Τρέμει τη νίκη Trump το «βαθύ κράτος» της Ευρώπης, η απίστευτη διαπλοκή της ΕΕ με τους Δημοκρατικούς

 Η προπαγάνδα του φιλοπόλεμου κόμματος της ευρωπαϊκής ελίτ κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Αν υπάρχει κάτι που ενώνει την ευρωπαϊκή ελίτ, αυτό είναι ο φόβος και η δαιμονοποίηση του υποψηφίου για την προεδρία από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ Donald Trump.
Αλλά σε περίπτωση πιθανής νίκης του Trump τον Νοέμβριο, ολόκληρο το ευρωπαϊκό κατεστημένο θα πρέπει να προετοιμαστεί για.. ένα νέο καθεστώς σχέσεων στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ευρωπαϊκό φιάσκο - Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο μπλοκάρει την έκδοση κοινού χρέους για την Άμυνα

 Η ενίσχυση της ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «αποτροπή της Ρωσίας» έχει ένα τίμημα που ξεκινά από 100 δισεκατομμύρια ευρώ (108 δισ. δολάρια), σύμφωνα με την Kaja Kallas, ενώ το πραγματικό κόστος αναδιαμόρφωσης των αμυντικών δυνατοτήτων της Γηραιάς Ηπείρου μπορεί να ανέλθει σε διπλάσιο ή τριπλάσιο ύψος από το παραπάνω ποσό

Η παράλογη στήριξη της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση και η στρατιωτικοποίηση των ευρωπαϊκών οικονομιών που επιχειρείται από την ελί ττων Βρξελλών έχει προκαλέσει ένα σημαντικό οικονομικό αδιέξοδο.

Γιατί η Ρωσία περικυκλώνει με πλοία και αεροσκάφη τις ΗΠΑ - Φρεγάτα και πυρηνικό υποβρύχιο μόλις 100 μίλια από τη Florida

 Το περιπολικό Neustrahimiy, το εκπαιδευτικό σκάφος Smolniy και σκάφη υποστήριξης, όλα από τον ρωσικό στόλο της Βαλτικής, έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Οι κάτοικοι της Αβάνας αλλά και Ρώσοι που ζουν στην Κούβα παρακολούθησαν από την ακτή το Σάββατο 27 Ιουλίου 2025 γεμάτοι θαυμασμό και μνήμες παλαιότερων εποχών – και κρίσεων όπως αυτή του Κόλπου των Χοίρων και την πυραυλική κρίση το 1962 - καθώς ρωσικά πολεμικά πλοία ελλιμενίστηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στη χώρα, στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής συνεργασίας την οποία οι κουβανικές αρχές χαρακτήρισαν «τυπική».

Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια – Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

 Περίπου 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στην Καλιφόρνια λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που συνέχιζε χθες, Παρασκευή, να ενισχύεται επικίνδυνα παρά την επέμβαση 1.700 πυροσβεστών, προκαλώντας ανησυχίες στις αρχές.

Από την Τετάρτη το απόγευμα που ξέσπασε στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, η πυρκαγιά που ονομάστηκε “Park Fire” είχε κάψει ως χθες πάνω από 720 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης και 134 κτίρια και παρέμενε ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας CalFire.

Ντόναλντ Τραμπ: «Πηγαίνετε να ψηφίσετε αγαπημένοι μου χριστιανοί, δεν θα χρειαστεί να το κάνετε ποτέ ξανά»

 Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, είπε την Παρασκευή σε μέλη χριστιανικής οργάνωσης ότι αν τον ψηφίσουν τον Νοέμβριο «σε τέσσερα χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι. 

Θα το ‘χουμε φτιάξει τόσο καλά, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε».

Δεν είναι σαφές τι εννοούσε ο πρώην πρόεδρος με αυτό του το σχόλιο σε μια προεκλογική εκστρατεία όπου οι Δημοκρατικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούν ότι συνιστά απειλή για τη δημοκρατία

Βίκτορ Ορμπάν: Η Ρωσία θα ευνοηθεί καθώς η «παράλογη» Δύση χάνει τη δύναμή της

 Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ό,τι οι κυβερνώντες στη Ρωσία είναι «υπερορθολογιστές» και ότι η Ουκρανία ποτέ δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία της και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ.

Ο εθνικιστής Ορμπάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, έκανε τα σχόλια αυτά στη διάρκεια ομιλίας του στην οποία προέβλεψε μια μετακίνηση της εξουσίας παγκοσμίως από την «παράλογη» Δύση προς τη Ρωσία και την Ασία.

«Μέσα στις επόμενες μακρές δεκαετίες, ίσως αιώνες,

Νετανιάχου: Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την επίθεση στο γήπεδο ποδοσφαίρου – Στους 11 ανήλθαν οι νεκροί

 Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ δήλωσε ότι το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου «επιτέθηκε βίαια και σκότωσε» παιδιά κατά τη διάρκεια επίθεσης με ρουκέτα που έπληξε τα Υψίπεδα του Γκολάν, έδαφος προσαρτημένο από το Ισραήλ.

«Οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ επιτέθηκαν βίαια και σκότωσαν σήμερα παιδιά, των οποίων το μόνο έγκλημα ήταν να βγουν για να παίξουν ποδόσφαιρο. Δεν γύρισαν πίσω», δήλωσε ο Χέρτζογκ, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, μετά τον θάνατο 11 νέων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Ισραήλ: Εννέα νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

 Εννέα νεκροί και 34 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετά την εκτόξευση ρουκετών σήμερα από τον Λίβανο στα προσαρτημένα Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσαν οι διασώστες.

Η αστυνομία, ο στρατός και διασώστες στο Ισραήλ ανακοίνωσαν νωρίτερα ό,τι η εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο στα προσαρτημένα Υψίπεδα του Γκολάν, στο βόρειο Ισραήλ, προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον 11 ανθρώπων, εκ των οποίων και παιδιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γιατροί περιέθαλπαν 11 ανθρώπους, εννέα από τους οποίους, ηλικίας 10 έως 20 ετών, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.