Φλώρινα: Viral το βίντεο με το ορφανό αρκουδάκι που τρώει κεράσια

 Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο του Αρκτούρου στο οποίο φαίνεται ένας μικρός αρκούδος, που διέσωσε η οργάνωση στη Φλώρινα, να τρώει κεράσια.

Ο Θωμάς, όπως ονομάζεται το αξιαγάπητο αρκουδάκι,εμφανίζεται να τρώει κεράσια σε βίντεο που ανήρτησε ο Αρκτούρος στη σελίδα του στο Facebook.

Κύπρος 1974: Η άγνωστη ιστορία του τουρκικού πλοίου Kotzatepe που βυθίστηκε από τουρκικά μαχητικά

 Συνολικά 48 χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από την 20η Ιουλίου 1974 και την τουρκική του «Αττίλα» εισβολή στην Κύπρο που είχε ως αποτέλεσμα την κατοχή του 36,3% του νησιού και τον εκτοπισμό 120 χιλιάδων Κυπρίων. 

Πολλές ιστορίες εκείνων των ημερών, που είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε τις πρώτες ώρες της εισβολής, έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Κλιματική κρίση: Η ανθρωπότητα οδηγείται προς «συλλογική αυτοκτονία» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

 Οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές και οι καύσωνες που «σαρώνουν» περιοχές του πλανήτη καταδεικνύουν ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με «συλλογική αυτοκτονία», προειδοποιεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τη στιγμή που οι κυβερνήσεις παγκοσμίως προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες από τις επιπτώσεις των ακραίων θερμοκρασιών.

Ενώπιον υπουργών από 40 χώρες που προσήλθαν τη Δευτέρα στη διάσκεψη του Βερολίνου για την κλιματική αλλαγή τη Δευτέρα, ο Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε:

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Gazprom «κόβει» το φυσικό αέριο από τον Nordstream

 Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμα του αποκαλύπτει πως η Gazprom κλείνει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου του αγωγού Nordstream, επικαλούμενη λόγους «ανωτέρας βίας».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η Gazprom είχε ειδοποιήσει εγγράφως τον «μεγάλο πελάτη» ήδη από τις 14 Ιουλίου.

Επιπλέον, και σύμφωνα πάντα με το Reuters, στη γραπτή ειδοποίηση της η Gazprom ανέφερε πως δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις εξαιτίας «αναπάντεχων» συνθηκών πέραν του ελέγχου της.

«Άνθρακας» οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ- Μεγάλος χαμένος η ελληνική οικονομία

 Την εθνικά επιζήμια κυβερνητική πολιτική της τυφλής στοίχισης της Ελλάδας πίσω από τις ασφυκτικές οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθησαν από το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις εμπορικές συναλλαγές της Ελλάδας με την Ρωσία και την Ουκρανία το Μάιο και το πρώτο πεντάμηνο του 2022.

Έτσι, ακολουθώντας τις επιταγές των Βρυξελλών, η χώρα όχι μόνο δε προκάλεσε κάποιου είδους σοβαρή ζημιά στην ρωσική οικονομία,

Εσθονία: Έκτη πολιτική κρίση στην Ευρώπη – Άλλη μία αντι-ρωσική κυβέρνηση «εξέπνευσε»

 Η Εσθονή πρωθυπουργός κάνει ότι περνάει από το χέρι της να συνεχίσει στην ίδια πορεία

Συνεχίζεται cebookτο ντόμινο κατάρρευσης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που έχουν ακολουθήσει αντι-ρωσική πολιτική με τελευταία αυτή της Εσθονίας η οποία ήδη σύσσωμη έχει παραιτηθεί.

«Γαία πυρί μιχθήτω» στην Ουκρανία διέταξε ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού και οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές

 Υπερσύγχρονα δυτικά όπλα αλλά ανεκπαίδευτοι Ουκρανοί που σφαγιάζονται κατά εκατοντάδες.

Αρχίζει και μετατρέπεται σε σφαγή ο πόλεμος στην Ουκρανία: Ημι-εκπαιδευμένοι ή σχεδόν ανεκπαίδευτοι Ουκρανοί κληρωτοί παραλαμβάνουν σύγχρονα δυτικά όπλα και προσπαθούν να τα χειριστούν μετά από λίγων ημερών εκπαίδευση ενώ χρειάζονται για να αποδώσουν τουλάχιστον ένα έτος εντατικής εκπαίδευσης!

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σε ένα ακόμα ρυμουλκούμενο αμερικανικό πυροβόλο Μ777 που βιαστικά τάχθηκε σε θέση βολής.

Δ.Γάκης για την «λευκή σκόνη» της έκρηξης του Antonov: «Όσοι λένε ότι είναι γύψος είναι άσχετοι… »

 Τι συμβαίνει με τα βλήματα λευκού φωσφόρου που μετέφερε το αεροσκάφος.

Ο γνωστός γενικός χειρουργός Δημήτρης Γάκης με ανάρτηση του σήμερα στο facebook και αναφερόμενος στην λευκή σκόνη που εμφανίστηκε μετά την πτώση του ουκρανικού Antonov έξω από την Καβάλα και την πρόκληση ερεθισμών σε χείλη και μάτια όσων πλησίασαν το σημείο πτώσης είπε τα εξής:

Ότι αποκλείεται να είναι γύψος και πως αν αυτή είναι η γνωμάτευση των ειδικών του Στρατού θα πρέπει να ξαναπεράσουν εκπαίδευση.

Ουκρανία στον πρόεδρο της Σερβίας: «Αγόρασε εισιτήριο για την Ρωσία μπορεί να το χρειαστείς»!

 Η Ουκρανία  μέσω του μέλους του κοινοβουλίου απείλησε ευθέως τόσο τον Σέρβο πρόεδρο όσο και την ίδια την Σερβία για τις δηλώσεις του τελευταίο πριν λίγες ημέρες.

Το μέλος της ουκρανικής βουλής Aleksey Goncharenko απευθύνθηκε στον Σέρβο πρόεδρος Aleksandar Vucic σήμερα λέγοντας του σε σκληρή γλώσσα που αφήνει υπονοούμενα για πολλές ερμηνείες: “Αγόρασε ένα εισιτήριο για το Ροστόβ και αχρείαστο να είναι, μπορεί να το χρειαστείς όμως πολύ σύντομα”.

Σερβικά ΜΜΕ για το Antonov : Ήταν καταχωρημένο στην Ουκρανία, αναφορές για φορτίο με πυρομαχικά

Ανήκε "σε αμερικανική εταιρεία". Οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις δεν διαθέτουν Antnov An-12. Τι παρατήρησαν κάτοικοι κοντά στο αεροδρόμιο από όπου απογειώθηκε.

 Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από τις αρχές στη Σερβία όσον αφορά το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov το οποίο συνετρίβη χθες Σάββατο το βράδυ κοντά στην Καβάλα.

Σερβικά ΜΜΕ αναμεταδίδουν ρεπορτάζ από ελληνικά ΜΜΕ, κυρίως από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ιράν: Κυρώσεις σε 61 Αμερικανούς, μεταξύ των οποίων είναι και στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης Τραμπ

 Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε κυρώσεις σε άλλους 61 Αμερικανούς, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, επειδή στηρίζουν μια ιρανική οργάνωση αντιφρονούντων.

Οι κυρώσεις αυτές επιβάλλονται ενώ οι πολύμηνες συνομιλίες για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 (JPCOA) μεταξύ της Δύσης και της Τεχεράνης έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν έβαλε στη «μαύρη λίστα» μεταξύ άλλων τον δικηγόρο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι και τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας

Ρωσία: Ελεύθερη η δημοσιογράφος που έκανε αντιπολεμική διαμαρτυρία σε ζωντανή σύνδεση

 Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα, η οποία έγινε διάσημη μετά τη διαμαρτυρία της - σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση - κατά της εισβολής στην Ουκρανία, προσήχθη χθες Κυριακή σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον της και τον δικηγόρο της.

«Η Μαρίνα συνελήφθη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται», ανέφερε το μήνυμα που ανήρτησαν άτομα από το περιβάλλον της στον προσωπικό λογαριασμό της δημοσιογράφου στο Telegram. Το μήνυμα συνοδευόταν από τρεις φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται η 44χρονη δημοσιογράφος να οδηγείται σε ένα λευκό βαν από δύο αστυνομικούς.

Ζελένσκι σε Τριντό: Δεν αποδεχόμαστε την απόφαση του Καναδά για τις τουρμπίνες του αγωγού Nord Stream

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε χθες Κυριακή τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ότι οι Ουκρανοί δεν θα αποδεχτούν ποτέ την απόφαση του Καναδά να επιστρέψει τουρμπίνες στη Γερμανία «κατά παράβαση των κυρώσεων» σε βάρος της Ρωσίας.

Ήταν η πρώτη επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών μετά την απόφαση του Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα να επιτρέψει την επιστροφή επισκευασμένων τουρμπίνων που προορίζονται για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream.

Η ΕΕ προχωρά στο υδρογόνο καθώς πλησιάζει η κρίση του φυσικού αερίου

 Ακτιβιστές για το κλίμα, όμως, προειδοποιούν για αδιαφάνεια και ανεπαρκείς κλιματικούς ελέγχους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε την Παρασκευή σε επιδοτήσεις τεχνολογίας υδρογόνου ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρόλο που εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την αδιαφανή διαδικασία έγκρισης και τις δυνατότητες της εκκολαπτόμενης τεχνολογίας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις ρυπογόνες βιομηχανίες. Οι επιδοτήσεις υπερβαίνουν την χρηματοδότηση προηγούμενων διασυνοριακών έργων μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε η Επιτροπή για ένα έργο μπαταριών το 2019.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σρι Λάνκα

 Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα, η οποία συγκλονίζεται από την οικονομική κρίση και τις διαδηλώσεις.

Η κατάσταση υποχρέωσε τον πρώην πρόεδρο Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα να παραιτηθεί και να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ουκρανία: Η Ρωσία ετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο της επίθεσής της

 Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας προετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο της επίθεσής τους στην Ουκρανία, δήλωσε αξιωματικός του ουκρανικού στρατού, ενώ η Μόσχα διεμήνυσε πως τα στρατεύματά της θα εντείνουν τη δράση τους σε «όλα τα πεδία επιχειρήσεων».

Ρωσικοί πύραυλοι σφυροκόπησαν ουκρανικές πόλεις, πλήγματα τα οποία κατά το Κίεβο σκότωσαν δεκάδες άμαχους τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν πρόκειται μόνο για πυραυλικά πλήγματα από τον αέρα και τη θάλασσα», επισήμανε χθες Σάββατο ο Βαντίμ Σιμπίτσκι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας

Συνελήφθη από τις μυστικές υπηρεσίες στο Κονγκό ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλας Νιάρχος

 Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλας Νιάρχος, εγγονός του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου,  συνελήφθη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από τις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπως ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τις οποίες επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δημοσιογράφος, που είναι εγγονός του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, καθώς και ένας Κογκολέζος συνάδελφός του συνελήφθησαν την Τετάρτη στο Λουμπούμπασι, στο νοτιοανατολικό Κονγκό, και οδηγήθηκαν στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

Τόνι Μπλερ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει ότι η κυριαρχία της Δύσης φθάνει στο τέλος της

 Ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει ότι η κυριαρχία της Δύσης φθάνει στο τέλος της ενώ η Κίνα αποκτά καθεστώς υπερδύναμης σε σύμπραξη με τη Ρωσία σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία καμπής εδώ και αιώνες, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Ο κόσμος, δήλωσε ο Μπλερ, βρέθηκε σε ένα σημείο καμπής στην Ιστορία που μπορεί να συγκριθεί με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ή την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης: αλλά αυτή τη φορά η Δύση προφανώς δεν βρίσκεται σε άνοδο.

Μεντβέντεφ: «Συστημική απειλή» η μη αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία από την Ουκρανία και τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ

 Η άρνηση της Ουκρανίας και των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ να αναγνωρίσουν την εξουσία της Μόσχας στην Κριμαία, αποτελεί μία “συστημική απειλή” για τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η Ρωσία κατέλαβε την χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα από την Ουκρανία το 2014, με την ανατροπή από διαδηλώσεις, ενός Ουκρανού προέδρου που είχε την υποστήριξη της Μόσχας.

Η Μόσχας υποστήριξε τότε, τους αποσχιστές στην περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Ο B. Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της Κρατικής Ασφάλειας και τη Γ. Εισαγγελέα

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με εκτελεστικά διατάγματα που εξέδωσε αργά απόψε, απέλυσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας και τη Γενική Εισαγγελέα της χώρας.

Ο Ιβάν Μπακάνοφ, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας, είναι παιδικός φίλος του Ζελένσκι.

Η Γενική Εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είχε αναλάβει την προσπάθεια δίωξης των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.