Στην Κριμαία, πρότειναν τη σύγκληση συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη συντριβή του Il-76

 ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 24 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ πρότεινε τη σύγκληση συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη συντριβή του ρωσικού Il-76 με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, προκειμένου να αποτραπεί το καθεστώς του Κιέβου να διαφύγει την ευθύνη. 

Νωρίτερα την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 συνετρίβη στην περιοχή Μπέλγκοροντ ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση. 

Η Ουκρανία σκοτώνει τους δικούς της ανθρώπους.

 Η ουκρανική αεράμυνα εκτόξευσε ξένους πυραύλους κατά του ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους Il-76. 

Το αεροπλάνο συνετρίβη, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. Δεν πρόκειται απλώς για άλλη μια αιματηρή, παράλογη τρομοκρατική επίθεση που δεν θα καθυστερήσει ούτε δευτερόλεπτο την κατάρρευση του καθεστώτος του Κιέβου. 

Αυτή τη φορά η ηγεσία της πρώην Ουκρανικής ΣΣΔ έχει ξεπεράσει τον εαυτό της. Το IL πετούσε σε ανθρωπιστική αποστολή. 

ΗΠΑ – Ανώτατο Δικαστήριο: Υπέρ της αφαίρεσης του συρματοπλέγματος στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό

 Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε αυτή τη Δευτέρα υπέρ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να αφαιρέσει το συρματόπλεγμα που τοποθέτησαν οι αρχές του Τέξας σε ένα τμήμα των συνόρων με το Μεξικό για να σταματήσουν την άφιξη μεταναστών.


Με πέντε ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά, το ανώτατο δικαστήριο συμφώνησε με την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, η οποία χαρακτήρισε το συρματόπλεγμα εμπόδιο για τους πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας να έχουν πρόσβαση στην περιοχή και να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Η Βόρεια Κορέα είναι καλύτερος εταίρος για τη Ρωσία από ότι η Δύση για το Κίεβο

 Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα σε συνέντευξή του για τη γερμανική «Welt», δήλωσε ότι η αμυντική βιομηχανία των δυτικών χωρών δεν είναι σε θέση να παράγει επαρκείς ποσότητες πυρομαχικών που χρειάζεται το Κίεβο, προσθέτοντας ότι η Βόρεια Κορέα είναι πιο αποτελεσματικός εταίρος για τη Ρωσία από τη Δύση για την Ουκρανία.

«Όλοι οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί δηλώνουν ότι η Ρωσία υπερέχει σε ποσότητα πυρομαχικών που διαθέτει, μεταξύ άλλων, επειδή λαμβάνει βοήθεια από τη Βόρεια Κορέα.

Κόσοβο: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε απειλή, δήλωσε ο Toύρκος διοικητής της KFOR

 “Η KFOR συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να παρέχει ένα αμερόληπτο και ασφαλές περιβάλλον προς όφελος όλων των ανθρώπων που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο“, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος στρατηγός Οζκάν Ουλουτάς, διοικητής της KFOR στο Κόσοβο.

Η Τουρκία ανέλαβε τη διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης του NATO στο Κόσοβο(KFOR) τον περασμένο Οκτώβριο με τον στρατηγό Ουλουτάς να τονίζει ότι ο λαός του Κοσσυφοπεδίου θέλει να ζήσει σε αέναη ειρήνη και ασφάλεια.


Gen Ζ: Ένας αστάθμητος παράγοντας για τις εκλογές στις ΗΠΑ – Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν

 Περίπου 41 εκατομμύρια ψηφοφόροι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα ανήκουν στη Γενιά Ζ (Gen Z), γεννημένοι δηλαδή μεταξύ 1996 και 2012 και σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες βλέπουν με μεγαλύτερη συμπάθεια το Δημοκρατικό Κόμμα του σημερινού προέδρου Τζο Μπάιντεν. 

Μπορούν να αποτελέσουν λοιπόν μια σημαντική δεξαμενή ψηφοφόρων για τους Δημοκρατικούς για τις εκλογές του Νοεμβρίου, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αποφασίσουν να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Ρωσία: Επιρρίπτει ευθύνες στην Ουκρανία για την πτώση του ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους

 Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76, το οποίο συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ με 74 επιβαίνοντες, καταρρίφθηκε από την Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «βάρβαρη ενέργεια».

Εξάλλου ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ δήλωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο Il-76 είναι νεκροί

«Όλοι οι άνθρωποι που επέβαιναν (στο αεροσκάφος) είναι νεκροί», έγραψε ο Γκλαντκόφ στο Telegram

Ιράκ: Τουλάχιστον δύο νεκροί στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον ένοπλων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν

 Τουλάχιστον δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός αμερικανικών βομβαρδισμών τη νύχτα χθες Τρίτη στο Ιράκ εναντίον υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών σε αντίποινα για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανών στρατιωτών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους.

Τα πλήγματα είχαν στόχο θέσεις της Κατάεμπ Χεζμπολάχ («Ταξιαρχίες του Κόμματος του Θεού») –οργάνωσης που αποτελεί μέρος των Χασντ ας Σάαμπι («Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης», παραστρατιωτικών ενταγμένων πλέον στον τακτικό στρατό– στην περιοχή Ζουρφ αλ Σάχαρ, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, καθώς και στην περιοχή Αλ Κάιμ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ομάδα εκστρατείας Μπάιντεν: O Τραμπ έχει εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

 Μετά τη νίκη του χθες Τρίτη στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σχεδόν σίγουρα εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του για να είναι ο υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, εκτίμησε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Δημοκρατικού αντιπάλου του, του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Τα αποψινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σχεδόν κλειδώσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος», ανέφερε η Τζούλι Τσάβες Ροδρίγκες, η διευθύντρια της ομάδας του κ. Μπάιντεν. Ο κ. Τραμπ κέρδισε χθες στη δεύτερη εσωκομματική ψηφοφορία στο Νιου Χάμσιρ, όπως και στην πρώτη στην πολιτεία την περασμένη εβδομάδα, όταν επικράτησε με διαφορά που χαρακτηρίστηκε ιστορική.

Μογγολία: Έκρηξη μετά από τροχαίο με φορτηγό που μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο – Έξι νεκροί και 14 τραυματίες

 Έκρηξη εξαιτίας τροχαίου στο οποίο ενεπλάκη φορτηγό που μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο, στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δεκατέσσερις στην μογγολική πρωτεύουσα Ουλάν Μπατάρ σήμερα, ανακοίνωσαν οι αρχές της αχανούς περίκλειστης χώρας ανάμεσα στην Κίνα και στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα φορτηγό που μετέφερε 60 τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) εξερράγη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη όταν συγκρούστηκε με άλλο όχημα, εξήγησε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Μογγολίας.

Καναδάς: Έξι νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους

 Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη σε απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Καναδά όταν συνετρίβη μικρό αεροσκάφος που μετέφερε υπαλλήλους εταιρείας διαμαντιών, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα που διενεργείται για το δυστύχημα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η γιγαντιαία αγγλοαυστραλιανή εταιρεία του τομέα των ορυχείων Rio Tinto ανέφερε πως αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει για το αδαμαντωρυχείο Ντάιαβικ μεταφέροντας «μέλη του προσωπικού» της συνετρίβη, με συνέπεια «πολλούς» θανάτους.

Κέιτ Μίντλετον: Οι πρώτες σοβαρές διαρροές για τη φύση του χειρουργείου της και η ανησυχία του βασιλιά Κάρολου

 Λίγες ημέρες μετά τη σοβαρή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η Κέιτ Μίντλετον, τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας φουντώνουν - εντός και εκτός συνόρων Ηνωμένου Βασιλείου. 

Μετά τη σοβαρή επέμβαση της πριγκίπισσας της Ουαλίας στην κοιλιακή χώρα, τα δημοσιεύματα και τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ «οργιάζουν» σχετικά με την κατάσταση της υγείας της αλλά και τους λόγους για τους οποίους θα παραμείνει μακριά από τα καθήκοντα της για αρκετό καιρό, όπως έχει ανακοινωθεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε της Νίκι Χέιλι στο Νιου Χάμσαϊρ- Για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

 Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με 10 μονάδες, με καταμετρημένο το 70% των ψήφων.


 Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ψήφων έχουν πλέον καταμετρηθεί στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων στο Νιου Χάμσαϊρ, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί της Νίκι Χέιλι.