Ο Αλιχάνοφ προσφέρθηκε να δώσει στον Πρόεδρο της Πολωνίας έναν χάρτη

 Ο κυβερνήτης Αλιχάνοφ προσφέρθηκε να δώσει έναν χάρτη στον Ντούντα, ο οποίος αποκάλεσε τη Βαλτική εσωτερική θάλασσα του ΝΑΤΟ.
KALININGRAD, 5 Ιουλίου - RIA Novosti. Ο Κυβερνήτης της περιοχής του Καλίνινγκραντ Anton Alikhanov προσφέρθηκε να παρουσιάσει τον χάρτη στον Πολωνό Πρόεδρο Andrzej Duda, ο οποίος αποκάλεσε τη Βαλτική εσωτερική θάλασσα του ΝΑΤΟ.
Ο Ντούντα, ανοίγοντας μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της δημοκρατίας τη Δευτέρα στη Βαρσοβία, είπε ότι η Βαλτική Θάλασσα γίνεται τώρα μια εσωτερική λεκάνη του ΝΑΤΟ.


Κυβερνήτης της περιοχής του Καλίνινγκραντ Anton Alikhanov - RIA Novosti, 1920, 07/05/2022
Κυβερνήτης της περιφέρειας του Καλίνινγκραντ Άντον Αλιχάνοφ. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο

"Λοιπόν, ας ανοίξουμε τον χάρτη, δεν είναι η ενδοχώρα του ΝΑΤΟ. Αν δεν έχουν ήδη δεχτεί τη χώρα μας εκεί, ίσως είμαι πίσω, ίσως ο Ντούντα να ξέρει κάτι που δεν ξέρω", είπε ο Αλιχάνοφ στο RIA Novosti.

«Μπορώ να δώσω στον Ντούντα μια κάρτα, η Κριμαία μας είναι εκεί», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής της 29ης Ιουνίου κάλεσαν επίσημα τη Σουηδία και τη Φινλανδία να ενταχθούν στη συμμαχία. Αυτό κατέστη δυνατό μετά από αρκετούς γύρους διαπραγματεύσεων με την Τουρκία , μεταξύ άλλων στο υψηλότερο επίπεδο, μετά τους οποίους η Άγκυρα απέσυρε τις αντιρρήσεις της για την προσθήκη νέων μελών.


Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Alexander Grushko δήλωσε ότι μετά την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, η περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας κινδυνεύει να μετατραπεί σε αρένα στρατιωτικού ανταγωνισμού. Με τη σειρά του, ο Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Konstantin Kosachev είπε στο RIA Novosti ότι η Ρωσία δεν θα παραχωρήσει το χώρο της Βαλτικής, της Θάλασσας του Μπάρεντς και της Αρκτικής σε «κυνηγούς του καλού των άλλων», οι χώρες του ΝΑΤΟ μπορεί να μην το ονειρεύονται καν.
Πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaya Kallas - RIA Novosti, 1920, 13/05/2022
13 Μαΐου, 17:24
Ο Εσθονός πρωθυπουργός προτρέπει το ΝΑΤΟ να ενισχύσει την «ανατολική πτέρυγα» της συμμαχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...