Στο πιο κρύο χωριό του πλανήτη, ο υδράργυρος είναι στους -70 βαθμούς (pics & vid)

Το χωριό Oymyakon διατηρεί ένα ξεχωριστό ρεκόρ, όμως κανένας από τους κατοίκους του δεν υπερηφανεύεται για αυτή τη συγκεκριμένη πρωτιά.
Χτισμένο στην ασιατική Σιβηρία, το χωριό διατηρεί τον τίτλο του ψυχρότερου μόνιμα κατοικημένου χωριού του πλανήτη, καθώς η μέση θερμοκρασία του κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών φτάνει τους -50 βαθμούς Κελσίου, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί έφτασε ως και τους -71 βαθμούς Κελσίου.

Δανία: Βρέθηκε το ακριβότερο μπουκάλι βότκας στον κόσμο

Το πιο ακριβό μπουκάλι βότκας στον κόσμο που είχε κλαπεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή, σε μια οικοδομή, άδεια από το περιεχόμενό της! Η αστυνομία της Κοπεγχάγης δήλωσε ότι το μπουκάλι – που λέγεται ότι αξίζει κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ- βρέθηκε άθικτο τρεις μέρες μετά την αναφορά της κλοπής του την Τρίτη.
Το μπουκάλι της βότκας Russo-Baltique, που είναι το μοναδικό στον κόσμο- είχε κλαπεί το πρωί της Τρίτης από το «Cafe 33» στην Κοπεγχάγη. Είναι διακοσμημένο με 3 κιλά χρυσού, 3 κιλά ασήμι και

Στα 230 τρισ. το παγκόσμιο χρέος

Σε επίπεδο ρεκόρ ανέβηκε το παγκόσμιο χρέος, φτάνοντας στα 230 τρισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2017, εμφανίζοντας αύξηση 16 τρισ. σε σχέση με το τέλος του 2016, σύμφωνα με το Institute of International Finance (IIF).
Αντίθετα, μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο ο λόγος του παγκόσμιου χρέους προς το ΑΕΠ λόγω της ενίσχυσης του ρυθμού ανάπτυξης, καθώς ανέβηκε στο 318% του ΑΕΠ μειωμένος κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
Το παγκόσμιο χρέος περιλαμβάνει τα χρέη των κρατών, νοικοκυριών, χρηματοοικονομικών και μη εταιρειών.

Έγκριση Τραμπ για υπεράκτιες γεωτρήσεις σε όλες τις ακτές των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ θα καταστήσει τις περισσότερες παραθαλάσσιες περιοχές των ΗΠΑ,  συμπεριλαμβανομένων των υδάτων του Ειρηνικού στα ανοιχτά της Καλιφόρνια, του Ατλαντικού στις βορειοανατολικές πολιτείες και τον ανατολικό Κόλπο του Μεξικού, διαθέσιμες για εξερεύνηση και εξόρυξη ορυκτών καυσίμων, με στόχο την αναζωογόνηση της εγχώριας βιομηχανίας ενέργειας, σύμφωνα με τους New York Times.
Τον περασμένο Απρίλιο,

Αυξάνονται οι νεκροί από τον χιονοκυκλώνα «βόμβα» που σφυροκοπά τις ΗΠΑ

Αυξάνονται οι απώλειες και επιδεινώνονται τα προβλήματα στις ΗΠΑ, λόγω του «κυκλώνα βόμβα» που προστέθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πριν από την Πρωτοχρονιά τις ανατολικές ακτές. Εκτός από τον πάγο και το πολικό κρύο, πλημμύρες και θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν νέα δεινά. Η χαμηλότερη μέχρι στιγμής θερμοκρασία ήταν 29 βαθμοί υπό το μηδέν και καταγράφηκε στο Κονέκτικατ.
Η Νέα Υόρκη βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στη Βοστόνη,

S&P και Fitch προαναγγέλλουν αναβάθμιση της Ελλάδας

Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι σε δύο εβδομάδες μία από τις χώρες των οποίων το εθνικό αξιόχρεο θα αναβαθμιστεί από τους οίκους S&P και Fitch, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα Zonebourse.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα: «Ελλάδα και Πορτογαλία θα

Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας στο χαμηλότερο επίπεδο της 12ετίας

Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών καθώς τα ελληνικά χρεόγραφα επωφελούνται από τις προσδοκίες για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης το 2018 και αυξημένης ζήτησης για ομόλογα με υψηλότερες αποδόσεις τονίζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Νορβηγία απέκτησε 'έξυπνα' φώτα δρόμων: Ανάβουν μόλις περάσει αυτοκίνητο

Αν στεφθούν με επιτυχία οι δοκιμές του υπό δοκιμή συστήματος, η πολιτεία του Όσλο θα επεκτείνει το σύστημα σε άλλες περιοχές
Στην εξοικονόμηση ενέργειας στοχεύει η Νορβηγία μέσα από την εγκατάσταση στο οδικό της δίκτυο ενός "έξυπνου" συστήματος φωτισμού, χάρη στο οποίο τα φώτα δρόμου ανάβουν αυτόματα μόλις αντιληφθούν την κίνηση ενός οχήματος και σβήνουν όταν αυτό περάσει από το σημείο.

Χάρτης: Τι ποσοστό των κατοίκων κάθε χώρας ζει στην πρωτεύουσα; H θέση της Αθήνας

Ο χάρτης που αποδεικνύει πόσο Αθηνοκεντρική είναι η Ελλάδα. Ποιες είναι οι πρωτεύουσες που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού από ότι η Αθήνα
"Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα" ήταν ο τίτλος μίας εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης την δεκαετία του '80 που ελάχιστοι παρακολουθούσαν (σ.σ. καταπιάνονταν με αγροτικά θέματα) αλλά όλοι θυμούνται λόγω του τίτλου της που θύμιζε το πόσο υδροκέφαλο είναι το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

'Πόρτα' Μακρόν σε Ερντογάν: Οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν πρόοδο στην ενταξιακή διαδικασία

"Οι δημοκρατικές χώρες πρέπει να σέβονται το κράτος δικαίου" ήταν το μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν στον Τούρκο ομόλογό του
Την άποψη ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν καμία πρόοδο στην διαδικασία ένταξης της Άγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατύπωσε ο Γάλλος Προεδρος, Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες στο Παρίσι.

Κοντονής για Τούρκους αξιωματικούς: Μη μιλούν όσοι ευθύνονται για τον Οτσαλάν

Σκληρή κριτική του υπουργού Δικαιοσύνης προς δικαστές για το ζήτημα του πόθεν έσχες, σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6 - "Απαράδεκτο να αποκαλούν "καθεστώς" μια κυβέρνηση που θέλει τη διαφάνεια" - Για τους οκτώ Τούρκους τόνισε πως δεν τίθεται ζήτημα ούτε έμμεσης έκδοσης τους - Για τα Paradise Papers υπογράμμισε πως κάποιοι προσπάθησαν να τα υποβαθμίσουν
Για το πόθεν έσχες των δικαστικών αλλά και για το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Περιβάλλον: Η κλιματική αλλαγή φέρνει επιδείνωση της ξηρασίας στη Μεσόγειο

Η ξηρασία αυξάνεται συνεχώς εδώ και αρκετά χρόνια στη Μεσόγειο και στη Νότια Ευρώπη λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά η κατάσταση θα επιδεινωθεί σημαντικά, αν η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας φθάσει τους δύο βαθμούς Κελσίου, από τον ένα βαθμό περίπου που είναι σήμερα, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Αυτό προειδοποιεί μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία είναι ζωτικό η άνοδος της θερμοκρασίας να μην ξεπεράσει τον

Περιβάλλον: 115 νέα είδη ανακάλυψαν οι επιστήμονες στην Καμπότζη

Ενα κροκοδειλάκι, μία διαβολική νυχτερίδα που θα μπορούσε άνετα να εμφανίζεται στην ταινία «Star Wars» και μία χελώνα είναι τρία μόνο από τα 115 νέα είδη που ανακάλυψαν οι επιστήμονες στην περιοχή του ποταμού Μεγάλου Μεκόνγκ το 2016, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).
Η ευρύτερη περιοχή του ποταμού Μεκόνγκ φιλοξενεί μερικά από τα πιο εμβληματικά είδη στον κόσμο. Πέρυσι, 115 νέα θηλαστικά,

2018: Στον Πειραιά 14 νέες ναυτιλιακές εταιρίες

Αδειες εγκατάστασης στον Πειραιά ζήτησαν και πήραν 14 ναυτιλιακές (διαχειρίστριες και ναυλομεσιτικές) εταιρίες. Τις σχετικές αδειοδοτήσεις υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, οι εταιρίες που ζητούν σχετικές άδειες και

Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο στο Μακεδονικό

Από τη στιγμή που, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, προέκυψε για πρώτη φορά το ζήτημα του ονόματος του μικρού κράτους, το οποίο βρίσκεται βορείως των ελληνικών συνόρων, έχει κυλήσει πολύ νερό στο διπλωματικό αυλάκι. Η αρχική θέση της Ελλάδας ήταν απολύτως ανελαστική: δήλωσε δεν επρόκειτο ποτέ να αναγνωρίσει ένα κράτος με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ή με όνομα που θα συμπεριλάμβανε οποιοδήποτε παράγωγο του όρου «Μακεδονία».
(( Αντώνης Κλάψης Επιστημονικός Συντονιστής, Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης, Παν/μιο Πελοποννήσου))

Μητσοτάκης: Να εκφράσει ενιαία θέση για το Σκοπιανό, η κυβέρνηση

Να εκφράσει η κυβέρνηση ενιαία θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προκειμένου να τοποθετηθεί, ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Capital.gr.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ λέει: ”Για να μπορέσω να τοποθετηθώ για το αν υπάρχει πραγματικά  χαμένη ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη θέση της πλειοψηφίας. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει τίποτα. Όταν τοποθετηθεί επίσημα η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, εκφράζοντας και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, θα μπορέσουμε και εμείς να τοποθετηθούμε επί της λεπτομέρειας της όποιας λύσης τελικά διαπραγματευτεί η κυβέρνηση.

Αυτόκλητες πατριωτικές ομάδες ζητούν λύση για το Σκοπιανό. Ποιες είναι και ποια τα αιτήματά τους

Οι συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης στο Σκοπιανό δίνουν και παίρνουν ενώ μέσα σε όλα εμφανίστηκαν και διάφορες υπερπατριωτικές πρωτοβουλίες διαφόρων υπερασπιστών του ονόματος της Μακεδονίας οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Κάποιες από αυτές είναι και οι Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ και International Hellenic Center, οι οποίες ήδη δημιούργησαν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο προκειμένου να

FT: Στο 3,9% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Στο 3,9% υποχώρησε σήμερα, Πέμπτη η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «έχει σημειωθεί τεράστια βελτίωση στη δευτερογενή αγορά των ελληνικών τίτλων: Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,9% σήμερα. Είχε εκτιναχθεί κοντά στο 40% το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters».

Τι απαντά το ΓΕΝ για την καταγγελία Λοβέρδου σχετικά με τη φρεγάτα «Έλλη»

Απάντηση στην καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου σύμφωνα με την οποία η φρεγάτα «Έλλη» άφησε τουρκικό πλοίο με ναρκωτικά να διαφύγει δίνει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.
Σύμφωνα με το ΓΕΝ ομάδα του Λιμενικού έκανε έλεγχο αυτοψίας στο τουρκικό σκάφος την επόμενη ημέρα, χωρίς να εντοπίσει ύποπτα ευρήματα. Το ΓΕΝ παραδέχεται - όπως δείχνει το σχετικό βίντεο που κατέγραψε τη σκηνή, ότι το προηγούμενο βράδυ - το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου πέταξε σάκους στη θάλασσα.

Κουτσούμπας για ονομασία ΠΓΔΜ: «Πρέπει να υπάρχει μια κοινά αποδεκτή ονομασία»

«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σταθερή θέση από το ’92, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια και βεβαίως θεωρούμε ότι αυτή η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι αδιέξοδη πολιτική», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Θέμα», απαντώντας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την ονομασία της ΠΓΔΜ.
«Εμείς θεωρούμε και υποστηρίζουμε με συνέπεια - συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας - ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε