Ραχόι: Αύριο τα μέτρα για την Καταλονία - Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Mαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την υπαγωγή της πλούσιας περιφέρειας της Καταλονίας στον άμεσο έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης.
Μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο Ραχόι πρόσθεσε πως τα μέτρα, που θα ληφθούν βάσει ενός άρθρου του Συντάγματος της Ισπανίας που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ από το 1978, θα έχουν την υποστήριξη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, και του κεντρώου κόμματος Ciudadanos.

BBC: Μπορεί να είναι επιτυχημένη μια ανεξάρτητη Καταλονία;

Θα μπορέσουν άραγε οι Καταλανοί να σταθούν στα πόδια τους αν πράγματι κάποια στιγμή αποσχιστούν από την Ισπανία; Η σύντομη απάντηση είναι "πιθανότατα όχι".
Η αποχώρηση δύο τραπεζών και η μεταφορά έδρας (προς το παρόν όχι και δραστηριότητας) εκατοντάδων επιχειρήσεων από την αυτόνομη επαρχία στην υπόλοιπη Ισπανία, φανερώνει, αν μη τι άλλο, ότι η επόμενη μέρα μετά από μία πιθανή ανεξαρτησία δεν θα είναι καθόλου στρωμένη με ροδοπέταλα, όπως εξηγεί το BBC.

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης - Βίντεο με βασανιστήρια και εκτελέσεις του ISIS στο κινητό του

Βίντεο και φωτογραφίες με βασανιστήρια και εκτελέσεις συλληφθέντων από τον ISIS, καθώς και άλλες σκηνές ακραίας βίας από τούς τζιχαντιστές, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο υλικό που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου Σύρου, ο οποίος συνελήφθη χτες στην Αλεξανδρούπολη και εξετάζεται η συμμετοχή του σε τρομοκρατική δράση εκτός Ελλάδος.
Η υπόθεση κατέληξε στην σύλληψη του 32χρονου μετά από καταγγελίες της συζύγου του,

Έξαλλος ο Ερντογάν για το λάβαρο με την εικόνα του Οτσαλάν στη Ράκα (Video)

Ένα τεράστιο λάβαρο με την εικόνα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), υψώθηκε στο κέντρο της συριακής πόλης Ράκας από τις κουρδικές δυνάμεις που φέρουν τη στήριξη των ΗΠΑ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Άγκυρας που τόνισε ότι η κίνηση θα βλάψει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.
Η σημαία με τον Οτσαλάν υψώθηκε χθες Πέμπτη σε μια εορταστική τελετή που σηματοδότησε την κατάληψη της Ράκας από το Ισλαμικό Κράτος από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που φέρει τη στήριξη των ΗΠΑ και την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

Παπαγγελόπουλος για δικαστικούς: Κάποιοι κάτι θέλουν να κρύψουν

Την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκάλεσε η «σπουδή» του προέδρου του ΣτΕ, Νικόλαου Σακελλαρίου να «παγώσει» την υπουργική απόφαση με την οποία υποχρέωνε τους δικαστικούς να καταθέσουν ηλεκτρονικά το πόθεν έσχες, όπως και οι υπόλοιποι υπόχρεοι.

«Κάποιοι κάτι θέλουν να κρύψουν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε:

Στη δικαιοσύνη το υπουργείο Υγείας για τα περί χολέρας στο «Έλενα» - Κάνει λόγο για χυδαιότητα και πολιτική αλητεία

Για πολιτική αλητεία κάνει λόγο το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με αφορμή την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ περί εμφάνισης χολέρας σε λιμνάζοντα νερά στο νοσοκομείο "Έλενα".
Διαβάστε τι αναφέρει το σκληρό Δελτίο Τύπου, όπως το ανήρτησε στο Facebook ο κ. Πολάκης:
Αυτή η ιστορία με τη "χολέρα" στο Έλενα ,είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας .

Το σωματείο εργαζομένων στο «Έλενα» χαμηλώνει τους τόνους για τα περί χολέρας - Επιμένει ο Γιαννάκος (Photos)

«Δεν πρέπει να μεγαλώνουμε τα πράγματα», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Έλενα, Στέργιος Χαχάμης. 
Μιλώντας στον Real Fm, o πρόεδρος μαζεύει τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ:
«Το πρώτο δείγμα που πήραν και έγινε η δειγματοληψία στα δικά μας εργαστήρια, έδειξε ότι υπάρχει ένας οργανισμός που είναι χολέρα. Όταν μιλάμε για χολέρα -μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα- υπάρχουν πολλά μικρόβια. Τώρα εάν είναι μεταδοτικό κτλ,

#WeWontRest: Ο ΣΦΕΕ στηρίζει την πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού (Video)

«Η ασθένεια δεν κοιμάται ποτέ. Ούτε κι εμείς». 
Αυτό είναι το κεντρικό σλόγκαν της πανευρωπαϊκής διαδικτυακής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA) που υλοποιείται και στην Ελλάδα από τον ΣΦΕΕ.
Τι επιχειρεί η εκστρατεία
Πρόκειται για μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού που πιστοποιεί την ακούραστη προσήλωση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην καταπολέμηση των ασθενειών.

Pink the City 2017 - Για ακόμη μια χρονιά, η Πάτρα θα "βαφτεί" ροζ!

Στις 22 Οκτωβρίου επιστρέφει φέτος στην Πάτρα το  «Pink the City 2017» που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού, Άλμα Ζωής. Πρόκειται για έναν συμβολικό περίπατο που ξεκινάει από την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων και καταλήγει στον Μόλο της Αγίου Νικολάου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ελάτε μαζί μας στην μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στη Δυτική Ελλάδα.