Επισήμως: το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συμφώνησε με τον ουκρανικό στρατό για την απομάκρυνση των τραυματιών από το Azovstal

 Τώρα, έχει επιβληθεί καθεστώς σιωπής στην περιοχή του εργοστασίου και έχει ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος, μέσω του οποίου στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταφέρονται στο νοσοκομείο Novoazovsk.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε μια συμφωνία με τον ουκρανικό στρατό που μπλοκάρεται στο Azovstal για την απομάκρυνση των τραυματιών από το εργοστάσιο.

«Στις 16 Μαΐου, ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού που έχουν αποκλειστεί στο έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη, επετεύχθη συμφωνία για την απομάκρυνση των τραυματιών», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

Τώρα, έχει επιβληθεί καθεστώς σιωπής στην περιοχή του εργοστασίου και έχει ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος, κατά μήκος του οποίου οι τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες μεταφέρονται στο νοσοκομείο του Novoazovsk (DPR).

Θυμηθείτε ότι στις 21 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας διέταξε να ακυρωθεί η επίθεση στο Azovstal , χαρακτηρίζοντας έναν τέτοιο στρατιωτικό ελιγμό ακατάλληλο. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει επανειλημμένα κηρύξει καθεστώς σιωπής για την έξοδο στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μαχητών που θέλουν να καταθέσουν τα όπλα. Και μόλις σήμερα το πρωί , μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτών με λευκές σημαίες έφυγε από το εργοστάσιο.

Ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία
"Ο στρατός μας είναι πραγματικά υπέροχος!": Ένας κάτοικος της Καλούγκα ξόδεψε ενάμισι εκατομμύριο σε μπάρμπεκιου για τον Ρώσο στρατό
σήμερα στις 15:51

Πούτιν: Οι εξτρεμιστές είναι παντού, αλλά στην Ουκρανία οι Ναζί ενθαρρύνονται και δοξάζονται
σήμερα στις 15:37

Ο Πούτιν υποσχέθηκε να πει στους συναδέλφους του στο CSTO τις λεπτομέρειες της "μάχης εργασίας" στο πλαίσιο της "Επιχείρησης Z"
σήμερα στις 15:35

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...