Ελιζαμπέτ Μπορν: Αυτή είναι η νέα πρωθυπουργός της Γαλλίας – Η πρώτη γυναίκα μετά το 1992 Το 2017 ήταν υπουργός Μεταφορών στη κυβέρνηση του Μακρόν

 Η Ελιζαμπέτ Μπορν έγινε η νέα πρωθυπουργός της Γαλλίας και μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που γυναίκα αναλαμβάνει το συγκεκριμένο αξιώματα μετά το 1992, καθώς τότε ο Φρανσουά Μιτεράν είχε ορίσει την Εντίτ Κρεσόν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Εμανουέλ Μακρόν όρισε ως πρωθυπουργό την Ελιζαμπέτ Μπορν, γεννημένη στις 18 Απριλίου 1961 στο Παρίσι, που είναι απόφοιτη Πολυτεχνείου, υπήρξε δημόσια υπάλληλος και προέρχεται από το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα.

Ισπανία: Σφοδρή σύγκρουση τρένων – Ένας νεκρός και 85 τραυματίες Περίπου 100 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα

 Στη Βαρκελώνη της Ισπανίας δύο τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός της μιας αμαξοστοιχίας, ενώ έχουν τραυματιστεί το λιγότερο 85 άτομα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ονδούρα: Συνελήφθη η βαρόνη της κοκαΐνης Ερλίντα Μπομπαντίγια Είχε επικηρυχθεί για 5 εκατομμύρια δολάρια

Οι αρχές της Ονδούρας συνέλαβαν χθες Κυριακή την Ερλίντα Μπομπαντίγια, η οποία φέρεται να είναι η επικεφαλής καρτέλ των ναρκωτικών στη χώρα της κεντρικής Αμερικής και σε βάρος της εκκρεμούσε αίτημα της Ουάσινγκτον για τη σύλληψη και την έκδοσή της.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός – Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

 Ακριβώς στις 10.30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στον Λευκό Οίκο. Μαζί του ήταν οι υπουργοί που τον συνοδεύουν. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.  

 Τον υποδέχθηκε τιμητικό άγημα με όλες τις τιμές. Ο πρωθυπουργός υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο Οβάλ Γραφείο.

Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας επετράπη να φύγει από τη χώρα με την τρίτη προσπάθεια

ΜΟΣΧΑ, 16 Μαΐου - RIA Novosti. Ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Ρουσλάν Ριαμποσάπκα μπόρεσε να φύγει από τη χώρα με την τρίτη προσπάθεια, σύμφωνα με την ουκρανική έκδοση του Strana.ua τη Δευτέρα.

Ενώ κατείχε τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, ο Ryaboshapka και η ομάδα του συμμετείχαν στον έλεγχο υποθέσεων που ανοίχτηκαν σε σχέση με τις δραστηριότητες του γιου του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden Hunter και της Burisma, όπου εργαζόταν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες εξήγησε γιατί είναι άχρηστο να βοηθήσουμε την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία

 ΜΟΣΧΑ,  - RIA Novosti. Ουκρανοί αξιωματούχοι θα λεηλατήσουν 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Κογκρέσος Ματ Γκέτς. Τα λόγια του αναφέρονται από το CNS News.

Ο Γκέτς καταψήφισε προηγουμένως ένα νομοσχέδιο δανεισμού-μίσθωσης που θα διευκόλυνε την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία .

Η ZVO διέψευσε πληροφορίες για μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα με τη Φινλανδία

 Η Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια είπε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός δεν κινείται προς τα ρωσο-φινλανδικά σύνορα 

ΜΟΣΧΑ, 16 Μαΐου/ Radio Sputnik. Η Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια (ZVO) διέψευσε πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού προς τα ρωσο-φινλανδικά σύνορα στην περιοχή Βίμποργκ της περιοχής του Λένινγκραντ.

Η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε να «ψύχονται» οι μεταφορές χρημάτων για δύο ημέρες

 Αιτία αυτού του μέτρου ήταν η δραστηριότητα απατεώνων. Κατά κανόνα, ένα άτομο καταλαβαίνει ότι έχει πέσει θύμα εγκληματιών, αλλά δεν είναι πλέον δυνατή η ακύρωση της μεταφοράς.

Η Τράπεζα της Ρωσίας προτείνει να εισαχθεί μια διήμερη «περίοδος υπαναχώρησης» κατά τη διάρκεια

Πούτιν: Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία Ωστόσο, η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών σε αυτές τις χώρες θα προκαλέσει απάντηση από τη Μόσχα, τόνισε ο πρόεδρος.

 Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί άμεση απειλή για τη Ρωσία, αφού η Μόσχα δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτές τις χώρες. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην επετειακή σύνοδο κορυφής του CSTO.

"Η Ρωσία δεν έχει προβλήματα με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί άμεση απειλή για εμάς.

Επισήμως: το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συμφώνησε με τον ουκρανικό στρατό για την απομάκρυνση των τραυματιών από το Azovstal

 Τώρα, έχει επιβληθεί καθεστώς σιωπής στην περιοχή του εργοστασίου και έχει ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος, μέσω του οποίου στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταφέρονται στο νοσοκομείο Novoazovsk.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε μια συμφωνία με τον ουκρανικό στρατό που μπλοκάρεται στο Azovstal για την απομάκρυνση των τραυματιών από το εργοστάσιο.

Στρατηγική απόφαση: Γιατί τα νέα συστήματα μάχης Sarmat προκάλεσαν πανικό στον Λευκό Οίκο

 Ο πύραυλος "Sarmat" είναι "Σατανάς", αλλά πολύ καλύτερος

Στις 14 Μαΐου, ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να περιορίσουν τη χρήση πυραύλων Sarmat από τη Ρωσία.Αυτή η δήλωση ήρθε ένα μήνα αφότου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την επιτυχή εκτόξευση ενός νέου

Λευκή σημαία ύψωσαν οι Ουκρανοί στο Azovstal

 Ο ρωσικός στρατός διαπραγματεύεται με τους Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονται ακόμη στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε η Μόσχα. Εννέα Ουκρανοί στρατιωτικοί βγήκαν από το εργοστάσιο κρατώντας λευκή σημαία.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του τάγματος Vostok της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) Alexander Khodakovsky,