Στις Ηνωμένες Πολιτείες εξήγησε γιατί είναι άχρηστο να βοηθήσουμε την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία

 ΜΟΣΧΑ,  - RIA Novosti. Ουκρανοί αξιωματούχοι θα λεηλατήσουν 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Κογκρέσος Ματ Γκέτς. Τα λόγια του αναφέρονται από το CNS News.

Ο Γκέτς καταψήφισε προηγουμένως ένα νομοσχέδιο δανεισμού-μίσθωσης που θα διευκόλυνε την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία .


Στα τέλη Απριλίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ  Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να διαθέσει 33 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη του Κιέβου . Στο νομοθετικό σώμα το ποσό αυτό αυξήθηκε στα 40 δις. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει τις προσπάθειες της Δύσης να παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία με την παροχή όπλων εκεί. Το υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε ότι το φορτίο θα γίνει νόμιμος στόχος για τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις στο έδαφος ενός γειτονικού κράτους.
Η Μόσχα ξεκίνησε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζικοποίηση του Κιέβου, για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που ευθύνονται για αιματηρές πράξεις εναντίον αμάχων στο Ντονμπάς .
Κτήριο του Κογκρέσου των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον - RIA Novosti, 1920, 13/05/2022
"Ούτε σεντ στον Ζελένσκι!" Ένας άλλος Αμερικανός βουλευτής αρνήθηκε να οπλίσει την Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...