Το Παρίσι ξαφνικά αναγνωρίζει ότι στην Ανατολική Ουκρανία οι περισσότεροι είναι Ρώσοι

 Η ουκρανική σύγκρουση στοίχισε στον Γάλλο πρόεδρο τις κοινοβουλευτικές εκλογές

Για πρώτη φορά δυτικά κρατικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα τα γαλλικά δείχνουν στις δυτικές κοινωνίες εικόνες και μαρτυρίες από τους κατοίκους της Λισιτσάνσκ που κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίοι λένε μπροστά στις κάμερες «Θέλουμε νίκη του ρωσικού Στρατού».

Αυτά ήταν λίγο πολύ γνωστά αλλά η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι η γαλλική κρατική τηλεόραση έδειξε αυτές τις εικόνες.

Βίντεο: Μισθοφόροι δέχονται ρωσική ρουκέτα με το που λένε ότι θα «πιάσουν τον Πούτιν»

 Σα να γύριζαν ταινία!

Mισθοφόροι που πολεμούν με τον ουκρανικό Στρατό καυχιόνται ότι «θα πιάσου τον Πούτιν».

Με το που το λένε αυτό χτυπιούνται από ρωσική ρουκέτα. Ούτε σε ταινία δεν θα γίνονταν αυτό.

Τουρκική δοκιμή όπλου από UCAV Akinci με βίντεο που δείχνει ως στόχο τα νησιά & τον ελληνικό Στόλο

 Βίντεο: Ψυχολογικός πόλεμος από τη Τουρκία κλιμακώνει την ένταση

To νέο τουρκικό UCAV Akinci εξομοίωσε επίθεση αέρος εδάφους στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και στα πλοία του ελληνικού Στόλου, σε ελάχιστη απόσταση από τα νησιά εκτοξεύοντας επιτυχώς ένα κατευθυνόμενο με συλλογή λέιζερ, όπλο, το LGK-82 της Aselsan.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «Τα UCAV μας είναι πολύ πιο ισχυρά πλέον και αποτελούν δύναμη αποτροπής. Το κιτ διεύθυνσης με λέιζερ της Aselsan θα αλλάξει το τοπίο καθώς θα μπορεί να πλήττει στόχους με εξαιρετική ακρίβεια».

Μια νέα κυβέρνηση άρχισε να εργάζεται στην περιοχή Kherson

 ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 5 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Από σήμερα αρχίζει να εργάζεται η νέα κυβέρνηση της περιοχής Χερσώνα, σύμφωνα με το κανάλι Telegram της περιφερειακής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης.

"Η περιοχή της Χερσώνας θα διοικείται σύμφωνα με το ρωσικό μοντέλο. Η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση της περιοχής Χερσώνας ξεκινά τις εργασίες της στις 5 Ιουλίου", αναφέρει το δημοσίευμα.
Την παραμονή έγινε γνωστό ότι επικεφαλής της κυβέρνησης ήταν ο Σεργκέι Ελισέεφ, ο οποίος προηγουμένως ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της

Η Ιαπωνία ζήτησε από τη Ρωσία να διευκρινίσει το διάταγμα του Πούτιν για το Sakhalin-2

 ΤΟΚΙΟ, 5 Ιουλίου - RIA Novosti. Η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε από τη Ρωσία μέσω της διπλωματικής οδού διευκρινίσεις σχετικά με το διάταγμα του Βλαντιμίρ Πούτιν για το έργο Sakhalin-2, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Yoshimasa Hayashi κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αλιχάνοφ προσφέρθηκε να δώσει στον Πρόεδρο της Πολωνίας έναν χάρτη

 Ο κυβερνήτης Αλιχάνοφ προσφέρθηκε να δώσει έναν χάρτη στον Ντούντα, ο οποίος αποκάλεσε τη Βαλτική εσωτερική θάλασσα του ΝΑΤΟ.
KALININGRAD, 5 Ιουλίου - RIA Novosti. Ο Κυβερνήτης της περιοχής του Καλίνινγκραντ Anton Alikhanov προσφέρθηκε να παρουσιάσει τον χάρτη στον Πολωνό Πρόεδρο Andrzej Duda, ο οποίος αποκάλεσε τη Βαλτική εσωτερική θάλασσα του ΝΑΤΟ.
Ο Ντούντα, ανοίγοντας μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της δημοκρατίας τη Δευτέρα στη Βαρσοβία, είπε ότι η Βαλτική Θάλασσα γίνεται τώρα μια εσωτερική λεκάνη του ΝΑΤΟ.