Κουνήθηκαν συθέμελα τα μεθοριακά πολωνικά χωριά: Ρωσικό σφυροκόπημα στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Δυτική Ουκρανία – Έσβησαν από το χάρτη το εργοστάσιο Yuzhmash!

 Η Ρωσία εξαπέλυσε την μεγαλύτερη έως τώρα πυραυλική επίθεση εναντίον της δυτικής Ουκρανίας και συγκεκριμένα, των περιοχών Λβιβ, Λουτσκ και Βολύν με τις εκρήξεις να συνταράσουν τα μεθοριακά πολωνικά χωριά.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η περιοχή συνταράζονταν για πάνω από δύο ώρες!

Ο αριθμός των επιτυχών ρωσικών πυραυλικών κτυπημάτων είναι εκπληκτικός και θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένας δείκτης μιας σειράς προβλημάτων της ουκρανικής αεράμυνας όπως έλλειψη αντιαεροπορικών πυραύλων,

Οι Ρώσοι διέλυσαν μισθοφορικό κέντρο στο Πόκροβσκ: Δεκάδες δυτικοί αξιωματικοί νεκροί (vid)

 Ένα εκ των σημαντικότερων κέντρων διοίκησης στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στην πόλη Πόκροβσκ, κατέστρεψαν οι Ρώσοι με διπλό πυραυλικό χτύπημα πλήττοντας το ξενοδοχείο Druzhbahotel στο οποίο βρίσκονταν εκείνη την στιγμή εκατοντάδες μισθοφόροι και ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των Δυτικών μισθοφόρων που σκοτώθηκαν από τα πυραυλικά πλήγματα αλλά και οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί αναφέρουν πολύ μεγάλες απώλειες.

Ρωσία: Απετράπη προσπάθεια έξι Ουκρανών σαμποτέρ να εισέλθουν στην περιοχή του Μπριάνσκ

 Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB απέτρεψε απόπειρα Ουκρανών σαμποτέρ να εισέλθουν στην περιφέρεια Μπριάνσκ, όπως μετέδωσε σήμερα (16/8) το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, προσθέτοντας πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά το επεισόδιο.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία, η οποία έρχεται έπειτα από ένα παρόμοιο συμβάν χθες, Τρίτη.

Το AFP, που επικαλείται ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό τους, σημειώνει πως η ημερομηνία αυτού του συμβάντος δεν αναφέρεται.

Μαγιόρκα: Τουρίστες από τη Γαλλία και την Ελβετία συνελήφθησαν για ομαδικό βιασμό 18χρονης Βρετανίδας

 Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε πέντε Γάλλους τουρίστες και έναν Ελβετό παραθεριστή 20 ετών, ως ύποπτοι για σεξουαλική επίθεση σε έφηβη Βρετανίδα στο νησί της Μαγιόρκα.

Η επίθεση φέρεται να συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ξενοδοχείο στο θέρετρο Magaluf, το οποίο φημίζεται για τα θορυβώδη πάρτι και το φθηνό αλκοόλ, όσο και για τις παραλίες με τη λευκή άμμο.

Δικαστής έδωσε εντολή προφυλάκισης για τους έξι υπόπτους όσο συνεχίζεται η έρευνα για τη σεξουαλική επίθεση, δήλωσε εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας.

Λιβύη: Τουλάχιστον 55 νεκροί από ένοπλες συγκρούσεις στην Τρίπολη

 Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 146 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των αιματηρών ταραχών που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες στην Τρίπολη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κέντρου άμεσης ιατρικής βοήθειας στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Οι συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων ομάδων, οι χειρότερες εδώ και χρόνια στην Τρίπολη, άρχισαν να εκτονώνονται σήμερα μετά την απελευθέρωση του διοικητή της αποκαλούμενης Ταξιαρχίας 444, η αιχμαλωσία του οποίου είχε πυροδοτήσει τις ταραχές.

Μάουι – Daily Mail: Εντοπίστηκαν 60 επιζώντες ― Στους 106 οι νεκροί

 Ένα μικρό θαύμα συντελέστηκε στο Μάουι καθώς όπως αναφέρει η Daily Mail εντοπίστηκαν εξήντα επιζώντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Κατά το δημοσίευμα, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο σε μια απομονωμένη ιδιωτική κατοικία, όπου είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές επικονωνίες.

Ο δήμαρχος της κομητείας Μάουι, Ρίτσαρντ Μπίσεν, ανακοίνωσε την είδηση πριν ο απολογισμός των νεκρών αναθεωρηθεί σε 106, ενώ περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

ΗΠΑ: Μελέτη συνδέει την υδραυλική ρωγμάτωση (fracking) με άσθμα και λέμφωμα στα παιδιά Την τελευταία δεκαετία, πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αυστηροποιήσει τους νόμους τους για το fracking και τη διάθεση αποβλήτων.

 Τα παιδιά που ζούσαν κοντά σε πηγάδια φυσικού αερίου στη δυτική Πενσυλβάνια των ΗΠΑ όπου γίνονταν εντατικές γεωτρήσεις, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μια σχετικά σπάνια μορφή καρκίνου.

 Οι κάτοικοι όλων των ηλικιών που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, είχαν αυξημένες πιθανότητες να πάθουν σοβαρή κρίση άσθματος, σύμφωνα με εκθέσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη (15/8).

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο στοιχείων που συνδέουν τη βιομηχανία φυσικού αερίου με ορισμένα προβλήματα υγείας.

Ρωσία: Το διαστημόπλοιο Luna-25 εισήλθε στην τροχιά της Σελήνης

 Ρωσικό διαστημόπλοιο εισήλθε σήμερα στην τροχιά της Σελήνης, ένα σημαντικό βήμα στις φιλοδοξίες της χώρας να είναι η πρώτη που θα προσεληνωθεί στον νότιο πόλο στην αναζήτηση παγωμένου νερού.

Το Luna-25 εισήλθε στην τροχιά της Σελήνης στις 11:57 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos.

Το Luna-25 θα κάνει κύκλους γύρω από τη Σελήνη, τον μοναδικό φυσικό δορυφόρο της Γης, για περίπου πέντε ημέρες, στη συνέχεια θα αλλάξει πορεία για να ξεκινήσει μια απαλή προσγείωση στον νότιο πόλο της Σελήνης η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 21 Αυγούστου.