Η απόφαση του ΣτΕ για τους πλοιοκτήτες και την έκτακτη εισφορά

Σε μία σημαντική απόφαση προέβη η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε ότι οι πλοιοκτήτες υποχρεούνται να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης που τους επιβλήθηκε με το πρώτο μνημόνιο (νόμος 3845/2010) και υποχρέωσε ναυτική εταιρεία να πληρώσει ποσό 808.942 ευρώ.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά και

Φοβερό σκίτσο για τη συνάντηση Τραμπ – Μέι από τον Guardian

Mε ένα απίθανο σκίτσο του Στιβ Μπελ, ο Guardian σχολιάζει την «επόμενη μέρα» στις σχέσεις ΗΠΑ και Βρετανίας, με αφορμή τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την Τερέζα Μέι.
Με «πρωταγωνιστές» το πορτοκαλί χρώμα που χαρακτηρίζει τον Τραμπ και τα λεοπάρ παπούτσια που αγαπά

Ερρίκος Ντυνάν: Τρεις υπουργοί μεθόδευσαν την εκχώρηση του νοσοκομείου

Στα χέρια της Δικαιοσύνης, έχει φτάσει επίσημη καταγγελία για την «πολιτική μεθόδευση», με κεντρικά πρόσωπα στο κάδρο των ευθυνών υπουργούς κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε σε ιδιωτικά συμφέροντα το Νοσοκομείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν (ΚΙΕΝ), με μεγάλη οικονομική ζημία και του ελληνικού Δημοσίου.
Σε ένορκη κατάθεση του στην εποπτεύουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εισαγγελέα, Βικτωρία Μαρσιώνη,

«Υποβρύχια» βόμβα στην Εθνική Σχολή Δικαστών

Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δικαστών εμπλέκεται στην υπόθεση του δικηγόρου Ασημάκη Ασημακόπουλου, ο οποίος φέρεται να υπεξαίρεσε την εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ που είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος στον Αλέξανδρο Αβατάγγελο, προκειμένου να μην προφυλακιστεί για το γνωστό σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων.
Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται στο βούλευμα που παραπέμπει στο ακροατήριο τον Ασ. Ασημακόπουλο για απάτη ιδιαιτέρως

Δραματικές εξελίξεις: Κλείνει από Δευτέρα ο ΔΟΛ

Κλείνουν από Δευτέρα, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του ΔΟΛ. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό για ποιο λόγο και με πρωτοβουλία ποιου ελήφθη η απόφαση.
Κάποιες πληροφορίες, που όμως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μετά την απόρριψη από τις

*Καποδίστριας: Ο άνθρωπος που αν ολοκλήρωνε το έργο του η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική

Στις 26 Ιανουαρίου του 1828, ο Ιωάννης Καποδίστριας φτάνει στην Ελλάδα και ορκίζεται κυβερνήτης της.

Επρόκειτο για έναν επιφανή Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη που μεταξύ άλλων υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ως ο πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, συνετέλεσε στην σύσταση του εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία.

Έντι Ράμα: Ο Αλή Πασάς ενέπνευσε την ελληνική επανάσταση

Προκαλεί μια ανάρτηση του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση των 195 ετών από τον θάνατό του.
«Ελληνική επανάσταση, εξεγέρσεις στη Βουλγαρία και παραδουνάβιες ηγεμονίες που έληξαν με την ανεξαρτησία όλων

Αυξημένες οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα το 2016

Οι 78,4 εκατ. διανυκτερεύσεις έγιναν από κατοίκους εκτός της Ε.Ε.
Τα 99 εκατομμύρια αναμένεται να ξεπεράσει το 2017 ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα, αυξημένος κατά 1,2% σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat.
Το 79% αυτών των διανυκτερεύσεων (ή σε απόλυτους αριθμούς 78,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις) έγιναν από μη κατοίκους της ΕΕ. Ωστόσο, σε σχέση με το

Μια ιδιαίτερη ποδηλατική διαδρομή στην Ήπειρο Βιντεο.

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν παράγοντες του θεματικού τουρισμού από τη Σουηδία ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της Ηπείρου σε μια ιδιαίτερη ποδηλατική διαδρομή.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα φυσικά θαύματα της περιοχής της Ηπείρου ανακαλύπτοντας τα χωριά του Ζαγορίου, το Μέτσοβο, την Πάργα, τη Τζουμέρκα και τα Ιωάννινα.

Ο γύρος της Κέρκυρας με ελικόπτερο: Οι όμορφες ακρογιαλιές, οι απόκρημνες ακτές, η γραφική πόλη (Video)

Μια «γεύση» από τις πιο όμορφες και ανεξερεύνητες ακτές της Κέρκυρας αλλά και τις μεγάλες τουριστικές παραλίες, τα χωριά και την πόλη του νησιού μάς δίνει βίντεο που καταγράφει τον γύρο του νησιού με ελικόπτερο.

Ο Ισθμός της Κορίνθου όπως δεν τον έχεις ξαναδεί

Η διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου έχει μήκος 6 περίπου χιλιόμετρα και το πιο στενό σημείο είναι εκεί όπου έχει κατασκευαστεί η διώρυγα της Κορίνθου (1880-1893).
Ο Ισθμός της Κορίνθου ήταν γνωστός στον αρχαίο κόσμο ως το ορόσημο που χώριζε την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.
Η διώρυγα κόβει σε ευθεία γραμμή τον Ισθμό της Κορίνθου σε μήκος 6.346 μ.

Πάμε να ανακαλύψουμε τις πιο λουλουδένιες γειτονιές του πλανήτη γεμάτες χρώματα

Οι πόλεις ή τα μέρη του πλανήτη που ακολουθούν γιορτάζουν την άνοιξη λίγο πιο επίσημα.
Ντύνονται για λίγες εβδομάδες με πολύχρωμα λουλούδια και σπάνια φυτά και αυτά με τη σειρά τους, τους χαρίζουν την ομορφιά, τις μυρωδιές τους.
 Τις τυλίγουν με το χρωματιστό πέπλο και με μεθυστικά αρώματα από τουλίπες, λεβάντες, γιασεμιά και τριαντάφυλλα.

Τα δέκα χλιδάτα μπανγκαλόους που επιπλέουν πάνω σε γαλάζιες θάλασσες (εικόνες)

Ο παράδεισος δεν έχει μπάνγκαλόους με αιώρες, γαλάζια νερά, εξωτικά φρούτα, πουπουλένια στρώματα και εξωτικά φρούτα.

 Έχουν όμως οι παρακάτω… καλύβες που επιπλέουν πάνω από καταγάλανες, σμαραγδένιες θάλασσες σε νησιά που πρέπει να ψάξετε με τον μεγεθυντικό φακό για να τα βρείτε.

Φυσικά, είτε για να μεταφερθεί κανείς, είτε για να αφήσει τις βαλίτσες του και να μείνει για ολιγοήμερες διακοπές, το κόστος είναι μάλλον

Τα πιο περίεργα ξενοδοχεία στον κόσμο - Θα σας εκπλήξουν! [εικόνες]

Για εκείνους τους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να βιώσουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, τα παρακάτω ξενοδοχεία είναι η ιδανική επιλογή.

Από δωμάτια μέσα σε σωλήνες και αεροπλάνα Boeing, μέχρι δεντρόσπιτα και φουτουριστικά κτίσματα υψηλής αισθητικής, δείτε τα ξενοδοχεία που δημιουργήθηκαν με απόλυτη φαντασία.

Χιονιάς: τρόποι προστασίας φυτών και κήπων

Το χιόνι είναι επικίνδυνο για τα φυτά σε μπαλκόνια και κήπους.Χρειάζεται να ληφθούν ειδικά μέτρα για την προστασία τους.
Αν καλυφθούν τα φυτά σας από χιόνι,υπάρχουν τρόποι για να προστατευθούν . 

Όπως αναφέρουν ειδικοί και γεωπόνοι το χιόνι είναι επικίνδυνο όταν παγώσει, ενώ, όταν είναι φρέσκο  λειτουργεί ως μονωτικό.  

To πιο εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας που έχετε δει ποτέ σας!

Η 42χρονη Ιταλίδα φωτογράφος Giovanna Griffo συνέλαβε στο φακό της μοναδικές φωτογραφίες που απαθανατίζουν το μεγαλείο της φύσης έτσι όπως αυτό ξετυλίχτηκε τον Μάρτιο στον ουρανό της Ισλανδίας.
Ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων δημιούργησε η ηλιακή καταιγίδα και έκανε το Βόρειο Σέλας ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθώς ο νυχτερινός ουρανός πλημμύρισε από χρώμα.

Μοναστηράκι: η διαχρονική γοητεία του ιστορικού κέντρου

Η γοητεία που έχει το Μοναστηράκι είναι διαχρονική. Πρόκειται για την πιο όμορφη πλατεία της Αθήνας που συνδυάζει τόσο τον παραδοσιακό ρομαντισμό της Πλάκας δίπλα από την Ακρόπολη με τους ρυθμούς του εμπορικού κέντρου και δεν αποτελεί καμία έκπληξη που είναι σταθερά γεμάτη.

Ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα Φωτογραφίες

Το σπήλαιο Γλυφάδα Διρού με την σπάνια ομορφιά κάτω από τη γη
Αποτελεί ένα από τα διαμάντια της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το σπήλαιο Γλυφάδα (ή Βλυχάδα) Διρού βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Όρμο του Διρού.
Αν και το Σπήλαιο ήταν γνωστό στους κατοίκους περίπου από το 1900 η πρώτη εξερεύνηση έγινε από τον Πέτρο Αραπάκη, ο οποίος ασχολήθηκε με το πρώτο τμήμα του σπηλαίου και στη

Πέντε λόγοι για να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο στα Καλάβρυτα Φωτογραφίες

Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα ιδιαίτερα το χειμώνα. Τα Καλάβρυτα αποτελούν για την Αθήνα το «λίγο κοντά που μοιάζει μακριά», ενώ εκτός από την φυσική ομορφιά των τοπίων και τις εικόνες γεμάτες χρώματα έχει να επιδείξει αξιοθέατα και εμπειρίες που μένουν αξέχαστες!
Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να οργανώσει κανείς ένα σαββατοκύριακο στα Καλάβρυτα αλλά θα αναφέρουμε πέντε (καλούς) από αυτούς.

Πολύλιμνιο Μεσσηνίας - Ενας κρυφος παραδεισος!

Ποιός ειπε ότι ο παράδεισος είναι μακρυά?
Ισα ισα είναι στην Ελλαδα και μαλιστα στην Μεσσηνία μεσα σε ένα καταπρασινο φαραγγι!
Το φαράγγι στο Πολυλίμνιο (Ο επιγειος παράδεισος)επιφυλάσσει μοναδικές εκπλήξεις στους επισκέπτες της καθώς στην καρδιά της Πελοποννήσου ανακαλύπτει λίμνες και καταρράκτες σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.
Στο δήμο Βουφράδος, 32 χλμ. από την Καλαμάτα, βρίσκεται το φαράγγι του Πολυλιμνίου με τις

Στο πιο πλούσιο Ελληνικό χωριό δεν υπάρχει κρίση ούτε ανεργία. Οι 500 κάτοικοί του ζουν σαν..

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Η μεγάλη ανατροπή έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.
Στις δυτικές πλαγιές της Οθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία.

Κόπα ντελ Ρέι: Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ 5-2

Οι Καταλανοί έπαιξαν το τέλειο 45λεπτο, έκρυψαν το τόπι και αφού διέλυσαν 5-2 την Σοσιεδάδ (συνολικό σκορ 6-2), πέρασαν στην τετράδα του Κόπα ντελ Ρέι.
Να είχες χίλια μάτια να τους χαζεύεις. Όταν η Σοσιεδάδ είπε να κυνηγήσει τις πιθανότητες στην επανάληψη και να παίξει στα

Η Μπενφίκα έμεινε εκτός τελικού Λιγκ Καπ

Εκτός τελικού στο πορτογαλικό Λιγκ Καπ (Taca da Liga) έμεινε η Μπενφίκα, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την Μορειρένσε.
Η νικήτρια θα διεκδικήσει το τρόπαιο, που την περασμένη χρονιά είχε κατακτήσει η Μπενφίκα (6-2 την Μαρίτιμο), απέναντι στην Μπράγκα.

Ο Πανθρακικός αποχώρησε από το πρωτάθλημα

Ο Πανθρακικός είναι η πρώτη ομάδα που δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Football League.
Η οικονομική δυσπραγία και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, οδήγησαν τους διοικούντες ν΄αποστείλουν στην διοργανώτρια

Πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελο Μάντης-Καγιαλής

Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής βρίσκονται στην κορυφή του Παγκόσμιου Κυπέλου ISAF, στην ιστιοπλοΐα στα 470 και με την συμμέτοχή 26 σκαφών. Οι δύο Έλληνες ιστιοπλόοι, που είχαν κατακτήσει το «χάλκινο» μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη θέση χάρη της πολύ καλής απόδοσης που είχαν στις τελευταίες δυο ιστιοδρομίες.

«Πράσινο φως» στο deal Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη

Την έγκρισή της για την απόκτηση καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλου από την Σκλαβενίτης, υπό τις ήδη γνωστές προϋποθέσεις και όρους, έδωσε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, άναψε το πράσινο φως για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση θέτοντας, ως αναγκαία προϋπόθεση την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο εξαγοράζων όμιλος Σκλαβενίτης

Απίστευτος Τραμπ: «Αν δεν σκοπεύεις να πληρώσεις για το τείχος, μην έρθεις επίσκεψη στις ΗΠΑ» λέει στον Μεξικάνο πρόεδρο!

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο Mεξικανός ομόλογός του Ενρίκε Πένια Νιέτο θα πρέπει να ματαιώσει την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, αν το Μεξικό αρνείται να πληρώσει για την ανέγερση ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Απίστευτο κι όμως… αμερικανικό: Το Κογκρέσο αδειάζει τον Τραμπ - Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Κάνε φίλους να δεις καλό…
 
Παρά το γεγονός ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ ελέγχεται πλήρως από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο κατέχει την πλειοψηφία σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων, φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα στην… επικοινωνία του με τον -επίσης Ρεπουμπλικάνο- πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ.