Ο στολισμός αυτού του σπιτιού ίσως να φαίνεται κι από το διάστημα (vid)

Δεν πρέπει να υπάρχει σπίτι με περισσότερα φωτάκια κάθε Χριστούγεννα! Ο εντυπωσιακός στολισμός από σπίτι στην Κοζάνη κλέβει και φέτος τις εντυπώσεις. 
Δεν ξέρουμε πόσα λαμπάκια μπορεί να έχει αυτό το κτίριο! Το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και το σπίτι των... Χριστουγέννων σε βάζει στο κλίμα των γιορτών!

Από την Aθήνα ξεκινά το παγκόσμιο σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης και διαχείρισης ακραίων θερμοκρασιών

Το διεθνές δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων (100 Resilient Cities) του Ιδρύματος Rockefeller θα συνεργαστεί με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (EAA) για την υπηρεσία EXTREMA.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα έγκαιρων ειδοποιήσεων και διαχείρισης ακραίων θερμοκρασιών με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και κινητών τηλεφώνων. Μετά την πιλοτική δοκιμή του στο Δήμο της Αθήνας, το σύστημα θα αξιοποιηθεί πλέον σε διεθνές επίπεδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: Στα λευκά Μέτσοβο, Ζαγόρι και Κόνιτσα ( foto-video )

Χιόνισε στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων. Προσοχή στον παγετό.

Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προβλήματα, αφού το ύψος του χιονιού είναι χαμηλό.
Άσπρισαν τα χωριά
Ασπρισαν χωριά του Ζαγορίου, του Μετσόβου, αλλά και το Δίστρατο και όλα τα ορεινά χωριά της Κόνιτσας.

Σε ετοιμότητα κατάρριψης: Αμερικανικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από Ελλάδα και έφτασε στα ρωσικά σύνορα

Θρίλερ εκτυλίχθηκε με αμερικανικό μη επανδρωμένο όχημα RQ-4A Global Hawk, το οποίο αφού απογειώθηκε από την Ιταλία, διήλθε του ελληνικού, βουλγαρικού, ουκρανικού και πολωνικού εναερίου χώρου σε μια 12-ωρη πτήση και εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα των περιοχών Λένινγκραντ και Pskov στην Ρωσία , προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στην Μόσχα, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα . Όπως ήταν φυσικό τέθηκε σε συναγερμό ολόκληρη η ρωσική αεράμυνα της περιοχής θέτοντας τα πυραυλικά της συστήματα σε άμεση ετοιμότητα. Ο ρωσικός τύπος ανέφερε ως «προειδοποιήση» ότι η ρωσική

Εκκενώθηκε περιοχή της Καλιφόρνιας λόγω φωτιάς καθώς το ThomasFire καιει τη νότια Καλιφόρνια (foto-vds)

Οι πυροσβέστες μάχονται μια τεράστια πυρκαγιά στη Νότια Καλιφόρνια που έχει ήδη καεί περίπου 10.000 στρέμματα και ανάγκασε την εκκένωση χιλιάδων στις πόλεις Santa Paula και Ventura.
Η πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα σε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων, αλλά ισχυροί άνεμοι πυροδότησαν τη φωτιά που εξαπλώθηκε γρήγορα, εξαναγκάζοντας τους ανθρώπους από τα σπίτια τους και προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ενέργειας.

Η Ρωσία ανοίξε εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βόρεια περιοχή Yamal της χώρας-ρωσική Αρκτική..

Το πλοίο Christophe de Margerie (R), ένα δεξαμενόπλοιο πάγου που έχει εξοπλιστεί για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, είναι αγκυροβολημένο στο αρκτικό λιμάνι Sabetta, περιοχή Yamalo-Nenets, Ρωσία © Olesya Astakhova / Reuters
Η Ρωσία έχει ανοίξει εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βόρεια περιοχή Yamal της χώρας. Το πρώτο δεξαμενόπλοιο με LNG εγκαινιάστηκε την Παρασκευή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπόνοιες ότι γερμανικές εταιρείες σχετίζονται με το εξαφανισμένο υποβρύχιο της Αργεντινής

Μία νέα πιθανή αιτία για το εξαφανισμένο υποβρύχιο «Σαν Χουάν» ήρθε στην επιφάνεια. Πρόκειται για δύο γερμανικές εταιρείες, για τις οποίες υπάρχει η υπόνοια ότι λαδώθηκαν και δεν εργάσθηκαν επαρκώς για τη συντήρηση του υποβρυχίου, το οποίο εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου στο νότιο Ειρηνικό.

Εκτιμάται ότι προκλήθηκε έκρηξη στο σκάφος λόγω βραχυκυκλώματος.

Κοινωνικό μέρισμα: Νέες οδηγίες για τους δικαιούχους λίγο πριν λήξει η προθεσμία

Αναλυτικές οδηγίες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο koinonikomerisma.gr μερικά 24ωρα πριν τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων.
Οι καινούριες οδηγίες ενημερώνουν τους δικαιούχους για διορθώσεις που μπορούν να κάνουν ώστε να μην απορριφθεί η δήλωσή τους.

Σχετικά με το κριτήριο του ΕΦΚΑ

Αν έχετε υπάρξει ασφαλισμένος κάποια στιγμή και το σύστημα σας δείχνει να μην έχετε ασφαλιστεί:

Καλιφόρνια: Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι φλόγες (foto-vds)

Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους σήμερα στη νότια Καλιφόρνια, όπου η μικρή και σύντομη εξασθένιση των ανέμων ναι μεν διευκόλυνε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο χιλιάδες κατοικίες παραμένουν υπό απειλή.
Αρχές Δεκεμβρίου και σχεδόν 710.000 στρέμματα έχουν ήδη μετατραπεί σε στάχτη από τη Δευτέρα στις περιοχές του Λος Άντζελες, της Σάντα Μπάρμπαρα στα βόρεια και του Σαν Ντιέγκο στα νότια.

Σαν Ντιέγκο:Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν οταν ένα μικρό αεροπλάνο κατέπεσε σπίτι..

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν μετά από ένα μικρό αεροπλάνο που κατέπεσε σε ένα σπίτι στη συνοικία Clairemont του Σαν Ντιέγκο. Οι δύο επιζώντες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο με τραυματισμούς από καύση.

Βλάντιμιρ Πούτιν: Από τις συμμορίες των δρόμων στην ηγεσία της Ρωσίας

Πολλοί τον χαρακτηρίζουν αδίστακτο. Σημειώνουν μάλιστα πως έμαθε από πολύ μικρός να μην κάνει βήμα πίσω, να αποκτά αυτό που θέλει, χωρίς κανέναν δισταγμό. Που το έμαθε αυτό;
Στους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης, όπου μεγάλωσε. Στην εργατική κατοικία που μεγάλωσε, όπου όλα τα διαμερίσματα του ορόφου μοιράζονταν ένα μπάνιο. Όταν έγινε μέλος της συμμορίας προσπαθώντας να επιβιώσει, βλέποντας άλλα παιδιά γύρω του να πεθαίνουν από την πείνα.