Πούτιν: Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία Ωστόσο, η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών σε αυτές τις χώρες θα προκαλέσει απάντηση από τη Μόσχα, τόνισε ο πρόεδρος.

 Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί άμεση απειλή για τη Ρωσία, αφού η Μόσχα δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτές τις χώρες. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην επετειακή σύνοδο κορυφής του CSTO.

"Η Ρωσία δεν έχει προβλήματα με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί άμεση απειλή για εμάς.

Ωστόσο, η επέκταση της στρατιωτικής υποδομής σε αυτό το έδαφος θα προκαλέσει την απάντησή μας. Θα αποφασίσουμε τι θα βασίζεται σε ποιες απειλές θα δημιουργηθεί », τόνισε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε γενικές γραμμές, η διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε τεχνητά για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.


Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Μαΐου, η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε επίσημα να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία . Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε η κατάθεση της αίτησης στη Σουηδία. Το National Interest επεσήμανε ότι η είσοδος αυτών των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ θα αποσταθεροποιήσει την Αρκτική . Σύμφωνα με τον συγγραφέα του υλικού, αυτό θα οδηγήσει στο γεγονός ότι οποιαδήποτε ουσιαστική αλληλεπίδραση με τη Ρωσία στον τομέα της διαχείρισης της περιοχής θα καταστεί σχεδόν αδύνατη, αυτό θα οδηγήσει σε στρατιωτική σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...