Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού θα έχουμε από το βράδυ του Σαββάτου, από τα βόρεια προς τα νοτιά, κυρίως στις ανατολικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα βόρεια.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ: 

Ροβανιέμι: Ο απόλυτος προορισμός των Χριστουγέννων - Εκεί που χτυπά η καρδιά της Λαπωνίας (pics&vid)

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, έχει την τιμητική του: το Ροβανιέμι είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα, αφού εκεί βρίσκεται το χωριό του αγαπημένου Αγίου όλων των παιδιών, του Άγιου Βασίλη και των ξωτικών του.

Το χωριό του Άγιου Βασίλη

Το Ροβανιέμι είναι το ιδανικό μέρος για να μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτός από τον Άγιο Βασίλη (Joulupukki στα φινλανδικά), εκεί θα βρείτε και πολύ -πάρα πολύ- χιόνι (μαζί με το αντίστοιχο κρύο).

Σκλαβενίτης: Έκανε 1.100 προσλήψεις σε πέντε μήνες

Τι οδήγησε την διοίκηση της Σκλαβενίτης να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού για τα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος
Όταν τέτοιο καιρό πέρυσι το πρώην δίκτυο της Μαρινόπουλος καρκινοβατούσε, καθώς δεν είχε δοθεί οριστική λύση στο δικαστικό θρίλερ της εξαγοράς από την Σκλαβενίτης, αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι το μέλλον των 10.800 εργαζομένων που εργάζονταν στα 362 καταστήματα της αλυσίδας που κατέρρευσε κρέμονταν από μία κλωστή.

Στα «λευκά» ξύπνησε σήμερα η χώρα (pics&vid)

Στα «λευκά» ξύπνησαν σήμερα πόλεις της χώρας, με τον χειμώνα να δίνει πλέον δυναμικό το παρών.
Οι κάτοικοι της Λαμίας έχουν μπροστά τους ένα χιονισμένο τοπίο, ενώ  ευτυχώς δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερά προβλήματα καθώς οι αλατιέρες του Δήμου είχαν πιάσει δουλειά από νωρίς.
Λίγα προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, ενώ η χιονόπτωση εντοπίζεται στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα: «Πολικές» θερμοκρασίες και έντονη χιονόπτωση (pics&vids)

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το κύμα κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα. Καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες, ώστε να μείνουν ανοικτοί όλοι οι δρόμοι, από και προς τα Καλάβρυτα, αλλά και όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.
Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν το χιόνι και τον παγετό, προσθέτει.

Η «όμορφη» πλευρά της κακοκαιρίας: Παιχνίδια στο χιόνι και υπέροχες εικόνες

Πέρα από τα πολλά προβλήματα που έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει όλη τη χώρα, έχει δημιουργήσει και πολύ όμορφες εικόνες.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Φθιώτιδα, όπου δεν έχει σταματήσει να χιονίζει από χθες, Πέμπτη.
Δέντρα, δρόμοι, αυτοκίνητα έχουν «ντυθεί» στα λευκά, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παίξουν με το χιόνι. Να σημειωθεί πως πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας, αυξάνοντας έτσι τον κόσμο στους δρόμους.

Μεταφράστρια αποκάλεσε την Τερέζα Μέι «Madame Brexit» (pics)

«Madame Brexit» αποκάλεσε μια μεταφράστρια στην Πολωνία την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, σε μια αμήχανη στιγμή κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών της με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι.
Η Μέι επισκέφτηκε τη Βαρσοβία, όπου συνάντησε τον Πολωνό ομόλογό της και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, η συζήτηση στράφηκε αναπόφευκτα στο Brexit. Τότε ήταν που συνέβη το «ατόπημα» της μεταφράστριας.

Ιράν: Η ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη ήταν ένα ηχηρό παγκόσμιο «όχι» στον εκφοβισμό των ΗΠΑ

Η ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την Ιερουσαλήμ ήταν μια ξεκάθαρη διεθνής απόρριψη του «βίαιου εκφοβισμού» της αμερικανικής κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Αυτό δήλωσε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
«Ένα ηχηρό παγκόσμιο ΟΧΙ στο καθεστώς βίαιου εκφοβισμού του Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη», τόνισε με ανάρτησή του ο Ζαρίφ.

Εκλογές Καταλονία: Απόλυτη επικράτηση των αυτονομιστών και μεγάλη ήττα για τον Ραχόι

Μεγάλη ήττα για τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, αποτελούν τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας στην Καταλονία, στην οποία οι αυτονομιστές διατήρησαν την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.
Με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 99,8%, τα τρία κόμματα των αυτονομιστών εξασφάλιζαν οριακά, με τις 70 έδρες από τις 135 της τοπικής Βουλής, την απόλυτη πλειοψηφία, μολονότι καταλαμβάνουν δύο λιγότερες έδρες από ό,τι το 2015. «Ο Πουτζντεμόν πρόεδρος, πρόεδρος!», ξέσπασαν οι υποστηρικτές του ηγέτη που καθαίρεσε η Μαδρίτη μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα.