Ντομπρόβσκις: Βρέθηκε λύση για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας

Οι Βρυξέλλες και η Ρώμη βρήκαν λύση για το σχέδιο προϋπολογισμού του 2019 της Ιταλίας, που αρχικά είχε απορριφθεί από τις αρχές της ΕΕ μετά από ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί για το έλλειμμα έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
«Οι εντατικές διαπραγματεύσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων οδήγησαν σε λύση για το 2019. Αυτό μας επιτρέπει να αποφύγουμε σε αυτό το στάδιο τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι θα εφαρμοστούν όλα τα συμφωνημένα μέτρα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Καμμένος: Εντός των επόμενων μηνών η ανακήρυξη της ΑΟΖ

«Η ΑΟΖ του Καστελλόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της πατρίδας μας. Εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές», είπε από τη Μεγίστη ο Καμμένος.
Όποιος δεν σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης, όπου εγκαινίασε 12 οικίσκους ετοιμότητας για τη στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

20 Δεκεμβρίου η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Πούτιν

Πρόκειται για την καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, με τον αριθμό των δημοσιογράφων να υπερβαίνει τους 1.650. Έντονο ενδιαφέρον απ' όλο τον πλανήτη.
Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 20 Δεκεμβρίου του 2018 ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται για πλήρη αποχώρηση από τη βορειοανατολική Συρία

Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται να απομακρύνει όλες τις δυνάμεις του από τη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε η Wall Street Journal. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι τρομοκράτες του ISIS έχουν ηττηθεί.
Άνθρωποι που γνωρίζουν το ζήτημα δήλωσαν στην Wall Street Journal ότι αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να συζητούν τα σχέδιά τους για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεών τους από την βορειοανατολική Συρία.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε

Ηχηρό μήνυμα υπέρ της υπεράσπισης των ελληνικών συμφερόντων στο Αιγαίο και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας έστειλε ο ΑΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης στέλνοντας μια ηχηρή προειδοποίηση στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.
Την ίδια στιγμή ερωτηθείς για το αν θα είμαστε μόνοι μας ή θα σπεύσουν και άλλοι σε βοήθειά μας σε περίπτωση πολέμου με την