Ενισχύει την αντιαεροπορική της άμυνα η Ουκρανία

 Νέα βήματα για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας εντός των ερχόμενων εβδομάδων ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 18/11 στην καθημερινή απεύθυνσή του μέσω βίντεο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα θα γίνουν πιο σημαντικά στα αμυντικά σχέδια του Κιέβου, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

 Οι ουκρανικές αρχές αναμένουν ότι η Μόσχα θα εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις κατά ουκρανικών εγκαταστάσεων ηλεκτροδότησης, θέρμανσης και υδροδότησης τον φετινό χειμώνα.

Ντιντένκο: θα δούμε νέα Μαριούπολη, Ζαπορόζιε, Χερσώνα, Νικολάεφ και Οδησσό

 Οι περιοχές DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye δεν είναι νέα εδάφη για εμάς - έχουμε μια κοινή χιλιετή ιστορία, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναπληρωτής αρχηγός της παράταξης LDPR Alexey Didenko στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Δίκαιη ερώτηση. Podcast."

Η συζήτηση αφορούσε το πώς προχωρά η διαδικασία ένταξης τεσσάρων περιοχών στον ρωσικό χώρο. 

Οποιαδήποτε θέματα συζητούνται αυτή τη στιγμή αφορούν τις επανενωμένες περιοχές.

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν ότι επιτέθηκε σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

 ΜΟΣΧΑ, 19 Νοεμβρίου/ Radio Sputnik. 

Το Ισραήλ καταδικάζει την κατάληψη του εμπορικού πλοίου Galaxy Leader από τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα και ρίχνει την ευθύνη στο Ιράν, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το κίνημα Ansar Allah (Houthis) που κυβερνά στη βόρεια Υεμένη κατέλαβε το φορτηγό πλοίο Galaxy Leader με 22 μέλη πληρώματος στα νερά του Κόλπου του Άντεν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ότι επρόκειτο για ισραηλινό πλοίο. 

Το υπουργείο Εξωτερικών αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της συνομιλίας του Λαβρόφ με τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών

 ΜΟΣΧΑ, 19 Νοεμβρίου/ Radio Sputnik. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών τόνισαν την ανάγκη για έγκαιρη κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας. " 

OpenAI: Επιστρέφει ο Σαμ Άλτμαν ως διευθύνων σύμβουλος;

 Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Σαμ Άλτμαν για να επιστρέψει στην εταιρεία ως διευθύνων σύμβουλος, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο ιστότοπος The Verge

Μια από αυτές τις πηγές δήλωσε ότι ο Άλτμαν, ο οποίος απολύθηκε ξαφνικά την Παρασκευή (17/11), θα ήθελε να δει σημαντικές αλλαγές στην εταιρεία προτού επιστρέψει.

Μια άλλη πηγή κοντά στον Άλτμαν δήλωσε στο The Verge ότι το διοικητικό συμβούλιο είχε συμφωνήσει αρχικά να παραιτηθεί και να επιτρέψει στον Άλτμαν και τον Μπρόκμαν να επιστρέψουν,

Καλιφόρνια: Σε φυλάκιση 700 ετών καταδικάστηκε παιδόφιλος που κακοποίησε 16 αγοράκια – Είχε αναλάβει να τα προσέχει

 Σε 700 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ένας άνδρας για κακοποίηση παιδιών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Ο Matthew Zakrzewski, 34 ετών, κρίθηκε ένοχος για 34 κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένων των ασελγών και λαγνικών πράξεων με ανήλικο κάτω των 14 ετών, για την κακοποίηση παιδιών, η οποία περιελάμβανε την παρενόχληση 16 νεαρών αγοριών που βρίσκονταν υπό τη φροντίδα του και την προβολή πορνογραφικού υλικού σε ένα 17ο, ανακοίνωσε η Εισαγγελία της κομητείας Orange.


Πούτιν: Ενδέχεται να συμμετάσχει στην ψηφιακή διάσκεψη της G20

 Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να λάβει μέρος στην ψηφιακή διάσκεψη της G20 την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με μία αναφορά του παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης Πάβελ Ζαρούμπιν στο Telegram channel.

Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι «μία εκδήλωση εδώ και πολύ καιρό», με την από κοινού παρουσία του Πούτιν και των ηγετών της Δύσης, όπως ανέφερε ο Ζαρούμπιν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η ψηφιακή διάσκεψη της G20 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης μηνύει την PepsiCo για πλαστική ρύπανση

 Τα πλαστικά σκουπίδια που παράγει η εταιρεία PepsiCo έχουν γίνει μια «επίμονη και επικίνδυνη μορφή πλαστικής ρύπανσης» για τους κατοίκους της λεκάνης απορροής του ποταμού Μπάφαλο στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με μια νέα αγωγή που κατατέθηκε την Τετάρτη (15/11).

Η αγωγή που κατέθεσε η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, είναι μία από τις πρώτες που καταθέτει μια πολιτεία εναντίον ενός μεγάλου παραγωγού πλαστικών.


Στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ το αντιτορπιλικό «Βέλος» – Με δύο ρυμουλκά η επιχείρηση

 Στο εμπορικό τμήμα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου κατά κύριο λόγο ελλιμενίζονται επιβατικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, ρυμουλκήθηκε το αντιτορπιλικό «Βέλος» και αναμένεται να γίνει περαιτέρω επιθεώρηση του πλοίου για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Στην επιχείρηση ρυμούλκησης συνέδραμαν δύο ρυμουλκά σκάφη.

Δύτης και γερανός επιχείρησαν νωρίς το πρωί

Πώς έγινε η απάτη «μαμούθ» σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Η διοικήτριά του μιλά στην ΕΡΤ

 Στο θέμα της αντιμετώπισης της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε η διοικήτριά του Θεανώ Καρποδίνη μιλώντας στο Ertnews και στην εκπομπή Newsroom.

Όπως δήλωσε: «Η υπόθεση αυτή αφορά την περίοδο 17 19.

 Ήταν η περίοδος που πρώτο εφαρμόστηκε το μητρώο ιατροτεχνολογικών προϊόντων και έγιναν συμβάσεις με παρόχους. 

Μέχρι τότε οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα υλικά και στη συνέχεια να υποβάλλουν αίτημα για να πάρουν τα χρήματά τους. 

Μεξικό: Εκρήγνυται το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ – Κίτρινος συναγερμός από τις Αρχές, εκκενώνουν περιοχές

 Το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ στο Μεξικό εξερράγη σήμερα (19/11) και οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media είναι εντυπωσιακές.

Οι αρχές του Μεξικού σήμαναν κίτρινο συναγερμό μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην κορυφή του βουνού Ποποκατεπέτλ και απομακρύνουν τους πολίτες από τις κοντινές περιοχές.