Διασυρμός! Παραπέμπεται η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις πλημμύρες, τα νοσοκομεία και το περιβάλλον – Καταδίκασαν την χώρα τα κομματόσκυλα που ψήφισαν Μητσοτάκη

 Ειδικότερα η Κομισιόν παραπέμπει τη χώρα μας για το μείζον ζήτημα της «μη παροχής επικαιροποιημένων χαρτών κινδύνων πλημμύρας και επικινδυνότητας πλημμύρας», επειδή «δεν έκλεισε χώρο υγειονομικής ταφής αποβλήτων στο νησί της Ζακύνθου εντός προστατευόμενης περιοχής Natura 2000» και λόγω «υπερβολικών καθυστερήσεων στις πληρωμές των δημόσιων νοσοκομείων (πολιτικών και στρατιωτικών) προς τους προμηθευτές τους». 

 Είναι μία ακόμη απόδειξη της τραγικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο σύνολό της. Ας δούμε όμως μία προς μία τις υποθέσεις.

Ανεμογεννήτριες στον Έβρο: Η εγκληματική συμμορία της Νέας Δημοκρατίας έκαψε τα πάντα το καλοκαίρι και τώρα θέλει να φυτέψει αιολικά “τέρατα”

 Προσπάθεια να γλιτώσει ο Έβρος από τις ανεμογεννήτριες στις καμένες δασικές εκτάσεις και να αρχίσει αναδάσωση αμέσως, κάνουν εννέα περιβαλλοντικές οργανώσεις, που πριν από δύο εβδομάδες έστειλαν κοινή επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Τον καλούν να αναστείλει, για τρία χρόνια, την αδειοδότηση ΑΣΠΗΕ στις καμένες εκτάσεις και τις παρακείμενες, κρίσιμες για τα πουλιά, περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης.

 Η αναστολή μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση.

Τέμπη: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά μέσα στα βαγόνια – Πόσους σκοτώσατε ρε αλήτες; Για αυτό στείλατε τον Αγοραστό να “μπαζώσει” τις γραμμές;

 Τρεις μήνες μετά την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο, βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στο τρένο. Tην ίδια ώρα, οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν ότι μπάζωσαν το σημείο και «θάφτηκαν» πολύτιμα στοιχεία της έρευνας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, η έρευνα δεν ήταν ολοκληρωμένη, έγινε βιαστικά και χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα δείγματα DNA:

«Το μέρος του έγινε η τραγωδία έχει καθαριστεί. Ό,τι είναι να βρούμε, θα το βρούμε στο σημείο της φύλαξης των βαγονιών.

Κ.Μητσοτάκης: «Πράσινο» φως για υποδοχή στην Ελλάδα χιλιάδων μουσουλμάνων αλλοδαπών από την Γερμανία

 Το «πράσινο» φως για την υποδοχή στην Ελλάδα χιλιάδων αλλοδαπών μουσουλμάνων από την Γερμανία έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου τι θα γίνει με τους δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους αλλοδαπούς που έχουν πάρει άσυλο από την Ελλάδα, βρίσκονται στην Γερμανία αλλά δεν έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα είπε:

Τα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ μετά το 2026 θα… απενεργοποιούνται αυτόματα! – Έλεγχος σε όλο το εύρος της ιδιωτικής ζωής

 Ένα σύστημα ασφυκτικού ελέγχου της ζωής των πολιτών απλώνεται παντού σε όλο το εύρος της ιδιωτικής δραστηριότητας και έτσι πλέον εκτός από τα χρήματά τους οι κεντρικές εξουσίες θα έχουν πρόσβαση και στα αυτοκίνητά τους τα οποία θα μπορούν να τα… απενεργοποιούν όποτε το κρίνουν απαραίτητο!

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τόμας Μάσι, προσπάθησε με τροπολογία να ακυρώσει το νόμο για το «kill switch» που απαιτεί όλα τα νέα οχήματα που πωλούνται μετά το 2026 να είναι εξοπλισμένα με ειδική τεχνολογία που θα τα απενεργοποιεί αυτόματα!

«Τέλος» στην δωρεάν οικονομική βοήθεια σε Ουκρανία και Ισραήλ αποφάσισε η Γερουσία των ΗΠΑ

 Οι ΗΠΑ όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr, απέφυγαν για τρίτη φορά φέτος τη χρεοκοπία αφού η Βουλή και η Γερουσία ενέκριναν το ψήφισμα που κρατά ζωντανή τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών λειτουργιών για το νέο έτος.

Υπάρχει όμως μία πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Το ψήφισμα δεν περιλαμβάνει καμία δωρεάν πολεμική βοήθεια για την Ουκρανία ή το Ισραήλ, κάτι που ζήτησε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Ισραηλινοί αστυνομικοί κτύπησαν Τούρκους δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ! (φώτο)

 Μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ έλαβε χώρα στην Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, εκεί που αστυνομικοί έσπασαν τη βιντεοκάμαρα Τούρκων δημοσιογράφων, χρησιμοποιώντας βία εναντίον τους.  

Η ισραηλινή αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει Τούρκους δημοσιογράφους να καλύψουν γεγονότα στην κατεχόμενη Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, με έναν αστυνομικό να σπάει τη βιντεοκάμερα των δημοσιογράφων.

Ισραήλ: «Οργή» για 29χρονο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στην εθνική Παλαιστίνης

 «Η συμμετοχή του παίκτη στην εθνική Παλαιστίνης, ειδικά μετά τη σφαγή από τη Χαμάς είναι εξ ορισμού προδοσία»

Αντιδράσεις προκάλεσε ο Αταά Τζαμπέρ ο οποίος αν και υπήρξε αρχηγός της εθνικής ομάδας Κ21 του Ισραήλ, αποφάσισε τώρα να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Παλαιστίνης, καθώς πριν δύο χρόνια πήρε και δεύτερο διαβατήριο προκαλώντας οργή στους «πρώην» συμπατριώτες του.

Ο 29χρονο χαφ, ο οποίος αγωνίζεται στη Νέφτσι Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, πέρασε από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες του Ισραήλ και έφτασε στο σημείο να γίνει αρχηγός της Ελπίδων αλλά η ζωή του πλέον έχει αλλάξει εντελώς. 

Ο Τ.Μπάιντεν «επιχειρεί» να κάνει πρόποση κατά την διάρκεια της APEC και πίνει… «αέρα»! (βίντεο)

 Έντονο προβληματισμό προκάλεσε για ακόμη μία φορά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατά την διάρκεια πρόποσης ενώ έκανε πως θα πιει από το ποτήρι του (σαμπάνια πιθανότατα ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις), τελικά δεν το άγγιξε καθόλου και… ρούφηξε αέρα!

Η πρόποση έγινε στο Σαν Φρανσίσκο όπου είχε μεταβεί ο Τζο Μπάιντεν για να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των 21 χωρών μελών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Οι Ρώσοι μπήκαν στο εργοστάσιο οπτάνθρακα της Αβντίιβκα: Άρχισε η μάχη που θα κρίνει την τύχη της πόλης

 Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο εργοστάσιο οπτάνθρακα στην Αβντίιβκα.

Είναι οι πρώτες ομάδες που επιχειρούν να διεισδύσουν στην στρατηγική περιοχή.

Το εργοστάσιο οπτάνθρακα της Αβντίιβκα θεωρείται ως το σημαντικότερο ουκρανικό φρούριο ενώ τα υπόγειά του είναι γεμάτα με πυρομαχικά και εξοπλισμό και συνδέονται με ένα πυκνό δίκτυο στοών στα πρότυπα του AZOM στο Μπάκχμουτ και του Azovstal στην Μαριούπολη.


Βίντεο: Σοροί νεκρών Ουκρανών μέσα χαρακώματα – Ανάμεσά τους και γυναίκες στρατιώτες

 Ο θάνατος στην Ουκρανία παραμονεύει για τους Ουκρανούς στρατιώτες οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της υποχώρησης σχεδόν σε όλα τα μέτωπα.

Αυτό που προκαλεί τρόμο όμως είναι πως μέσα στα χαρακώματα οι σοροί δεν ανήκουν πλέον μόνο σε άντρες αλλά και σε πολλές γυναίκες.

Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει λειψανδρία πλέον.

Οι Ουκρανοί έφτασαν στο Κρίνκι στην νότια όχθη του Δνείπερου στην Χερσώνα! – Οι Ρώσοι έφεραν ενισχύσεις για να τους αναχαιτίσουν

 Οι ουκρανικές δυνάμεις προήλασαν στο Κρίνκι της Χερσώνας και επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους σε αρκετό βάθος στην νότια όχθη του Δνείπερου!

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους Ουκρανούς και να διακόψουν την προέλασή τους, διότι απλούστατα δεν ήταν επαρκείς αλλά αποστέλλονται άμεσα ενισχύσεις.

Μ.Ζαχάροβα: «Ουκρανοί αξιωματούχοι υπεξαίρεσαν το 20% με 36% όλης της οικονομικής βοήθειας από τη Δύση»

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, υποστήριξε ότι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους, έχει υπεξαιρεθεί το 20% με 36% όλης της οικονομικής βοήθειας, που παρέχεται στο Κίεβο από τη Δύση.

«Με βάση τις πληροφορίες μας, μεταξύ 20% και 36% όλης της οικονομικής βοήθειας από τη Δύση το καταχράστηκαν Ουκρανοί αξιωματούχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά η διπλωμάτης σύμφωνα με το TASS.

M2A2 Bradley: Ποια η απόδοση στην Ουκρανία του ΤΟΜΑ που θέλουν να αποδεσμευόσουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα;

 Η είδηση ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να δώσουν το «πράσινο» φως για την αποδέσμευση 62 ΤΟΜΑ M2A2 ODS-SA στον ΕΣ δημιουργεί ανάμικτες εντυπώσεις. 

Από τη μια πρόκειται για μια προσθήκη –εάν υλοποιηθεί- που θα φέρει ένα ΤΟΜΑ με σύγχρονες προδιαγραφές στο δυναμικό του Στρατού, από την άλλη ο αριθμός των 62 ΤΟΜΑ είναι πολύ μικρός για να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο.

C-130J: «Ζαλίζει» το κόστος για 6 ή 4 αεροσκάφη αλλά το ΥΠΕΘΑ δεν… κάνει βήμα πίσω Αρνείται να εξετάσει άλλες εναλλακτικές

 Πολυμελές κλιμάκιο της Αμερικανικής κυβέρνησης και της Lockheed Martin  βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να διεξάγει διαπραγματεύσεις στα πλαίσια της αναζήτησης από την ΠΑ ενός νέου μεταφορικού αεροσκάφους.

Αντικειμενικός σκοπός της επίσκεψης των Αμερικανών αξιωματούχων στο ΥΠΕΘΑ ήταν να…  «βοηθήσουν» την ελληνική πλευρά  για να προετοιμάσει το αίτημα με τη μορφή επιστολής (LOR, Letter Of Request) προς τις ΗΠΑ.

Ο μαχητής της Χαμάς που έσερνε την σορό της Σάνι Λουκ σκοτώθηκε από τις ΙDF

 Ο μαχητής της Χαμάς που έσερνε το γυμνό σώμα της 23χρονης Γερμανίδας Εβραίας Σάνι Λουκ στη Γάζα, φέρεται να εξοντώθηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις όπως υποστηρίζει ένας ραβίνος επικαλούμενος την οικογένειά της.

Η ισραηλινή καταγωγής Γερμανίδα υπήκοος Σάνι Λουκ, καλλιτέχνης τατουάζ, απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ κοντά στο Κιμπούτς Ουρίμ, στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ επιτέθηκε στην ρωσική συνοριακή φρουρά στο Μπέλγκοροντ: «Τους εξοντώσαμε» λένε οι Ρώσοι

 Oι Ουκρανοί αναζητούν τρόπους να πετύχουν κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα ώστε να δείξουν στις δυτικές κοινωνίες πως ακόμα μπορούν να συνεχίσουν τον πόλεμο με την Ρωσία και να τον κερδίσουν.

Στα πλαίσια αυτά ομάδα 50 Ουκρανών κομάντος επιτέθηκαν στα σύνορα στις ρωσικές φρουρές του Μπέλγκοροντ, επιχειρώντας να καταλάβουν κάποιον οικισμό της περιοχής.

Η επίθεση αναχαιτίστηκε με επιτυχία. Οι μισοί από αυτούς σκοτώθηκαν και οι άλλοι μισοί αιχμαλωτίστηκαν.