Στην Κριμαία, πρότειναν τη σύγκληση συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη συντριβή του Il-76

 ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 24 Ιανουαρίου – RIA Novosti. 

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την περιοχή της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ πρότεινε τη σύγκληση συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη συντριβή του ρωσικού Il-76 με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, προκειμένου να αποτραπεί το καθεστώς του Κιέβου να διαφύγει την ευθύνη. 

Νωρίτερα την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 συνετρίβη στην περιοχή Μπέλγκοροντ ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση. 

Σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα, στο πλοίο, εκτός από τα έξι μέλη του πληρώματος, βρίσκονταν 65 αιχμάλωτοι στρατιωτικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τρεις συνοδοί. Ο κυβερνήτης του Belgorod Vyacheslav Gladkov είπε ότι όλοι πέθαναν. 

Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Pyotr Tolstoy - RIA Novosti, 1920, 24/01/2024 Ο Τολστόι είπε ότι μετά τη συντριβή του Il-76 δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαπραγματεύσεις με το Κίεβο 14:52 "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πίσω από την τραγωδία βρίσκεται το αιματηρό καθεστώς του Ζελένσκι, το οποίο έχει καταλήξει στη δολοφονία των πολιτών του. 

Η συντριβή του Il-76 θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο εξέτασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και αυτό το θέμα είναι δεν χρειάζεται καθυστέρηση, αφού οι ουκρανικές αρχές θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την ευθύνη αποκηρύσσοντας την τραγωδία ", να τη φιμώσουν και να κατηγορήσουν τη Ρωσία για όλα. 

Telegram

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε επισημάνει ότι στο Il-76 επέβαιναν 74 άνθρωποι, ανάμεσά τους 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, οι οποίοι θα συμμετείχαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων, έξι μέλη πληρώματος και τρεις συνοδοί.

Το καθεστώς Ζελένσκι πρέπει να απαντήσει για αυτό που συνέβη και ολόκληρος ο δυτικός κόσμος πρέπει να καταλάβει σε ποιον ξοδεύουν τα χρήματά τους , θυσιάζοντας την ευημερία των δικών τους ανθρώπων», είπε ο Σερεμέτ στο RIA Novosti.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, εάν αποδειχθεί ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ξένο πύραυλο, τότε η χώρα που το προμήθευσε στην Ουκρανία θα πρέπει επίσης να αναγνωριστεί ως συνεργός σε διεθνές έγκλημα. 

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Καρταπόλοφ, δήλωσε μετά τη συντριβή ότι ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε το αεροπλάνο με τρεις πυραύλους από το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot ή IRIS-T. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα άλλο αεροπλάνο με 80 αιχμαλώτους πετούσε πίσω από το Il-76 και κατάφεραν να το γυρίσουν. 

Ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin έδωσε εντολή να προετοιμάσει μια έκκληση προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ και την Bundestag, καθώς και να υπολογίσει ποιοι πύραυλοι ή εκτοξευτές χρησιμοποιήθηκαν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, εάν αποδειχθεί ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ξένο πύραυλο, τότε η χώρα που το προμήθευσε στην Ουκρανία θα πρέπει επίσης να αναγνωριστεί ως συνεργός σε διεθνές έγκλημα. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Καρταπόλοφ, δήλωσε μετά τη συντριβή ότι ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε το αεροπλάνο με τρεις πυραύλους από το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot ή IRIS-T. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα άλλο αεροπλάνο με 80 αιχμαλώτους πετούσε πίσω από το Il-76 και κατάφεραν να το γυρίσουν. Ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin έδωσε εντολή να προετοιμάσει μια έκκληση προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ και την Bundestag, καθώς και να υπολογίσει ποιοι πύραυλοι ή εκτοξευτές χρησιμοποιήθηκαν. 

Μετά τη συντριβή του Il-76, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το Κίεβο διέπραξε μια πράξη τρελή βαρβαρότητα, επιδεικνύοντας περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή, παραβιάζοντας συμφωνίες, σκοτώνοντας πιλότους και στρατιώτες συνοδείας και «σπαταλώντας» τους συμπολίτες του. Η ουκρανική δικτατορία θυσίασε τους αιχμαλώτους της στην επιθυμία να δείξει την «αιματηρή ουσία της Ρωσίας», αλλά έδειξε τα ναζιστικά της κότσια, πρόσθεσε το υπουργείο. 

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ουσιαστικά αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ευθύνη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για την καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...