Πούτιν: Η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Μόσχα είχε «πολιτικούς στόχους»

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα (30/5) ότι οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Μόσχας νωρίτερα είχαν «πολιτικούς στόχους» και ότι η αντιαεροπορική άμυνα της πρωτεύουσας θα ενισχυθεί.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τρομοκρατική πράξη.

Ο Ρώσος πρόεδρος αφού ισχυρίσθηκε ότι η Ρωσία πλήττει μόνο στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, είπε ότι δεν είναι η Ρωσία που άρχισε τον πόλεμο στον Ντονμπάς το 2014 αλλά το καθεστώς του Κιέβου.

Λαβρόφ: Κατηγορεί τη Δύση ότι “υποστηρίζει τη γενοκτονία” στην Ουκρανία

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφδήλωσε σήμερα (30/5) πως η Δύση “υποστηρίζει τη γενοκτονία” στην Ουκρανία με το να στηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το οποίο όπως ισχυρίστηκε “θα καταστρέψει οτιδήποτε ρωσικό” στην ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία.

Ο Λαβρόφ, μιλώντας στη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αφρική, δεν παρέθεσε στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό του. Η Ρωσία κατηγορεί επί μακρόν τη Δύση ότι αδιαφορεί για τις διώξεις, όπως τις χαρακτήρισε, των Ρωσόφωνων στην ανατολική επαρχία Ντονμπάς και αλλού.

Το chatbot κομπάζει με τις ικανότητές του και τα κράτη ζητούν ρύθμιση για την τεχνητή νοημοσύνη

 Πριν από έξι μήνες, ο αμερικανικός ερευνητικός οργανισμός τεχνητής νοημοσύνης OpenAI παρουσίασε στο ευρύ κοινό το ChatGPT. Τα πολύπλοκα συστήματα αλγορίθμων, γνωστά ως τεχνητή νοημοσύνη, διεισδύουν σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και γίνονται κοινό μέρος του διαδικτύου και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Εκτός του ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια εικόνα ή ένα ποίημα, μπορούν επίσης να διαδώσουν παραπληροφόρηση και να μην λένε την αλήθεια. Τα πνευματικά δικαιώματα είναι επίσης ένα ζήτημα. Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο ζητούν, ως εκ τούτου, τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης.

Κίνα: Συνάντηση του Ίλον Μασκ με τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών

 Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Ίλον Μασκ, είχε σήμερα στο Πεκίνο συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Τσι Γκανγκ, ανακοίνωσε η κινεζική διπλωματία.

Η Κίνα δεσμεύεται «για την δημιουργία περισσότερο προσανατολισμένου προς την αγορά, βασισμένου στο κράτος δικαίου και διεθνοποιημένου» για τις ξένες επιχειρήσεις «οικονομικού περιβάλλοντος» , δήλωσε ο Τσιν στον επιχειρηματία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ίλον Μασκ πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Κίνα από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19.

Στη λίστα των «καταζητούμενων» της Μόσχας ο διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυμάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι

 Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας συμπεριέλαβε τον ανώτατο διοικητή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι, στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων», μετέδωσε το ρωσικό, κρατικό πρακτορείο RIA.

Δεν διευκρινίστηκε το άρθρο του ποινικού κώδικα με βάση το οποίο διώκεται ο Ζαλούζνι, πρόσθεσε το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται τη βάση δεδομένων των καταζητούμενων προσώπων του υπουργείου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


Κυρ. Βελόπουλος: Δεν έχουμε ανάπτυξη αλλά αύξηση του χρέους

 «Η κυβέρνηση συνεχώς, δίπλα πάντοτε έχοντας τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, επιχειρεί να κάνει το άσπρο, μαύρο. Για την ελληνική οικονομία μας λέει ότι έχουμε ανάπτυξη και πολλές επενδύσεις. Τι δεν μας λέει; Δεν μας λέει ότι οι επενδύσεις είναι ντουβάρια, είναι σπίτια. Είναι εξαγορές εταιρειών και όχι παραγωγικός πλούτος» τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και προσθέτει «Τι δεν μας λέει; Ότι πολύ απλά όλα τα χρήματα που πήρε από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι όλα επιχορηγήσεις. Περίπου τα μισά είναι δάνεια. Δάνεια, τα οποία έγιναν επιδόματα, και όπως πολύ εύστοχα έγραψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αυτά τα επιδόματα έκλεψαν τις εκλογές».

Νέα 24ωρη απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος στις 31 Μαΐου

 Με 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 10:00π.μ., στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά και ακολούθως συγκέντρωση στις 19:00 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τω εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, μετά το εργατικό δυστύχημα.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν το Συνδικάτο Μετάλλου και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Αττικής, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μεταλλεργάτες που εργάζονται στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις αποφάσεις των σωματείων μας και απέργησαν

Αυξάνονται τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες

 Σε ευρεία σύσκεψη των Υπουργείων Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εκπροσώπων των εργαζομένων, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η αύξηση των ελάχιστων ωρών υποχρεωτικής απασχόλησης Τεχνικού Ασφαλείας κατά την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών σε πλοία, για τους προσεχες τριμηνο κατά το οποίο παρατηρείται και ένταση του θερμικού φορτίου.


Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η εφαρμογή για τις τροποποιητικές

 Τη δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις έχουν οι φορολογούμενοι που διαπιστώνουν λάθη ή παραλείψεις στη φορολογική δήλωση που έχουν υποβάλει στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ. Η ηλεκτρονική εφαρμογή ενεργοποιήθηκε και είναι διαθέσιμη στο myAADE για όσους θέλουν να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τους κωδικούς της φορολογικής τους δήλωσης.

Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, συνυποβάλλοντας εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 ή/και το έντυπο Ε3.

Βραβεύτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για την ανταπόκριση του στο δυστύχημα των Τεμπών

 Το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, βράβευσε  η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, στο πλαίσιο του 16ου Πανελληνίου Επιστημονικού & Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τιμήθηκε “για το ήθος, τον αλτρουισμό και τον επαγγελματισμό, τον οποίο επέδειξε σε όλη τη διάρκεια της αντιμετώπισης και περίθαλψης των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023

«Φούσκωσαν» οι καταθέσεις των νοικοκυριών κατά 1,1 δισ. ευρώ – Υποχώρησαν των επιχειρήσεων λόγω δώρου Πάσχα

 Μικρή μείωση κατά περίπου 15 εκατ. ευρώ σημείωσαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον περασμένο Απρίλιο και διαμορφώθηκαν στα 185,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 141,9 δισ. ευρώ είναι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών και οι υπόλοιπες των επιχειρήσεων.

Η μείωση αυτή έρχεται μετά τη μεγάλη αύξηση κατά 2,3 δισ. ευρώ το Μάρτιο 2023, και οφείλεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στη μείωση των καταθέσεων των επιχειρήσεων (προφανώς λόγω δώρου Πάσχα), ενώ αντίθετα των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 1,129 δισ. ευρώ.

Κίνα: Οικονομική ρευστότητα 25 δισεκ. γιουάν διοχέτευσε η κεντρική τράπεζα στη διατραπεζική αγορά

 H κινεζική κεντρική τράπεζα συνέχισε χθες, Δευτέρα, την τακτική της διοχέτευσης οικονομικής ρευστότητας στο διατραπεζικό σύστημα μέσω διαδικασιών λειτουργίας της ανοιχτής τραπεζικής αγοράς.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι διέθεσε 25 δισεκατομμύρια γιουάν (3,3 δισεκ. ευρώ) μέσω της διαδικασίας reverse repos, με περίοδο ωρίμανσης επτά ημερών και με επιτόκιο 2%.

Η κίνηση αυτή έχει στόχο τη διατήρηση της οικονομικής ρευστότητας σε σταθερά επίπεδα στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

«Business Transformation Stories»: Αύριο η εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου με το ΕΒΕΑ

 Εκδήλωση με θέμα «Business Transformation Stories» συνδιοργανώνουν το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών την Τετάρτη 31 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» (Οδός Αμερικής 8).

Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος και η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Εφραίμογλου.

Ιταλία: Πράκτορες μεταξύ των νεκρών στη λίμνη Ματζόρε

 Δύο πράκτορες των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών και ένας συνταξιούχος των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ήταν μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων της τραγωδίας στη λίμνη Ματζόρε στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Κατονόμασαν τους Ιταλούς ως Claudio Alonzi 62 ετών και Tiziana Barnobi 53 ετών. Ο Ισραηλινός ταυτοποιήθηκε ως Shimoni Erez 50 ετών. Η Anya Bozhkova η 50χρονη Ρωσίδα σύζυγος του καπετάνιου του σκάφους έχασε επίσης τη ζωή της.

Λιβύη: Νύχτα μαχών στην Τρίπολη – Τραυματίστηκαν άμαχοι

 Συγκρούσεις ξέσπασαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ανάμεσα σε δυο ένοπλες ομάδες στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας, της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά άμαχοι, ανέφεραν υπηρεσίες άμεσης βοήθειας και μέσα ενημέρωσης.

Οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονταν αργά τη νύχτα, ακόμη και σε πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο της πόλης, ανάμεσα στις δύο οργανώσεις αυτές, που ορκίζονται πίστη στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) με έδρα την Τρίπολη: τη «Δύναμη αλ Ράντα» («αποτροπής») και την «Ταξιαρχία 444».

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Κισίντα αποπέμπει τον γιο του που κατηγορείται για κατάχρηση του αξιώματός του

 Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε σήμερα ότι θα απομακρύνει τον γιο του από τη θέση του γραμματέα του την οποία κατείχε λόγω “ανάρμοστης συμπεριφοράς” στην επίσημη κατοικία.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά το δημοσίευμα περιοδικού την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το οποίο ο Σοτάρο Κισίντα είχε καλέσει φίλους του στην επίσημη κατοικία του επικεφαλής της κυβέρνησης για μια γιορτή πέρυσι, με φωτογραφίες ορισμένων να προσποιούνται ότι δίνουν συνέντευξη Τύπου και έναν καλεσμένο να είναι ξαπλωμένος πάνω σε μια σκάλα στρωμένη με κόκκινο χαλί.

Στην ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας προχωρά το Ιράν

 Αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν δήλωσε πως η χώρα θέλει να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα του στρατού του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, μετέδωσε χθες Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο, ο στρατηγός Σαΐντ Χάμζα Καλαντάρι εξήγησε πως παρότι η Συρία διαθέτει ήδη δυνατότητες ως προς την αντιαεροπορική άμυνα, η Τεχεράνη θα υποστηρίξει τους «Σύρους αδελφούς» με εξοπλισμό και τακτικές αναβαθμίσεις.

Ρωσικό σφυροκόπημα στο Κίεβο – Τουλάχιστον 1 νεκρός και 3 τραυματίες – Καταρρίφθηκαν πάνω από 20 ρωσικά UAV

 Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια εναέριου «στόχου» που καταρρίφθηκε κατέπεσαν σε πολυκατοικία του Κιέβου τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας πυρκαγιά, δήλωσαν αξιωματούχοι της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Κατά τη στρατιωτική διοίκηση της πόλης, οι δυο υψηλότεροι όροφοι του κτιρίου καταστράφηκαν κι ίσως βρεθούν περισσότερα θύματα στα χαλάσματα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έκανε λόγο μέσω Telegram για έναν νεκρό, για μια νέα που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο και για ακόμη δύο τραυματίες.

Ρωσία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε αποθήκη χάρτου κοντά στη Μόσχα

 Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς σε αποθήκη χάρτου κοντά στη Μόσχα τις πρώτες πρωινές ώρες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τις ρωσικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

«Αποθήκη χαρτιού και χαρτονιού πήρε φωτιά στην Αντιντσόβα, κοντά στη Μόσχα (…) τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, η φωτιά κατασβέστηκε», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο πρακτορείο.

Δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Ουκρανία: Φωτιά σε πολυκατοικία στο Κίεβο από συντρίμμια drone – Ένας τραυματίας

 Ένοικοι πολυκατοικίας στο Κίεβο απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το κτίριο τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς συντρίμμια «στόχου» έπεσαν στο κτίριο και προκάλεσαν πυρκαγιά, ανέφερε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο εν μέρει της δέκατης έκτης νύχτας επιδρομών της Ρωσίας με πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι.

Μεξικό: Δέκα «παραβάτες του νόμου» νεκροί σε μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας

 Δέκα «παραβάτες του νόμου» σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας σε δρόμο στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας «δέχθηκαν επίθεση με σφαίρες από πρόσωπα που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα τα οποία διέθεταν θωράκιση», ανέφερε μέσω Facebook ο Χεράρδο Παλάσιος, αξιωματούχος αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια στη Νουέβο Λεόν. 

«Απολογισμός: 10 εγκληματίες σκοτώθηκαν, τρία θωρακισμένα οχήματα κατασχέθηκαν», πρόσθεσε.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νέες αντεγκλήσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν θέτουν υπό αμφισβήτηση τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

 Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν επιδόθηκαν ξανά σε αντεγκλήσεις χθες Δευτέρα, δυο ημέρες προτού συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με σκοπό να συναφθεί συμφωνία ειρήνης η οποία, στη θεωρία τουλάχιστον, θα επιλύσει τη σύγκρουση ανάμεσά τους για τον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ επί δεκαετίες.

Οι δυο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου ενεπλάκησαν σε δυο πολέμους, τα χρόνια του 1990 και του 2020, για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα της αζερικής επικράτειας αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους.

Χρυσό εύρημα από την ψηφιακή απεικόνιση του «Τιτανικού» σε βάθος 4.000 μέτρων

 Χρυσό περιδέραιο που ονομάστηκε «δόντι προϊστορικού καρχαρία», λόγω του σχήματος του, ανακαλύφθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού, χάρη στην πρώτη ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους του πλοίου, γράφει το BBC.

 Ο Ρίτσαρντ Πάρκινσον, διευθύνων σύμβουλος της Magellan, που συντόνιζε την αποστολή, είπε ότι η ανακάλυψη ήταν «εκπληκτική» και είπε ότι η ομάδα των ειδικών δεν επιτρέπεται να αγγίξει το εύρημα λόγω μιας συμφωνίας Λονδίνου – Ουάσιγκτον που εμποδίζει τους δύτες να ανασύρουν αντικείμενα από το ναυάγιο.

Η Βενεζουέλα θέλει να ενταχθεί στους BRICS

 Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο δήλωσε χθες ότι η χώρα του ενδιαφέρεται να γίνει μέλος των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

«Αν μας ρωτήσουν εάν η Βενεζουέλα θέλει να είναι μέρος των BRICS, λέμε ότι θέλουμε να είμαστε ένα μέτριο μέρος των BRICS και να συμβαδίζουμε με τη μεταβαλλόμενη γεωπολιτική κατάσταση», δήλωσε ο Μαδούρο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα. de Silva, αναφέρει το TASS.

Πρόσθεσε ότι οι BRICS θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εδραίωση των εθνών της Νότιας Αμερικής και ότι αυτός ο οργανισμός «σαν μαγνήτης προσελκύει κράτη που θέλουν ειρήνη και συνεργασία».

Ρωσία: Drones έπληξαν κτίρια στη Μόσχα – Ζημιές και εκκενώσεις σε πολυκατοικίες

 Μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν κτήρια στη Μόσχα και προκάλεσαν «μικρές» ζημιές αλλά όχι σοβαρούς τραυματισμούς, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουτσας.

«Τα ξημερώματα επίθεση με drones προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε κτίρια. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης έχουν σπεύσει επιτόπου (…) Κανένας δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά», ανέφερε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν, τονίζοντας ότι τουλάχιστον δυο πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA μετέδωσε ότι ορισμένοι κάτοικοι ενός κτιρίου στην οδό Profsoyuznaya της Μόσχας εκκένωσαν το κτήριο.

Προειδοποίηση Λαβρόφ στη Δύση: Θα απαντήσουμε εάν εκπαιδεύσετε Ουκρανούς πιλότους σε F-16

 Ο ρωσικός στρατός μπορεί να απαντήσει στις προθέσεις των δυτικών χωρών να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους σε αεροπλάνα F-16, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όσον αφορά τις αντιδράσεις μας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα έχουν την ικανότητα να απαντήσουν σε αυτό», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας και της Νορβηγίας,

Βουλγαρία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νικολάι Ντένκοφ

 Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νικολάι Ντένκοφ, πολιτικό από τον συνασπισμό που αποτελείται από τους φιλελεύθερους σχηματισμούς «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» (PP) και «Δημοκρατική Βουλγαρία». 

Η συμμαχία του πρώην πρωθυπουργού απέπεμψε με πρόταση μομφής τον Kiril Petkov και στη δεύτερη θέση στις πρόωρες εκλογές της 2ας Απριλίου, που ήταν οι πέμπτες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βουλγαρία τα τελευταία πέντε χρόνια, αναφέρει το πρακτορείο EFE.

BRICS – Κίνα: Έκδοση ομολόγου 8,5 δισεκ. γιουάν από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα

 Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) που έχει ιδρυθεί στη Βραζιλία από την Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία, αλλά και τη Νότια Αφρική που συμμετέχουν στην ομάδα χωρών BRICS προχώρησε στην έκδοση ενός ομολόγου 8,5 δισεκατομμυρίων γιουάν (1,12 δισεκατομμυρίων ευρώ), όπως ανακοίνωσε η τράπεζα το βράδυ της Δευτέρας.