Νότια Κορέα: Η στιγμή που F-16 της αμερικανικής Αεροπορίας συντρίβεται στο έδαφος Ο πιλότος του πρόλαβε να εκτιναχθεί με ασφάλεια

 Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της  8ης Πτέρυγας Μάχης της αμερικανικής Αεροπορίας στη Νότια Κορέα, συνετρίβη σε γεωργική περιοχή περίπου 11½ μίλια από την αεροπορική βάση Osan περίπου στις 9:45 π.μ. του Σαββάτου.

Ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Επείγουσας Φροντίδας της Αεροπορικής Βάσης Osan για αξιολόγηση, σύμφωνα με δελτίο τύπου από την 51η Πτέρυγα Μάχης..


H μεγαλύτερη μάχη της Ευρώπης μετά τον Β’ΠΠ ξεκινά: Σε λίγες ώρες 650.000 Ρώσοι και Ουκρανοί θα αναμετρηθούν μέχρι τέλους (upd)

 Προπαγανδιστικό βίντεο του ουκρανικού  Στρατού με ασκήσεις στο  πλαίσιο της επικείμενης αντεπίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων στο νότιο τομέα κατά του ρωσικού Στρατού και της ίδιας της Ρωσίας, αφού οι περιοχές αυτές πλέον είναι ρωσικό έδαφος μετά το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου του 2022.

Συνολικά 200.000 ουκρανικό προσωπικό με 250 δυτικά άρματα μάχης και 1500 ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ είναι έτοιμοι να ξεχυθούν κατά των ρωσικών θέσεων.

Άλλες 150.000 άνδρες είναι σε εφεδρικές θέσεις.

Ζελένσκι: «Η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων θα ξεκινήσει ή το Μάιο ή τον Ιούνιο – Έρχονται μεγάλα γεγονότα»

 Για το χρονικό διάστημα από Μάιο έως και Ιούνιο τοποθετούσε ο ουκρανός πρόεδρος την εκκίνηση της ουκρανικής αντεπίθεσης στην ανατολική Ουκρανία ο πρέοδρος της χώρας Β.Ζελένσκι.

Όπως είπε ο ίδιος βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από κάποιο υπόγειο έρχονται «μεγάλα γεγονότα».

Γιεβγκένι Πριγκόζιν: «Ελέγχουμε το 95% του Μπακχμούτ – Το υπόλοιπο 5% δεν παίζει καμία απολύτως σημασία»

 Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν περίπου το 95% του Artyomovsk (Μπακχμούτ) και το υπόλοιπο 5% δεν έχει καμία επιρροή στην πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο ιδρυτής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin.

«Σχεδόν το 95% της επικράτειας της πόλης έχει καταληφθεί στο Artyomovsk μέχρι σήμερα. Το υπόλοιπο 5% δεν παίζει κανέναν ρόλο για τη λεγόμενη ανάπτυξη της προόδου και την πορεία του “Κόκκινου Στρατού” πιο δυτικά. Δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα δεν επηρεάζουν καθόλου την πρόοδο της στρατιωτικής επιχείρησης», σημείωσε, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Prigozhin στο κανάλι Telegram.