Νέες αποκαλύψεις: Ο George Floyd και ο Derek Chauvin είχαν εργαστεί στο ίδιο μαγαζί για έναν χρόνο

Όλο και περισσότερα πράγματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσον αφορά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd) από τον Ντέρεκ Τσόβιν (Derek Chauvin) στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, που προκάλεσε την οργή τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και γενικότερα της αμερικανικής κοινής γνώμης και γενικότερα όλου του πλανήτη.
powered by Rubicon Project

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση αφορά τη σύλληψη του Τσοβίν από τις Αρχές, οι οποίες πλέον έχουν αναλάβει την υπόθεση, με την επιθυμία όλων να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη.

Τραμπ στους κυβερνήτες για τις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ: Φαίνεστε βλάκες, πρέπει να επιβάλλεστε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την απάντηση των Αμερικανών κυβερνητών στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στους κυβερνήτες ότι θα πρέπει να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση και ότι η τωρινή απάντησή τους τούς κάνει να φαίνονται αδύναμοι, όπως αναφέρουν πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ.

Νέφος 10 χιλιομέτρων έπληξε σήμερα την Αττική – Καταιγίδες, χαλάζι και πολύ νερό μέσα σε μία ώρα

σχυρή καταιγίδα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αττική, η οποία συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση σε Πεύκη, Κηφισιά και Λυκόβρυση.
Όπως έδειξε η εικόνα της καταιγίδας μέσα από το «μάτι» του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-10, το ασυνήθιστο ύψος του καταιγιδοφόρου νέφους έφτασε τα δέκα χιλιόμετρα.

Παράλληλα, μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - meteo.gr στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ φλέγονται

Σε αναταραχή βρίσκονται οι ΗΠΑ μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη από αστυνομικούς με τέσσερις ανθρώπους να έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους στις διαδηλώσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος Τραμπ και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο, την ώρα που διαδηλωτές ήταν έξω από τον Λευκό Οίκο, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Ζούμε σε υπέροχους δημοσιογραφικούς καιρούς...» - Το άσεμνο σχόλιο Πρετεντέρη για την Αχτσιόγλου

Σχόλιο για τη δημοσιογραφία στις μέρες μας με αφορμή την κάλυψη του ρεπορτάζ για της 34χρονης που δέχθηκε επίθεση με το βιτριόλι και τα όσα σεξιστικά είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης για την Έφη Αχτσιόγλου έκανε μέσω facebook ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης.

Έγραψε ο Γιάννης Παντελάκης: 

Εχουμε την ''αποκαλυπτική δημοσιογραφία'' οπου η ιστορία της κοπέλας που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι δεν αντιμετωπίζεται ως μια φρικτή ιστορία, αλλα ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές

Πρόστιμο 50.000 ευρώ από το ΕΣΡ σε Alpha/ Alpha 989, επειδή ο Βερύκιος είπε για τις συντάξεις χηρείας!

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του ΕΣΡ …του 2017, με την οποία επιβάλλονται πρόστιμα 40.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και 10.000 ευρώ στον Alpha 989, για την επίμαχη αναφορά του δημοσιογράφου του Δήμου Βερύκιου περί των γυναικών που τελούν σε χηρεία και λαμβάνουν σύνταξη. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το ΕΣΡ αποδίδει “πρόθεση”, στο δημοσιογράφο, τον οποίο δεν κάλεσε για ακρόαση.
Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως απόντα ήταν τα 4 από τα 9 μέλη του ΕΣΡ! Απουσίαζαν  τα  μέλη, Βασίλειος Καραποστόλης, Νικόλαος Κιάος,

«Επικός» πιτσιρικάς κάνει ότι λιποθυμάει στη θέα του Μητσοτάκη (video)

Την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, είχαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Καλλιθέας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνομιλία με τους μαθητές του σχολείου, τα είπε με τους δάσκαλους, ενώ επισκέφτηκε και κάποιες τάξεις κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Ωστόσο, την παράσταση στην επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού έκλεψε ένας μαθητής πιτσιρικάς με την αντίδρασή του.

«Είστε οι πιο χαζοί καρ@@@δες στον κόσμο»: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν Αφροαμερικάνο, τους προκύπτει... πράκτορας του FBI (Video)

Ένα πραγματικά επικό βίντεο κάνει από χθες το γύρο του διαδικτύου, και φέρεται να είναι από τα επεισόδια σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.
Στο βίντεο δύο αστυνομικοί, παρά τις διαμαρτυρίες του εμφανίζονται να περνούν χειροπέδες σε έναν Αφροαμερικάνο.
Ωστόσο, ο ίδιος τους λέει ότι είναι πράκτορας του FBI. Όταν, μάλιστα, τους δείχνει και την ταυτότητά του, η εικόνα τους είναι πλήρους κατάρρευσης.

Ο πράκτορας σε κάποια φάση ακούγεται να τους λέει ότι «είστε οι πιο χαζοί καρ@@@δες στον κόσμο».

Σκληρή κόντρα Αδωνι-Ακρίτα: «Είσαι ψώνιο!» - «Βρες κάτι δημιουργικό να ασχοληθείς, οριγκάμι,βελονάκι..»!

Την.... αλληλεγγύη του στη Σοφία Γιαννακά για το άρθρο της στο iefimerida και τα όσα έγραψε σχετικά με αυτό η Έλενα Ακρίτα, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, δράττοντας την ευκαιρία να της επιτεθεί αποκαλώντας την «κοινό ψώνιο»!

Με ανάρτησή του :στο facebook ο υπουργός Ανάπτυξης έγραψε

«Ποτέ δεν μπορούσα να πιστέψω, όχι ότι η κυρία αυτή είχε τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της, αλλά ότι θα το διαλαλούσε δημοσίως με αυτό τον τρόπο σαν ένα κοινό ψώνιο!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίαζοντας το κείμενο της κυρίας Ακρίτα με το οποίο καταφερόταν,

Τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ (Video)

Το χρονικό της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, η οποία διήρκησε 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, κατάφερε να δημιουργήσει η εφημερίδα «New York Times».

Αξιοποιώντας το υλικό από κάμερες ασφαλείας, βίντεο περαστικών, καθώς και από επίσημα έγγραφα, η αμερικανική εφημερίδα αναπαριστά το χρονικό των ενεργειών, οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού.

Κρύφτηκε σε καταφύγιο ο Τραμπ - Επεισόδια έξω από τον Λευκό Οίκο

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια επεισοδίων έξω από την προεδρική κατοικία, ωστόσο έγινε γνωστό μετά από δύο ημέρες

Νύχτες έντασης ζει και η Ουάσινγκτον τις τελευταίες ημέρες, μετά τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd, η οποία πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή 29/5, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και έξω από τον Λευκό Οίκο, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων, ενώ υπό τον φόβο του χειρότερου σεναρίου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να μεταφέρθηκε σε καταφύγιο.

George Floyd: Το ένοχο παρελθόν του αστυνομικού που προκάλεσε τον θάνατό του

Το 2006, ο Τσάβιν ήταν ανάμεσα σε ομάδα έξι αστυνομικών που πυροβόλησαν έναν ύποπτο που κρατούσε μαχαίρι έπειτα από καταδίωξη, που έληξε όταν ο ύποπτος τους απείλησε με πυροβόλο όπλο. Ο ύποπτος, Γουέιν Ρέγιες (Wayne Reyes), πυροβολήθηκε πολλές φορές και πέθανε. Επιτροπή ενόρκων αποφάσισε, τότε, ότι η χρήση βίας ήταν δικαιολογημένη. Δύο χρόνια αργότερα, ο Τσάβιν πυροβόλησε τον Ιρα Λατρέλ Τολς (Ira Latrell Toles), όταν κλήθηκε να επέμβει σε οικογενειακή διένεξη.
Τον χώρισε η γυναίκα του την ημέρα της σύλληψής του.


Πανικός στη Μινεάπολις από βυτιοφόρο που επιτάχυνε στο πλήθος των διαδηλωτών

Σοβαρό επεισόδιο έγινε το απόγευμα της Κυριακής σε κεντρική γέφυρα της Μινεάπολις στη Μινεσότα όπου συνεχίζονταν οι διαμαρτυρίες του πλήθους για τη δολοφονία του George Floyd.