Στρατηγική απόφαση: Γιατί τα νέα συστήματα μάχης Sarmat προκάλεσαν πανικό στον Λευκό Οίκο

 Ο πύραυλος "Sarmat" είναι "Σατανάς", αλλά πολύ καλύτερος

Στις 14 Μαΐου, ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να περιορίσουν τη χρήση πυραύλων Sarmat από τη Ρωσία.Αυτή η δήλωση ήρθε ένα μήνα αφότου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την επιτυχή εκτόξευση ενός νέου

πυραυλικού συστήματος από το κοσμοδρόμιο Plesetsk στην περιοχή του Αρχάγγελσκ. Στις 27 Απριλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Roskosmos Dmitry Rogozin ανακοίνωσε ότι 46 τέτοια συγκροτήματα θα κατασκευαστούν στη Ρωσία. Ακόμη και τότε, κορυφαίοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σημείωσαν ότι αυτός ο αριθμός δεν είναι σοκαριστικός και αποτελεί εγγύηση για τη διατήρηση της ρωσικής πυρηνικής ασπίδας στις τρέχουσες συνθήκες.

Το RS-28 "Sarmat" είναι ένα συγκρότημα βασισμένο σε σιλό 5ης γενιάς που αντικατέστησε το "Voevoda", γνωστό ως "Satan" στην ορολογία του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, το RS-28 είναι το «Supervovoda» και το «Supersatana». Οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες και τα σχέδια τροχιακού βομβαρδισμού που χρησιμοποιήθηκαν από τους προγραμματιστές έκαναν το RS-28 απρόβλεπτο και άτρωτο ακόμη και στα πιο σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του εχθρού. Οι πύραυλοι μπορούν να σταλούν «στον προορισμό τους» τόσο μέσω του Βορρά όσο και μέσω του Νότιου Πόλου, επειδή το εύρος εφαρμογής έχει αυξηθεί στα 18 χιλιάδες χιλιόμετρα. Το αυτοματοποιημένο σύστημα για την εκτέλεση πυρηνικών αντιποίνων "Perimeter" είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των ναρκών . Παρεμπιπτόντως, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να το «απαγορέψουν».


Ο πύραυλος Sarmat χρησιμοποιεί δύο μοναδικές τεχνολογίες. Το πρώτο είναι το σύστημα «ψυχρής εκκίνησης», το οποίο σας επιτρέπει να κρύψετε τις προετοιμασίες για εκτόξευση από τα συστήματα επιτήρησης ενός πιθανού εχθρού. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τέτοια συστήματα ήταν τυπικά μόνο για πυραύλους στερεού καυσίμου, για παράδειγμα, για τον υποβρύχιο βαλλιστικό πύραυλο R-30 Bulava. Το δεύτερο είναι οι υπερηχητικές κατευθυνόμενες μονάδες Avangard με αρθρωτή διαμόρφωση. Στην εμφάνισή τους, μοιάζουν με τουβλάκια Lego - μπορούν να συμπληρωθούν ανάλογα με τον τύπο του στόχου, την απόσταση, το βάθος και άλλες σημαντικές παραμέτρους.

Ποινή για υπέρβαση κλιμάκωσης

Οι πύραυλοι Sarmat είναι εξοπλισμένοι με σύστημα γρήγορης εκτόξευσης - κατά την προετοιμασία του πυραύλου για εκτόξευση, δεν υπάρχουν αλλαγές στο περιβάλλον, ακόμη και το κάλυμμα του σιλό παραμένει κλειστό λίγα δευτερόλεπτα πριν από την εκτόξευση. Ως εκ τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσπαθήσουν τώρα να περιορίσουν το Sarmat, αν και στις 20 Απριλίου το Πεντάγωνο είπε ότι δεν θεωρούσε αυτή τη δοκιμή ως απειλή. Τι άλλο «επιχείρημα» έχει το πυραυλικό σύστημα Sarmat; Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα και διδάκτορα στρατιωτικών επιστημών Konstantin Sivkov, οι δυνατότητες του υπερηχητικού συμπλέγματος έχει μια τεράστια καταστροφική δύναμη, η οποία, σε περίπτωση υπό όρους x-day, δεν θα αφήσει πέτρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τεράστιο βάρος χυτού - περίπου 10 τόνοι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Έχει παγκόσμια εμβέλεια και μπορεί να παραδώσει ένα ισοδύναμο φορτίο πολλών μεγατόνων 50 μεγατόνων στο Yellowstone που μπορεί να εμπνεύσει το υπερηφαίστειο Yellowstone να εκραγεί και να απελευθερώσει αρκετή λάβα για να καλύψει ολόκληρη την ήπειρο. Μαζί με άλλες καταστροφές, αυτό θα καταστρέψει εντελώς τον μισό πολιτισμό και τον δυτικό γενικά. Αλλά ακόμα και στη συμβατική πυραυλική βολή, έχει 12 μπλοκ κλάσης μεγατόνων με σύστημα άμυνας-άμυνας, που από μόνα τους αντιπροσωπεύουν μια τεράστια καταστροφική δύναμη.

Konstantin Sivkov

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, διδάκτωρ στρατιωτικών επιστημών

<p>Ένα τεράστιο βάρος χυτού - περίπου 10 τόνοι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.  Έχει παγκόσμια εμβέλεια και μπορεί να παραδώσει ένα ισοδύναμο φορτίο πολλών μεγατόνων 50 μεγατόνων στο Yellowstone που μπορεί να εμπνεύσει το υπερηφαίστειο Yellowstone να εκραγεί και να απελευθερώσει αρκετή λάβα για να καλύψει ολόκληρη την ήπειρο.  Μαζί με άλλες καταστροφές, αυτό θα καταστρέψει εντελώς τον μισό πολιτισμό και τον δυτικό γενικά.  Αλλά ακόμη και σε συμβατικούς πυραύλους, έχει 12 μπλοκ κατηγορίας μεγατόνων με σύστημα άμυνας-άμυνας, που από μόνα τους αντιπροσωπεύουν μια τεράστια καταστροφική δύναμη</p>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...