Τα 10 διαμάντια του (άγνωστου) πολιτιστικού θησαυρού του Ιράν

Το Ιράν είναι το λίκνο ενός από τους αρχαιότερους και πλουσιότερους πολιτισμούς στον κόσμο. Άριοι, Μύδιοι, Πάρθιοι, Πέρσες εγκαταστάθηκαν και για μεγάλες περιόδους μεγαλούργησαν στα εδάφη της χώρας που σήμερα ονομάζεται Ιράν.

Όλο αυτό τον πολιτιστικό πλούτο που έχει να μοιραστεί με την ανθρωπότητα όμως, πολλοί στις μέρες μας τον αγνοούν ενώ δυστυχώς κυρίως μετά την Ισλαμική Επανάσταση και τις συχνές κρίσεις με τη Δύση η χώρα δεν έχει καταφέρει να γίνει ένας ευρέως ελκυστικός τουριστικός προορισμός

Αμηχανία στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία για F-16 που...«πνίγηκαν» λόγω πλημμυρών

Ζημιές σε οκτώ F-16 λόγω έντονων βροχοπτώσεων.
Αμηχανία προκάλεσαν στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία οι εικόνες μαχητικών F-16 τα οποία φαίνονται να έχουν...«πνιγεί» σε νερά μέσα στα υπόστεγά τους, λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Jerusalem Post, η ισραηλινή αεροπορία παραδέχτηκε πως ήταν λάθος που δεν μετακινήθηκαν όλα τα μαχητικά από τα υπόγεια υπόστεγά τους εν όψει των βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της αεροπορίας,

Τι λένε για το «πολυδιαφημισμένο» F-35 οι ίδιοι οι πιλότοι του «Αξίζει τα λεφτά του»; Τι είπαν χειριστές του.

Το F-35, αν και σχετικά «νεαρό»,έχει ήδη καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα οπλικά συστήματα όλων των εποχών: Πρόκειται για ένα μαχητικό το οποίο σχεδιάστηκε για να ενσωματώνει την αιχμή της στρατιωτικής τεχνολογίας, αλλά το κόστος του προγράμματός του και ο χρόνος που χρειάστηκε ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις, ενώ σειρά προβλημάτων που εμφανίστηκαν στα μαχητικά έκαναν πολλούς να μιλούν κατά καιρούς για μια μεγάλη αποτυχία.


Τζόρτζιο Αρμάνι: Ποιος θα τον διαδεχθεί; «Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι κάθε πρωί», ομολογεί

Το βράδυ της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου, στα British Fashion Awards ο Τζόρτζιο Αρμάνι δέχτηκε το βραβείο για τα δια βίου «εξαιρετικά επιτεύγματά» του, στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, υπό βροχή χειροκροτημάτων -μεταξύ άλλων από τους Τζούλια Ρόμπερτς, Κέιτ Μπλάντσετ και Τομ Κρουζ. «Η αναγνώριση αυτή σημαίνει πολλά», είπε ο ίδιος μιλώντας ιταλικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Guardian.
«Πιστεύω ότι οι Βρετανοί ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν

Τέλος εποχής για τον οίκο Zac Posen: Λουκέτο εν μία νυκτί

Ο παγκοσμίως γνωστός σχεδιαστής μόδας με έδρα τη Νέα Υόρκη, Ζακ Πόζεν, έκανε γνωστό, με μια λιτή ανακοίνωση ότι η εταιρεία του κλείνει. Ο Πόζεν έχει ντύσει πολλές από τις διάσημες κυρίες του Χόλιγουντ και είναι γνωστός για τις θηλυκές και εντυπωσιακές δημιουργίες του.
«Θέλω να εκφράσω την εκτίμηση μου στην καταπληκτική μας ομάδα και σε όσους στάθηκαν στο πλευρό μου και στο πλευρό της εταιρείας», έγραψε ο Πόζεν.
Ο 39χρονος σήμερα Πόζεν, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του που «το ταξίδι σχεδόν 20 ετών έφτασε στο τέλος του». Ο σχεδιαστής είχε ιδρύσει τον οίκο μόδας που

Περισσότεροι από 755.000 Τούρκοι υπήκοοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα μέσω Έβρου το 2019

Αύξηση της τάξης του 10%, συγκριτικά με τα ετήσια στοιχεία του 2018, εμφανίζουν οι οδικές αφίξεις Τούρκων υπηκόων στο συνοριακό σημείο διέλευσης των Κήπων Αλεξανδρούπολης και άνω του 16% στο σημείο διαβατηριακού ελέγχου των Καστανεών Ορεστιάδας, σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο οδικών αφίξεων Τούρκων υπηκόων της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (Ο.Ε.Ε.Θ.).
Ειδικότερα, οι οδικές αφίξεις από την Τουρκία στην Ελλάδα, σε επίπεδο δωδεκαμήνου το 2019, ξεπερνούν τις 755.000 (ενισχυμένες κατά 11% συγκριτικά με το

Γεννηματά: Πρόεδρος από τον προοδευτικό χώρο

Η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνει την πρότασή της να προέρχεται ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Κεντροαριστερά.
«Η αναγκαία ισορροπία στη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος και η προοπτική της εθνικής συνεννόησης απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», είπε η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στη Γεωργία Σαδανά στη Νέα Σελίδα.

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα: Γύρισε ο κόσμος ανάποδα, εσύ μπλε γραβάτα και εγώ κόκκινη

Τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των κατ' ιδίαν συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η κυβέρνηση.
Ο κ. Κουτσούμπας, που ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στο Λονδίνο, αναμένεται να εκφράσει την κάθετη διαφωνία του ΚΚΕ στη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας ΗΠΑ.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει να ευτελίζει το θεσμό του ΠτΔ

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στις επιλογές και τις αντιφάσεις του. Εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στα καλλιστεία και την ονοματολογία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αναφερόμενος στο ζήτημα της επιλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συνάντηση Παυλόπουλου - Χριστοδουλίδη: Κυπριακό και Τουρκία στο «τραπέζι» των συζητήσεων

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.Ο ΠτΔ επιβεβαίωσε την απόλυτη ταύτιση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και τη συγκρότηση αρραγούς μετώπου υπεράσπισης των δικαιωμάτων των δύο χωρών.
Ως προς το Κυπριακό, επανέλαβε ότι είναι διεθνές και ευρωπαϊκό ζήτημα, επισημαίνοντας, ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει η Τουρκία να κατανοήσει πλήρως, και τάχθηκε υπέρ της επίλυσής του, το ταχύτερο δυνατό, με πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου.

Θεοδωρικάκος: Στις 22 Ιανουαρίου η ψήφιση του εκλογικού νόμου

Ο νέος εκλογικός νόμος είναι αναλογικότερος από τον προηγούμενο, καθώς το μπόνους είναι κλιμακωτό και σχετίζεται άμεσα με το ποσοστό που παίρνει το πρώτο κόμμα, ενώ διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα, είπε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Εξήγησε ότι η διαφορά με τον προηγούμενο νόμο Παυλόπουλου είναι ότι το μπόνους είναι τώρα κλιμακωτό κι αφού το πρώτο κόμμα πάρει 25%, ενώ με τον συγκεκριμένο νόμο το μπόνους των 50 εδρών δινόταν σε κάθε περίπτωση στο πρώτο κόμμα ό,τι ποσοστό κι αν έπαιρνε.

Χαρίτσης: Οι υποσχέσεις της ΝΔ διαψεύδονται, το μόνο που επαληθεύεται είναι η ανικανότητά της

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν συνέχισε την επιταχυνόμενη, κατά το 1ο εξάμηνο του 2019, πορεία εκτέλεσης των δημοσίων επενδύσεων, αλλά κατάφερε να την αντιστρέψει πλήρως».Αυτό υπογραμμίζει σε σημερινή δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία της για άλλη μια φορά. Κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θυσιάζει τις δημόσιες επενδύσεις για να κάνει επιδοματική πολιτική μέσω του κοινωνικού μερίσματος», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης,

ΗΠΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Νιου Τζέρσεϊ – 3.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα

Μεγάλη πυρκαγιά έπληξε πολλά κτήρια στο Μπάουντ Μπρουκ του Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα περίπου 3.000 άνθρωποι να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ πάνω από 100 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από τη φωτιά, η οποία ξεκίνησε σε κτήριο και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε συγκρότημα κατοικιών που ήταν υπό κατασκευή, σε ένα κατάστημα και τουλάχιστον σε δύο σπίτια, σύμφωνα με τους New York Times.