«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών η μακροβιότερη αεροσυνοδός του κόσμου (βίντεο) Η Bette Nash άρχισε να πετάει με την Eastern Airlines το 1957

 Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 88 ετών η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο.

Η Bette Nash άρχισε να πετάει με την Eastern Airlines το 1957 και δούλευε κυρίως στην πτήση μεταξύ Ουάσινγκτον και Βοστώνης, ώστε να μπορεί να είναι στο σπίτι της κάθε βράδυ για να φροντίζει τον γιο της.

Όπως είχε δηλώσει η Bette Nash: «Ήθελα να γίνω αεροσυνοδός από τη στιγμή που μπήκα στο πρώτο αεροπλάνο – ήμουν 16 ετών» είχε δηλώσει στο CNN. «Ο πιλότος και η αεροσυνοδός περπατούσαν στην άλλη άκρη του διαδρόμου και σκέφτηκα “Θεέ μου” και είπα ότι αυτό είναι για μένα».

Περού: Συνταγματική προσφυγή εναντίον της προέδρου Μπολουάρτε καταθέτει στο Κογκρέσο η εισαγγελία

 Προσφυγή εναντίον της προέδρου Ντίνας Μπολουάρτε στο πλαίσιο της υπόθεσης που έχει βαφτιστεί «Rolex-gate» από τον Τύπο, υπέβαλε χθες Δευτέρα στο Κογκρέσο η γενική εισαγγελία του Περού.

Τα μέλη της περουβιανής εθνικής αντιπροσωπίας καλούνται πλέον να πουν αν επιτρέπουν ή όχι η δικαιοσύνη να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της.

«Η γενική εισαγγελία (…) κατέθεσε συνταγματική προσφυγή εναντίον της Ντίνας Μπολουάρτε, καθώς φέρεται να διέπραξε το αδίκημα της παθητικής διαφθοράς, προς ζημία του κράτους», ανέφερε ο θεσμός σε ανακοίνωσή του.

Ιρλανδία, Ισπανία και Νορβηγία αναγνωρίζουν και επίσημα σήμερα παλαιστινιακό κράτος

 Ένα παλαιστινιακό κράτος θα αναγνωρίζουμε και επίσημα σήμερα η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία.

Εκατόν σαράντα τέσσερα από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ αναγνωρίζουν ένα παλαιστινιακό κράτος, ανάμεσα στα οποία το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου νότου, η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία.

Η Μαδρίτη, το Δουβλίνο και το Όσλο έχουν εμφανίσει την απόφασή τους ως τρόπο για να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα.

Ενώ η δήλωση από τις τρεις χώρες είναι ως επί το πλείστον συμβολική, ελπίζουν ότι θα παρακινήσει και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν.

«Κράξιμο» στην Ι.Τούνη για τις πανάκριβες αγορές στο Σικάγο: «Δεν ευθύνομαι εγώ που δεν έχεις χρήματα για το σούπερ μάρκετ» (βίντεο)

 «Βροχή» τα αρνητικά σχόλια στο TikTok

Η Ιωάννα Τούνη απαντώντας στα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε ένα βίντεο που ανήρτησε στο TikTok στο οποίο παρουσιάζει τις πανάκριβες αγορές που έκανε σε εμπορικό κέντρο στο Σικάγο, είπε πως «δεν ευθύνομαι εγώ που δεν έχεις χρήματα να πας στο σούπερ μάρκετ».

Εκατοντάδες χρήστες διαμαρτύρονται για την επίδειξη τέτοιου πλούτου από τη στιγμή που οι ίδιοι δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα τους.

Ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στα Τέμπη καταγγέλλει την φρουρά του Κ.Μητσοτάκη για προπηλακισμό της κόρης του

 Ο Νίκος Πλακιάς, ο άνθρωπος που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του και την ανιψιά του στο έγκλημα των Τεμπών καταγγέλλει την προσωπική φρουρά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι προπηλάκισε την κόρη του κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα!

Μαζί με την κόρη του προπηλακισμό δέχτηκαν και άλλοι έξι συμφοιτητές της.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, η κόρη του, η οποία σπουδάζει στο νησί όπου βρέθηκε χθες o Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, πήγε παρέα με συμφοιτητές της στο σημείο όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός,

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Ζελένσκι – Δέσμευση του Βελγίου για παράδοση μαχητικών F-16 και διμερή συμφωνία ασφαλείας

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να υπογράψει μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντερ Ντε Κρο διμερή συμφωνία ασφαλείας.

  Το Βέλγιο δεσμεύεται να εξοπλίσει την Ουκρανία με 30 μαχητικά αεροσκάφη F-16, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του βελγικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, που ζητεί η Δύση να ενισχύσει τη βοήθεια που παρέχει στη χώρα του στο πλαίσιο του πολέμου με τη Ρωσία, αναμένεται κατόπιν να γίνει δεκτός από τον Βέλγο βασιλιά Φίλιππο, ανακοίνωσε από την πλευρά του το παλάτι.

Γ. Στόλτενμπεργκ: Αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Βουλγαρία

 Η Βουλγαρία θεωρείται αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και εκτιμάται η συμβολή της στη συλλογική άμυνα και ασφάλεια στα είκοσι χρόνια από τότε που είναι μέλος της, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στη συνάντηση με τον μεταβατικό Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ.

Τη Δευτέρα, οι δυο τους παρευρέθηκαν στην εαρινή σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο NDK στη Σόφια.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων

 Η Πολωνία δεν θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ράντοσλαβ Σικόρσκι σε σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν την ώρα που το Κίεβο δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την προέλαση του ρωσικού στρατού.

Ο Σικόρσκι δεν διευκρίνισε τι ρόλο θα έχουν τα στρατεύματα αυτά.

Αν και οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ έχουν δεσμευθεί να στέλνουν χρήματα και όπλα στο Κίεβο για όσο χρειαστεί προκειμένου να καταφέρει να απωθήσει τη ρωσική εισβολή, σε γενικές γραμμές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να στείλουν στρατεύματα.

Επιστολή του Πέτρου Κόκκαλη στον προοδευτικό χώρο: Αναγκαία η σύγκλιση των δυνάμεων της δημοκρατίας

 Επιστολή προς τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του προοδευτικού χώρου, απηύθυνε ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης, με την οποία καλεί σε διάλογο, με στόχο να διαμορφωθούν οι συνθήκες αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.

   Στην επιστολή του, η οποία απευθύνεται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, ο Πέτρος Κόκκαλης σημειώνει ότι «μετά από πεντέμισι χρόνια στην κυβέρνηση, είναι εμφανές ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελούν μέρος του προβλήματος».

Κυρ. Βελόπουλος: Η πολιτική της ΝΔ για την ακρίβεια, πέρα από αντιλαϊκή, αντικοινωνική, είναι και ψεύτικη

 «Η πολιτική της ΝΔ για την ακρίβεια, πέρα από αντιλαϊκή, αντικοινωνική, είναι και ψεύτικη. Η νέα πολιτική της εναντίον της ακρίβειας είναι η εξής: Όταν το βάρος δεν συμφωνεί με την τιμή, τόσο το χειρότερο για το βάρος. Ενδεικτικές τιμές; Βενζίνη 0,936/μισό λίτρο, ελαιόλαδο 6,47/μισό λίτρο, ρεύμα 0,049/μισο-KWh.

Διήμερη περιοδεία του Στ. Κασσελάκη στην Πελοπόννησο

 Τρίπολη, Κερασίτσα, Σπάρτη, Καλαμάτα, Πύλο, Πύργο και Αμαλιάδα επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πελοπόννησο.

Η περιοδεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Βαλτετσίου στην Τρίπολη. Η επόμενη στάση θα είναι στην πλατεία Ειρήνης στην Κερασίτσα, ενώ αναμένεται στην Σπάρτη στις 13:15, στο Πάρκο ΟΤΕ.

Στη Ρόδο σήμερα ο Ν. Ανδρουλάκης

 Σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου 2024 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα περιοδεύσει στη Ρόδο.

Στις 09.30 θα επισκεφθεί τη Ζυθοποιία ΒΑΠ Κουγιός και στις 10.30 το Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Στις 11.30 ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης της Ρόδου.

Προσπάθεια των Αμερικανών να κυκλώσουν την Ρωσία βάζοντας στο άρμα τους την άμοιρη Γεωργία.

 Δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον οι παρατρεχάμενοι των ΜΚΟ της #Georgia - κανονικών παραρτημάτων των μυστικών υπηρεσιών #USA και #EU. Έβγαλαν τις μάσκες και κρέμασαν σημαίες, κόντρα στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, η οποία αποφάσισε να υιοθετήσει νόμο εναντίον της δράσης τους,

Πέταξε για Αθήνα η αποστολή της Φιορεντίνα

 Το απόγευμα της Δευτέρας (27/5) η αποστολή των "βιόλα" πέταξε για την Αθήνα, εν όψει του μεγάλου τελικού του Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η Φιορεντίνα έρχεται με όλα της τα “όπλα” στην πρωτεύουσα της Ελλάδας με σκοπό να καταφέρει αυτό που δεν πραγματοποίησε πέρυσι στην Πράγα.

Οι αυστηρές οδηγίες του Ολυμπιακού προς τους φιλάθλους για τον τελικό

 Η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει τους φιλάθλους της που θα βρεθούν στον τελικό του Conference League (29/5, 22:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ), σχετικά με τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν.

Περίπου 9.000 “ερυθρόλευκοι” οπαδοί θα παρακολουθήσουν από κοντά το ιστορικό παιχνίδι με την Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Ολυμπιακός τους ενημερώνει για τον τρόπο πρόσβασης στην “OPAP Arena”, καθώς επίσης και για τα τρία σημεία στα οποία θα μπορέσουν να δουν τον σπουδαίο αγώνα όσοι δεν εξασφάλισαν ένα εισιτήριο.

Περίπατος Κυνηγάκη στα 10χλμ. | H Μητσάκου το χρυσό στις γυναίκες

 Ο Αλκης Κυνηγάκης ολοκλήρωσε το… sweep στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, που διεξήχθη στη Βουλιαγμένη, καθώς επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση και στον αγώνα των 10χλμ.

Ο Ελληνας κολυμβητής, που προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάλυψε την απόσταση σε 1ωρ.54:46.9, έχοντας διαφορά άνω των οκτώ λεπτών από τον επόμενο αθλητή. Ο Κυνηγάκης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και στα 5χλμ., αλλά και στο ομαδικό με τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου.

Το “αντίο” του Παναθηναϊκού στον Μπερνάρ

 Η "πράσινη" ΠΑΕ αποχαιρέτησε τον έμπειρο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του, καθώς ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρο.

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, ο τελικός κυπέλλου με τον Άρη ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Μπερνάρ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

 Ο Βραζιλιάνος άσος, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος Ιουνίου, έχει συμφωνήσει να επιστρέψει στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Ατλέτικο Μινέιρο, αποχωρώντας από το “τριφύλλι” μετά από δύο χρόνια, διάστημα στο οποίο κατέγραψε 85 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Ανατολή ανήκει στους Σέλτικς

 Οι Κέλτες έκαναν το 4-0 στη σειρά με τους Ιντιάνα Πέισερς, καθώς επικράτησαν ξανά με 105-102 και πλέον περιμένουν τον αντίπαλο τους από τη σειρά Ντάλας Μάβερικς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς (προηγούνται οι Τεξανοί με 3-0 νίκες).

Πρώτος σκόρερ για τους Μπόστον Σέλτικς ήταν ο Τζέιλεν Μπράουν με 29 πόντους, ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ έκανε double-double με 26 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ.