Εικόνες από τα «λευκά» Βίλια Αττικής: Το χιόνι φτάνει το ένα μέτρο

Στα «λευκά» ντύθηκαν τα Βίλια Αττικής καθώς η κακοκαιρία Ζηνοβία σαρώνει όλη τη χώρα. Τα χιόνια έχουν καλύψει την περιοχή για δεύτερη μέρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, το χιόνι ξεπερνάει το ένα μέτρο και δυστυχώς τα προβλήματα στην περιοχή από τον όγκο χιονιού είναι μεγάλα.

Την ίδια ώρα μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Δερβενοχωρίων στη Βοιωτία για τον απεγκλωβισμό 20χρονου οδηγού που έχει κολλήσει στα χιόνια.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο θεσμός του ΠτΔ δεν επιτρέπει ούτε χρησμούς ούτε πασαρέλα ονομάτων

Κριτική στον πρωθυπουργό για τον χειρισμό του στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινή του ανακοίνωση, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επιμένει να ευτελίζει το κύρος του θεσμού».

Στην ανακοίνωσή του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης, «οφείλει άμεσα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει ξεκάθαρα ποιον προτείνει για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο» και προσθέτει ότι «η πρόταση του αυτή οφείλει να συμβαδίζει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμβολίζει την ενότητα του έθνους και των πολιτικών δυνάμεων».,

Χρησμός Μαξίμου: «Ο Πρόεδρος πρέπει να γνωρίζει ότι η θάλασσα έχει σύνορα»

Με μία διαρροή κυβερνητικών πηγών που δημιουργεί ερωτηματικά, απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Είναι ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ να υποβιβάζει το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σε αντικείμενο κομματικών αψιμαχιών» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν δύο σχόλια αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, (που πρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο και ζητούσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αιτιολογήσει ενδεχόμενη απόρριψή του):

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: «Ατελείωτη» η ουρά στη Μαλακάσα (Photo)

Στα social media κυκλοφορούν εικόνες - ντοκουμέντα από το χάος που έχει δημιουργηθεί στο ύψος της Μαλακάσας, λόγω της χιονόπτωσης που «έφερε» η κακοκαιρία «Ζηνοβία».

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες που δείχνουν το μέγεθος της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι οδηγοί αλλά και οι επιβάτες των Ι.Χ, των λεωφορείων αλλά και των φορτηγών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας, αναρτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Twitter.

Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο (Photos)

Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα, τραγουδώντας το «Πάντα γελαστοί» και φωνάζοντας «αθάνατος», είπαν σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο, η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τελέστηκε δημοσία δαπάνη η πολιτική κηδεία του.
Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης έφυγε το βράδυ του Σαββάτου από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη το πανελλήνιο. Πνεύμα ανήσυχο, ευφυής, πρωτοποριακός,

Διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή Πεντέλης - Νέας Μάκρης

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, διακόπηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η «Ζηνοβία» σαρώνει την Ελλάδα: Πυκνή χιονόπτωση, θυελλώδεις βοριάδες (Photos/Videos)

H κακοκαιρία "Ζηνοβία" αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας έως την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία πάντως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με παράλληλη πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Απεγκλωβισμός οδηγών κοντά στα Δερβενοχώρια
Κινητοποίηση δυνάμεων της πυροσβεστικής απαιτήθηκε για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο 10 άτομα των οποίων τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν λόγω χιονόπτωσης στην επαρχιακή οδό Οινόης – Μαγούλας, στην περιοχή των Δερβενοχωρίων. Στο σημείο επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.