Ρωσσία το αεροσκάφος πρόκειται να είναι η απάντηση στο Boeing 737 MAX και το Airbus A320

 Με τη διάλυση της #USSR οι Ρώσοι ως εύπιστοι, μαλθακοί, νεόπλουτοι καλοπερασάκηδες, που είχαν γίνει, εφόσον μπορούσαν να πληρώνουν και να αγοράζουν τα πάντα, εγκατέλειψαν κι εντέλει κατέστρεψαν την αεροπορική τους βιομηχανία... Τώρα που έσφιξαν τα ...γάλατα,

Το τέλος έφθασε – Κατέρρευσε πλήρως η Ουκρανική άμυνα στο Pokrovsk... στρατηγική ήττα – Σκόνη 530 τεθωρακισμένα στο Kursk

 Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί πανωλεθρία στο Kursk – Έχασαν σε 18 ημέρες 5.500 στρατιώτες και 530 τεθωρακισμένα - Στο Kursk δρουν η 22η, 61η και 115η μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας και η 80η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης και εφεδρείες από 10 Ταξιαρχίες... αυτό δείχνει ότι έχουν εγκαταλείψει την άμυνα στο Donetsk

 Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή αμφιβολίας για όσους παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις… ότι ο Ουκρανικός στρατός θα ηττηθεί…

Γεωργιάδης: Η ηθική και η τιμιότητα του Πολάκη είναι για τους άλλους, όχι για τον ίδιο και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί

 "Μήπως η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ασχοληθεί και να εξετάσει το θέμα των αναθέσεων του Πολάκη;", σημειώνει ο Άδ. Γεωργιάδης

"Η ηθική και η τιμιότητα του Πολάκη είναι για τους άλλους και όχι για τον ίδιο και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί", τονίζει ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, με αφορμή τις αναθέσεις σε εταιρεία σεκιούριτι ύψους 6,5εκατ. ευρώ που πληρώνονταν με εντολές του ίδιου (τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας).
Στη σκιά της κόντρας του ανεξάρτητου βουλευτή Χανίων με την Αθηνά Λινού, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει πως ο κ. Πολάκης εγκαλεί την κα Λινού για αυτά που ο ίδιος επί υπουργίας του έκανε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Νέα «πυρά» Πολάκη κατά Λινού: Εξόφθαλμες παρανομίες - Να δώσεις απαντήσεις για τη διασπάθιση εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος

 «Πριν μπεις σε περιττά δικαστικά έξοδα για να μου κάνεις μήνυση απάντησε πρώτα πώς γίνεται εσύ και ο Σπανός (και πριν ο Μπακογιάννης) να έχετε παρακάμψει κάθε κανόνα και διαδικασία δημοσιονομικού ελέγχου για τις απευθείας αναθέσεις και τις συμβάσεις που υπογράφετε μεταξύ σας εκεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας!!!», απαντά στην Αθηνά Λινού ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, ο οποίος επανέρχεται στο θέμα για το Ινστιτούτο «Prolepsis».

Ελβετία: Ωρολογιακή βόμβα τα επίπεδα χρέους σε ΗΠΑ και Ευρώπη, εγκυμονούν κινδύνους για μια νέα κρίση

 H υπουργός Οικονομικών Keller-Sutter εξήρε τα «πειθαρχημένα» δημοσιονομικά μεγέθη της Ελβετίας, τα οποία, όπως είπε, επέτρεψαν στη χώρα να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις που θέτει η πανδημία COVID-19 και η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Τα επίπεδα του χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αποτελούν κίνδυνο για τη διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα και για την Ελβετία, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας Karin Keller-Sutter σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024.

Green Tank: Αυξημένη 27,6% η κατανάλωση φυσικού αερίου στο επτάμηνο - Κυριαρχία του ρωσικού

 Κοντά στο υψηλό εξαετίας η εγχώρια κατάναλωση αερίου - Έχασε τον στόχο για μείωση 15% η χώρα μας

Περισσότερο από ποτέ εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο, μέσω αγωγών, ήταν η Ελλάδα τον Ιούλιο 2024, με ιστορικό υψηλό μηνιαίων εισαγωγών στις 3,69 TWh (τεραβατώρες).

 Μάλιστα, το πρώτο επτάμηνο του 2024, το ρωσικό αέριο ξεπέρασε το 55% των συνολικών εισαγωγών αερίου στη χώρα, με μερίδιο τουλάχιστον 56,9%. 

Ρωσικό ελικόπτερο Mi -28NM χτύπησε με σφοδρά πυρά ουκρανική φάλαγγα στο Kursk

 Ισχυρό πλήγμα κατά των ουκρανικών δυνάμεων στη ρωσική περιοχή

Ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-28NM πραγματοποίησε πλήγμα κατά των ουκρανικών στρατευμάτων στο Kursk, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.
«Το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου Mi-28NM πραγματοποίησε πλήγμα με αερομεταφερόμενα βλήματα σε ουκρανικά στρατεύματα, τεθωρακισμένο εξοπλισμό και στρατιωτικά οχήματα στην περιοχή Kursk», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Προσθέτει δε ότι όλοι οι στόχοι εξαλείφθηκαν και οι πιλότοι επέστρεψαν στη βάση τους.

Πύρινη κόλαση στην Ανατολική Μάνη - Ολονύχτια μάχη με τις φωτιές δίνει η Πυροσβεστική (vid)

 Πλέον τη μάχη δίνουν 52 πυροσβέστες με 11 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε στην περιοχή Μίνα Οιτύλου, του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, με πυροσβέστες και εθελοντές να δίνουν ολονύχτια μάχη για τον έλεγχό της.

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και πλέον δίνουν μάχη 52 πυροσβέστες με 11 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Δεν ήταν ναυάγιο... - Ανθρωποκτονία βλέπει η ιταλική εισαγγελία στη Σικελία και ερευνά τον ρόλο του πληρώματος του Lynch

 Συνέντευξη Τύπου δίνουν αυτή την ώρα οι ιταλικές αρχές με την εισαγγελία του Termini Imerese, για το ναυάγιο της θαλαμηγού Bayesian την περασμένη Δευτέρα ανοιχτά της Σικελίας και τον θάνατο 7 από τους 22 επιβαίνοντες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το... θρίλερ με την βύθιση του Bayesian του Βρετανού «Bill Gates» David Lynch.
Ο Ιταλός εισαγγελέας Ambrogio Cartosio ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινά ποινική έρευνα για πιθανή ανθρωποκτονία
καθώς «δεν αποκλείουμε κανένα σενάριο», χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Ενεργειακή κρίση - H Harris θα εκτοξεύσει τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου – Τιμωρητικούς φόρους αναμένει η αγορά

 Το επιτελείο της διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι δεν θα προσπαθήσει να απαγορεύσει το fracking σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις της αντιπροέδρου Kamala Harris

Η αντιπρόεδρος Kamala Harris δεν έχει αποκαλύψει πολλά για τη θέση της σχετικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τότε που έγινε υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.
Και μάλλον αυτό δεν έγινε τυχαία, λένε οι παρατηρητές του ενεργειακού κλάδου.

Το μεγάλο μυστικό του Milei - Γιατί η Αργεντινή έστειλε 3 τόνους χρυσού στην κεντρική τράπεζα της Βρετανίας

 Το Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα εισήγαγε 3 τόνους (αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων) από το απόθεμα της BCRA (της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής), ενώ όσο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από το βρετανικό τελωνειακό τμήμα, η χώρα δεν είχε ποτέ συναλλαγές χρυσού με την Αργεντινή πριν από τον Ιούνιο του 2024

Τον Ιούνιο του 2024 η Βρετανία παρέλαβε μια αποστολή χρυσού αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων από την Αργεντινή.

Τόμασον: «Ήμασταν ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό, πριν την κόκκινη κάρτα»

 H αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα Play Offs του Conference League Λανς αντιμετωπίζει αύριο την Μπρεστ για τη δεύτερη αγωνιστική της Ligue 1 (25/08, 16:00) και θέλει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Αντριάν Τόμασον, αναφέρθηκε στο πρώτο ματς των Γάλλων με το «τριφύλλι», υπογραμμίζοντας πως ήταν ανώτεροι από την ελληνική ομάδα, πριν μείνουν με παίκτη λιγότερο.

«Τα πάω πολύ καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Αναφορικά με τον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού, ήταν ένας πολύ έντονος αγώνας με διάφορα στάδια μέσα στο ματς.

Η αποστολή του Βόλου για την Τρίπολη

 Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της στην εφετινή Super League δίνει την Κυριακή (25/8, 19:00) η ομάδα της Μαγνησίας, που αντιμετωπίζει τον Αστέρα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Ο Χοακίν Γκόμεθ καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς με τους Αρκάδες χωρίς κάποιο άλλο αγωνιστικό πρόβλημα πέραν της απουσίας του τιμωρημένου Βιγιαφάνιες, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ντε Καμπς έχει ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπώρησε.


Θα αγωνιστεί στο Diamond League της Σιλέσια ο Καραλής

 Ο “χάλκινος” Ολυμπιονίκης του επί κοντώ μετά τη Λωζάννη, όπου αγωνίστηκε στο Diamond League και πήρε την 6η θέση με άλμα στα 5,82 μ., βρίσκεται στην Πολωνία.

Την Κυριακή ο Εμμανουήλ Καραλής θα αγωνιστεί στον 12ο σταθμό των φετινών Diamond League που θα γίνει στη Σιλέσια. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα τεθεί αντιμέτωπος και πάλι με όλους τους κορυφαίους όπως τον Άρμαντ Ντουπλάντις, αλλά τον Σαμ Κέντρικς με τους οποίους και μοιράστηκε το βάθρο στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.//ΔΜ

Νόρις και McLaren έκαναν επίδειξη δύναμης, μέσα στο “σπίτι” του Φερστάπεν

 Ο Βρετανός πιλότος της Formula 1 πήρε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Ζάντβορτ, μπροστά από τον τοπικό ήρωα της πόλης.

Τα επίσημα δοκιμαστικά του Grand Prix της Ολλανδίας, και πρώτου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ήταν μια επίδειξη δύναμης από τον Λάντο Νόρις και τη McLaren, που εξασφάλισε την pole position χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί.

Γκόμεζ: «Μου αρέσει να επιτίθομαι»

 Ο Αμερικανός αριστερός μπακ σε δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ στο YouTube μίλησε μεταξύ άλλων για τα χαρακτηριστικά του όταν αγωνίζεται.

Αναλυτικά όσα είπε στο PAOK TV:

Για το ποια είναι τα συναισθήματα του:
«Πρώτα απ’ όλα σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το ξεκίνημα μου σε ένα τεράστιο κλαμπ με μεγάλη ιστορία. Ανυπομονώ να κάνω την αρχή, να συναντήσω τους παίκτες, τους φίλους της ομάδας και να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ».

Το εντυπωσιακό γραφικό της Φλαμένγκο ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό..(22:00)

 Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί απόψε κόντρα στη Φλαμένγκο (22:00) για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου U20 σε μία ιστορική αναμέτρηση και για τους δύο συλλόγους.

Οι Βραζιλιάνοι θέλουν όσο τίποτε άλλο να κατακτήσουν το σπουδαίο τρόπαιο μέσα στη χώρα τους και μάλιστα έφτιαξαν ένα εντυπωσιακό εικαστικό, όπου απεικονίζονται πολλοί σπουδαίοι αστέρες του συλλόγου.

Νάνσι Πελόζι: «Είμαστε ερπετοειδή και κυλά ψυχρό αίμα μέσα μας»

 Η Νάνσι Πελόζι, η Αμερικανίδα πολιτικός, που υπηρέτησε ως 52η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, με την λήξη της θητείας της, παραδέχτηκε επίσημα ότι ανήκει στα ερπετοειδή.

Μιλώντας σε δημογραφίας στο πρόσφατο συνέδριο των Δημοκρατικών που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο η Παλόζι και αναφερόμενη σε κάποια «ομάδα», των Δημοκρατικών ή και του Κογκρέσου (το συγκεκριμένο απόσπασμα δεν δίνει άλλες πληροφορίες) είπε:

Βίντεο: Δείτε το ελληνόκτητο πλοίο M/T Sounion να τυλίγεται σε μια πορτοκαλί μπάλα φωτιάς μετά από κτύπημα των Χούθι

 Βίντεο που δείχνει το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο M/T Sounion στη Νότια Ερυθρά Θάλασσα, δημοσίευσαν την Παρασκευή οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Στο βίντεο διακρίνεται μια ισχυρότατη έκρηξη, και στη συνέχεια πυκνά σύννεφα καπνού να «πνίγουν» το πλοίο.

Το δεξαμενόπλοιο Sounion, της delta Tankers που χτυπήθηκε το πρωί της Τετάρτης, εγκαταλείφθηκε για λόγους ασφαλείας από το 25μελές αλλοδαπό πλήρωμά του με τη βοήθεια πλωτού μέσου της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES.

Βίντεο: Ο Ρ.Κένεντι στην ομιλία του Ν.Τραμπ στην Αριζόνα! – «Είσαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ»

 O Ρόμπερτ Κένεντι έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε προεκλογική συγκέντρωση μαζί τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες αφότου είχε ανακοινώσει με διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό την απόσυρση του από τις προεδρικές εκλογές.

Αποσύροντας την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και την στήριξη του στον Ν.Τραμπ και όπως είχε προαναγγείλει, βρέθηκε στην ίδια σκηνή με αυτόν στο Desert Diamond Arena στο Γκλέντεϊλ στην Αριζόνα ξεσηκώνοντας το πλήθος!