Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας επετράπη να φύγει από τη χώρα με την τρίτη προσπάθεια

ΜΟΣΧΑ, 16 Μαΐου - RIA Novosti. Ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Ρουσλάν Ριαμποσάπκα μπόρεσε να φύγει από τη χώρα με την τρίτη προσπάθεια, σύμφωνα με την ουκρανική έκδοση του Strana.ua τη Δευτέρα.

Ενώ κατείχε τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, ο Ryaboshapka και η ομάδα του συμμετείχαν στον έλεγχο υποθέσεων που ανοίχτηκαν σε σχέση με τις δραστηριότητες του γιου του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden Hunter και της Burisma, όπου εργαζόταν.

Οι υποθέσεις μεταφέρθηκαν αργότερα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας , στο Κρατικό Γραφείο Ερευνών και στο Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

«Οι συνοριοφύλακες έλεγξαν τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών μου, τα οποία μου άρπαξαν την τελευταία φορά που ήθελα να φύγω. Τα έλεγξαν για τη γνησιότητά τους και μπόρεσα να φύγω. Αυτό σημαίνει ότι στο παρελθόν είχα όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις Σήμερα, δεν υπήρξαν παράπονα εναντίον μου", είπε ο Ryaboshapka στο Strana.ua. Ο πρώην γενικός εισαγγελέας σκοπεύει να επιστρέψει στην Ουκρανία μετά την επέμβαση της μητέρας του.

Ο Riaboshapka είχε προηγουμένως προσπαθήσει να φύγει από την Ουκρανία δύο φορές, αλλά η συνοριακή υπηρεσία δεν τον άφησε να περάσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...