Η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε να «ψύχονται» οι μεταφορές χρημάτων για δύο ημέρες

 Αιτία αυτού του μέτρου ήταν η δραστηριότητα απατεώνων. Κατά κανόνα, ένα άτομο καταλαβαίνει ότι έχει πέσει θύμα εγκληματιών, αλλά δεν είναι πλέον δυνατή η ακύρωση της μεταφοράς.

Η Τράπεζα της Ρωσίας προτείνει να εισαχθεί μια διήμερη «περίοδος υπαναχώρησης» κατά τη διάρκεια

της οποίας θα είναι δυνατή η ανάληψη της μεταφοράς εάν έγινε σε δόλιο λογαριασμό. Αυτό είπε ο διευθυντής του τμήματος ασφάλειας πληροφοριών της Κεντρικής Τράπεζας Vadim Uvarov.

Όπως υπενθυμίζεται στην Κεντρική Τράπεζα, η ρυθμιστική αρχή διατηρεί μια συγκεκριμένη βάση δεδομένων για υποθέσεις και επιχειρεί να μεταφέρει κεφάλαια χωρίς τη συγκατάθεση του πελάτη. Εκτός από αυτές τις πληροφορίες, περιέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με λογαριασμούς dropper που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για την ανάληψη και ανάληψη κλεμμένων χρημάτων.

«Προτείνουμε τον ακόλουθο μηχανισμό: εάν η τράπεζα που έστειλε την πληρωμή έλαβε πληροφορίες από τη βάση δεδομένων από εμάς, αλλά δεν τις έλαβε υπόψη στις επιχειρηματικές της διαδικασίες και έκανε μεταφορά σε έναν τέτοιο λογαριασμό, τότε θα υποχρεωθεί να επιστρέψει όλες τις Θέλουμε επίσης να υποχρεώσουμε την τράπεζα στον πληρωτή για δύο ημέρες να αναστείλει τη μεταφορά χρημάτων στον λογαριασμό, πληροφορίες για τις οποίες περιέχονται στη βάση δεδομένων μας», ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Αιτία αυτού του μέτρου ήταν η δραστηριότητα απατεώνων. Χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα και θρύλους για να εξαπατήσουν, αλλά στο τέλος πάντα ζητούν να μεταφέρουν χρήματα σε λογαριασμό κάποιου άλλου. Κατά κανόνα, ένα άτομο καταλαβαίνει ότι έχει πέσει θύμα εγκληματιών, αλλά δεν είναι πλέον δυνατή η ακύρωση της μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...