Λιβύη: Σύλληψη οκτώ υπόπτων για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο

Οι λυβικές αρχές συνέλαβαν οκτώ άτομα σε συνάρτηση με τις έρευνες για την επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, κατά την οποία βρήκε τον θάνατο ο πρεσβευτής των ΗΠΑ και άλλοι τρεις συμπατριώτες του, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικό στέλεχος.
Την περασμένη εβδομάδα Λίβυοι αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει πως δύο ημέρες μετά την επίθεση είχαν πραγματοποιηθεί τέσσερις συλλήψεις. Άλλος υπεύθυνος ασφαλείας είχε τονίσει πως οι αρχές έχουν αναγνωρίσει 50 από τους εμπλεκόμενους στην επίθεση.«Ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων φθάνει πλέον τους οκτώ», τόνισε στέλεχος από το γραφείο του νέου πρωθυπουργού Μουστάφα Αμπουσάγκουρ, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.Πηγη           ΔΙΕΘΝΗΣ:ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Πρωθυπουργική διάψευση για φόρο ακινήτων και περικοπή αναπηρικών

Διέψευσε, από τη Ρώμη, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς τα «σενάρια» τόσο για την επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα, όσο και για την περικοπή των αναπηρικών επιδομάτων.
Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς ερωτηθείς αν ισχύει όσα ακούγονται για επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά».
Πιο κατηγορηματικός υπήρξε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα: «Όχι, ασφαλώς και όχι», υπήρξε η απάντηση που έδωσε.πηγη
ΟΛΕΣ ΟΙ EIΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ  ΕΔΩ

Ανοίγει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

Ο αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα που διεξάγεται το προσεχές τριήμερο. Οι γηπεδούχοι μετά τη συντριβή στη Σλοβενία ψάχνουν το «γιατρικό» που θα επουλώσει τις «πληγές» ώστε να ανακάμψει αγωνιστικά. Ωστόσο το έργο της ομάδας του Φερέϊρα μόνο εύκολο δεν θα ναι, αφού η ομάδα του Μπάγεβιτς είναι υπολογίσιμος αντίπαλος και ανερχόμενη δύναμη και απειλεί ακόμη και με ήττα τους γηπεδούχους..
FOR  SALE HELLAS. OΠΑΠ.
Το αμερικανικό fund Fernbank Partners LLC, στις αρχές του 2011 κατέθεσε πρόταση για το πώς η Ελλάδα μπορεί να ενισχύσει την αξία του ΟΠΑΠ και να συγκεντρώσει αρκετά δισ. ευρώ αποπληρώνοντας το 10% του τότε πακέτου διάσωσης..

Στο fast track το Κάβο Σίδερο Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκατ. ευρώ

Στον νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις (fast track) εντάχθηκε η τουριστική επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» στην περιοχή Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου, μετά από απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη..

Ερευνα: Επτά στους δέκα θα μειώσουν κι άλλο τα έξοδά τους

Οι επτά στους 10 Έλληνες πρόκειται να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις καταναλωτικές τους δαπάνες, ο ένας στους δύο καταναλωτές αγοράζει τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ και οι 8 στους 10 σκοπεύουν να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, ενώ οι μοναδικές κατηγορίες προϊόντων που πιθανόν να έχουν μικρή αύξηση στην κατανάλωση είναι οι βρεφικές τροφές και βρεφικά προϊόντα, οι βιταμίνες και τα είδη υγιεινής διατροφής,..

Η τελική συμφωνία για το πετρέλαιο θέρμανσης Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, το ποσό του επιδόματος

Στην τελική πρόταση για τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια επιστροφής του Ειδικόυ Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και στο ύψος του ποσού που θα επιστρέφεται στους δικαιούχους καταναλωτές κατέληξαν πριν λίγο οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γ. Μαυραγάνη.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ REUTERS-IPSOS Πέντε μονάδες μπροστά ο Ομπάμα

Πέντε μονάδες μπροστά ο Ομπάμα Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί προβάδισμα 5 μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του στις προσεχείς εκλογές, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters..