Ρόμπερτ Φ. Κένεντι: «Αποσύρομαι από τις 10 κρίσιμες εκλογικά πολιτείες – Στηρίζω τον Ντ.Τραμπ» – Δείτε το διάγγελμά του

 Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό έδωσε ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ στο οποίο εξήγησε τους λόγους που αποσύρεται  από την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και επίσημα την στήριξή του στον υποψήφιο του ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντόναλντ Τραμπ.΄

Πρόκειται για μία πολιτική κίνηση υψίστης σημασίας που ευνοεί στον μέγιστο βαθμό το Ν.Τραμπ αφού ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αντλούσε ψήφους από την εκλογική «δεξαμενή» του πρώην Αμερικανού προέδρου καθώς οι απόψεις τους και η πολιτική τους στάση συμπίπτουν σχεδόν ολοκληρωτικά.

Από βολίδα ο θάνατος 39χρονου αλλοδαπού λέει το ΛΣ στο επεισόδιο με ταχύπλοο στη Σύμη

 Από βολίδα φαίνεται να προήλθε ο θάνατος του 39χρονου αλλοδαπού κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ανοιχτά της Σύμης όπου ταχύπλοο που μετέφερε λαθρομετανάστες από τις τουρκικές ακτές εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα, τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης ύποπτο ταχύπλοο σκάφος.

184 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραπομπή- αποπομπή από το κόμμα της εκατομμυριούχου από τα εμβόλια Αθηνάς Λινού Μετά τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη

 Την παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν 184 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ τους και κάποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Το αίτημα αυτό ακολούθησε τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην Αθηνά Λινού – η οποία να σημειωθεί έχει λάβει από κυβερνητικές χορηγίες  5 έως και 6 εκατ. € για το ίδρυμα Prolepsis- όσο και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Η Ρωσία πραγματοποιεί 16 χτυπήματα ακριβείας σε ουκρανικές στρατιωτικές τοποθεσίες μέσα στην εβδομάδα

 Η ομάδα μάχης της Ρωσίας Βορράς απέτρεψε τις προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να αναπτύξει εφεδρεία στην περιοχή Κουρσκ την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας

MOSCOW, August 23. /TASS/. Russian forces delivered 16 strikes by precision weapons and unmanned aerial vehicles at Ukrainian military airfields, ammunition, missile/artillery depots and hangars of NASAMS surface-to-air missile systems over the past week in the special military operation in Ukraine, Russia’s Defense Ministry reported on Friday.

Ukraine attacks ferry loaded with fuel tanks in Kavkaz port: victims, damage, response The area of the fire covered 500 square meters, emergency response services reported

 MOSCOW, August 23. /TASS/. Thirteen crew members rescued from a ferry that sank after an attack by the Ukrainian armed forces in the port of Kavkaz in the Krasnodar Region have been injured, with four of them needing to be hospitalized, medical services told TASS.

One person is still missing.

TASS has gathered the key facts about the aftermath of the incident.

West directs all of Kiev's strikes on civilian targets — Russian diplomat

 «Πάντα υποστηρίζαμε ότι η Δύση ήταν η καθοδηγητική δύναμη πίσω από όλες τις επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου σε μη στρατιωτικές υποδομές από την πρώτη ημέρα της ανοιχτής φάσης της σύγκρουσης, και από την πρώτη μέρα εντοπίσαμε τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του καθεστώτος», είπε η Μαρία Ζαχάροβα.

SOLNECHNOGORSK /Moscow Region/, August 23. /TASS/. The United States and other Western countries have trained the Kiev regime, set it on a terrorist path, and have long been directing its strikes on civilian targets, Russian Foreign Ministry Spokeswoman Maria Zakharova said.

Ρωσία: Απελευθερώθηκαν οι όμηροι που κρατούνταν σε φυλακή από τρομοκράτες του ISIS

 Όλοι οι άνθρωποι που είχαν συλληφθεί σήμερα ως όμηροι σε φυλακή στην περιφέρεια Βόλγκογκραντ της Ρωσίας έχουν απελευθερωθεί, ανέφερε το κανάλι Baza στο Telegram, που έχει στενές σχέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Κρατούμενοι οπλισμένοι με μαχαίρια, δηλώνοντας ότι είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, επιτέθηκαν σήμερα σε φρουρούς σε ρωσική σωφρονιστική αποικία και συνέλαβαν πολλούς ομήρους.

Ρωσικά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού της φυλακής σκοτώθηκε.

Νότια Κορέα: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενοδοχείο – Επτά νεκροί και 12 τραυματίες (βίντεο)


Στις φλόγες τυλίχτηκε ξενοδοχείο στη Νότια Κορέα με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε η πυροσβεστική σήμερα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον όγδοο όροφο δεκαόροφου ξενοδοχείου της Μπουτσάν, δυτικά της πρωτεύουσας Σεούλ, χθες Πέμπτη στις 19:40 (τοπική ώρα· 13:40 ώρα Ελλάδας), προτού κατασβεστεί χονδρικά δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ομάν: Καραβάνι με καμήλες δημιουργεί μποτιλιάρισμα σε δρόμο (βίντεο)

 Ο δρόμος βρίσκεται στο κυβερνείο Ντοφάρ με ένα εντυπωσιακό βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου το οποίο απεικονίζει ένα μεγάλο καραβάνι με καμήλες να διασχίζουν έναν πολυσύχναστο δρόμο στο Ομάν.


Όπως φαίνεται από το βίντεο, το καραβάνι με τις καμήλες έχει μπλοκάρει την κυκλοφορία στον δρόμο, που βρίσκεται στο κυβερνείο Ντοφάρ, τη μεγαλύτερη από τις 11 επαρχίες του Ομάν.


Έκρηξη ηφαιστείου στη νοτιοδυτική Ισλανδία – Απομακρύνονται οι κάτοικοι από το κοντινό ψαροχώρι Γκρίνταβικ (βίντεο)

 Έκρηξη ηφαιστείου σημειώθηκε χθες Πέμπτη στη χερσόνησο Ρέκιανες, στη νοτιοδυτική Ισλανδία, εξέλιξη που καταγράφεται για έκτη φορά από τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Άρχισε έκρηξη (του ηφαιστείου) Σούντνουκσγιγκαροντ ανατολικά του όρους Σιλίνγκαφελ», ανέφερε η ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως η εξέλιξη καταγράφτηκε στις 21:26 (τοπική ώρα· 00:26 ώρα Ελλάδας), ακολουθώντας σειρά σεισμών.

Σε απευθείας βίντεο διακρίνεται λάβα να βγαίνει από ρήγμα και να φωτίζει τον ουρανό.

ΗΠΑ: Σάλος με την κίνηση του υποψήφιου αντιπρόεδρου Τιμ Γουόλζ που τραβά με τη βία το γιό του Στο συνέδριο των Δημοκρατικών

 Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η ενέργεια του υποψήφιου Αμερικανού αντιπροέδρου των Δημοκρατικών Τιμ Γουόλζ, ο οποίος κατά την διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος, όπου ανέδειξε και επίσημα ως υποψήφια πρόεδρο την Καμάλα Χάρις φαίνεται να τραβά με τη βία το γιό του στην εξέδρα.

Ο 17χρονος Γκας Γουόλζ ο οποίος αντιμετωπίζει μη λεκτική μαθησιακή διαταραχή και αγχώδη διαταραχή φαίνεται πως  μένει πίσω στην εξέδρα όπου βρίσκεται ο πατέρας  του και αυτός τον τραβά προς το μέρος του ενώ ο ίδιος φαίνεται φανερά εκνευρισμένος.  

Α.Γεωργιάδης για θάνατο τουρίστριας στην Ανάβρα: «Στα περιφερειακά ιατρεία δεν έχουμε γιατρούς τα Σαββατοκύριακα»!

 Με απόλυτο κυνισμό προσπάθησε να δικαιολογήσει τον θάνατο τουρίστριας στην Ανάβρα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κοντά στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής, το οποίο ήταν κλειστό επειδή δεν υπήρχε γιατρός.

Ανατροπή στο εκλογικό σκηνικό των ΗΠΑ υπέρ Τραμπ: Ο Ρ.Κένεντι που στις δημοσκοπήσεις ελάμβανε 5% αποσύρεται υπέρ των Ρεπουμπλικανών! Παραιτήθηκε ήδη της υποψηφιότητάς του και το βράδυ απευθύνεται με διάγγελμα στον αμερικανικό λαό

 Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, αποσύρθηκε σήμερα επισήμως από την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτειακής κυβέρνησης της Αριζόνα Έιντριαν Φόντες.

Ανατροπή στην επιδημία της «ευλογιάς των πιθήκων»: «Είναι παρενέργεια των εμβολίων COVID-19» λένε ιολόγοι

 Ανατροπή στην προέλευση και τις αιτίες της επιδημίας της «ευλογιάς των πιθήκων» δεν είναι τίποτα άλλο από ένα αυτονάνοσο που προκαλείται από τα εμβόλια mRNA για τον COVID-19.

Κορυφαίοι γιατροί σε όλο τον κόσμο προχωρούν για να εκθέσουν τον φόβο της ευλογιάς των πιθήκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως κάλυψη για γνωστές παρενέργειες που συνδέονται με τα εμβόλια mRNA για τον COVID.


Η αμερικανική PMC FOG έδειξε εγκατάσταση κονιάματος κοντά σε παιδική χαρά

 Американская ЧВК Forward Observation Group, принимающая участие в боевых действиях на стороне Вооруженных сил Украины, опубликовала в Instagram (деятельность в РФ запрещена) фото боевой позиции минометного расчета рядом с жилыми домами и детской площадкой. На кадре видно, как боец в военной форме с американским флагом на шевронах склонился над орудием.

Mash: Οι ριζοσπάστες που κατέλαβαν το IK-19 κοντά στο Βόλγκογκραντ ζήτησαν 2 εκατομμύρια δολάρια και ένα ελικόπτερο

 Η επίθεση τελείωσε - διήρκεσε μισή ώρα. Οι τρομοκράτες του IK-19 έχουν εξουδετερωθεί. Όλοι οι όμηροι διασώθηκαν.Οι ριζοσπάστες που πήραν ομήρους στην ποινική αποικία 19 κοντά στο Βόλγκογκραντ ζήτησαν να τους δώσουν 2 εκατομμύρια δολάρια και ένα ελικόπτερο, αναφέρει το κανάλι Mash Telegram. Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται μέτρα για αποφυλάκιση των σωφρονιστικών. Νωρίτερα, το κανάλι Telegram SHOT, επικαλούμενο πηγή, έγραψε ότι οι ειδικές δυνάμεις έφτασαν στη

Οι ανέμελοι Γαλάζιοι: Σάλος από το τσιφτετέλι της Ζωής Ράπτη ενώ καιγόταν το Χαλάνδρι - Νέα Αριστερά: Οφείλει να παραιτηθεί

 Η Νέα Αριστερά ζητεί η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη να παραιτηθεί, «γλεντούσε ενώ καιγόταν η Αττική, οφείλει να παραιτηθεί», αναφέρει η κοινοβουλευτική ομάδα μετά από βίντεο που φαίνεται να χορεύει ενώ ήταν σε εξέλιξή οι πυρκαγιές.

Όπως τονίζει η Νέα Αριστερά, επικαλούμενη δημοσίευμα του dnews.gr, «μια ημέρα μετά το ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική κι ενώ ακόμα οι φλόγες έκαιγαν ανεξέλεγκτες η υφυπουργός ανάπτυξης κ. Ράπτη το γλεντούσε σε σκάφος που έκανε κρουαζιέρα στην Αστυπάλαια».

Μια σύγκριση… δείχνει το πόσο ακραία φούσκα είναι η Optima bank – Η Τράπεζα Κύπρου δείχνει τον δρόμο… της σωστής αποτίμησης

 Στις 13 Σεπτεμβρίου 2024 η Τράπεζα Κύπρου θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την είσοδο στο ελληνικό χρηματιστήριο… αρχές 2025.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι να δούμε πόσο ρεαλιστικά είναι αποτιμημένη η τράπεζα Κύπρου και να την συγκρίνουμε την Optima Bank με στόχο να αποδείξουμε το προφανές ότι η Optima bank έχει πει πολλά παραμύθια στο επενδυτικό κοινό… αλλά ο χρόνος τελειώνει και η αλήθεια θα αποκρυσταλλωθεί.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία αξίας 125 εκατομμυρίων δολαρίων — AP

 NEW YORK, August 23. /TASS/. Washington may make an announcement on a new package of military aid to Ukraine worth $125 million on Friday, the Associated Press news agency reported citing anonymous sources.

According to the report, the package may include air defense missiles, munitions for High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS), Javelin anti-tank weapons, counter-drone and counter-electronic warfare systems and equipment, as well as 155mm and 105mm artillery shells.


US Vice President Harris formally accepts Democratic presidential nomination

 CHICAGO /Illinois/, August 23. /TASS/. US Vice President Kamala Harris formally accepted the Democratic nomination for president, capping the four-day party convention in Chicago, Illinois.

"I know there are people of various political views watching tonight. And I want you to know: I promise to be a president for all Americans," she said. "You can always trust me to put country above party and self."


Λατινοαμερικάνοι ηγέτες αντιδρούν στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας να επικυρώσει την επανεκλογή Μαδούρο

 Αρκετοί ηγέτες της Λατινικής Αμερικής αντέδρασαν αυτήν την Πέμπτη στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας που επιβεβαίωσε τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της 28ης Ιουλίου, δίνοντας τη νίκη στον Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης , Λουίς Λακάλε Που, διαβεβαίωσε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας επιβεβαιώνει «τη νοθεία» που κατήγγειλε η διεθνής κοινότητα.

«Το καθεστώς Μαδούρο επιβεβαιώνει αυτό που καταγγέλλει η διεθνής κοινότητα: απάτη. Μια δικτατορία που κλείνει όλες τις πόρτες για μια θεσμική και δημοκρατική ζωή για τον λαό της.

Βέλγιο: Χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης

 Ένας πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο απέτυχε δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, αλλά οι συνομιλίες πρόκειται να επαναληφθούν την Παρασκευή, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Bart De Wever, ο ηγέτης του Φλαμανδικού Συντηρητικού Κόμματος (N-VA), παρέδωσε την εντολή του ως επικεφαλής διαπραγματευτής στον βασιλιά Φίλιππο, ο οποίος του την είχε εμπιστευθεί τον Ιούλιο, επισημαίνοντας την αποτυχία των συνομιλιών του με τέσσερα άλλα βελγικά κόμματα για να σχηματιστεί ένας κυβερνητικός συνασπισμός.

Ναυάγιο στη Σικελία: Βρέθηκε το πτώμα της 18χρονης κόρης του μεγιστάνα Μάικ Λιντς, Χάνα

 Δύτες εντόπισαν σήμερα (23/8) το άψυχο σώμα του τελευταίου αγνοούμενου του ναυαγίου στη Σικελία

Όπως μεταδίδει η la Repubblica πρόκειται για το πτώμα της Χάνα Λιντς, της 18χρονης κόρης του Βρετανού μεγιστάνα που έχασε και αυτός της ζωή του κατά τη διάρκεια του ναυαγίου του πολυτελούς γιοτ Bayesian τη Δευτέρα. 

Η κοπέλα ήταν παγιδευμένη, όπως και τα άλλα θύματα, μέσα σε μία από τις καμπίνες, αναφέρει το δημοσίευμα του ιταλικού μέσου ενημέρωσης.


«Κλεμμένα από τη Βουλγαρία τα μηχανήματα»: Νέες καταγγελίες για το λούνα παρκ του θανάτου (Video)

 Νέες, συγκλονιστικές καταγγελίες έρχονται στο φως για το λούνα παρκ του θανάτου στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική, εκεί όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 19χρονος.

Σύμφωνα με το MEGA, εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική έσπασε τη σιωπή του και καταγγέλλει:  «Τα μηχανήματα όλα του Κ. 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από την Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση.