Εφέτος τα Χριστούγεννα είναι τετραήμερο – Επιλογές για ξεκούραση από 100€

 Για τα φετινά Χριστούγεννα το Pricefox (πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών αυτοκινήτου και παρόχων ενέργειας και σύμβουλος σου στην εξοικονόμηση) βρήκε προτείνει 10 φθηνούς προορισμούς με διαμονή ανά άτομο που ξεκινάνε από τα €100 για τέσσερις διανυκτερεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πιο κάτω από την κοσμοπολίτικη Αράχωβα βρίσκονται οι Δελφοί, σε απόσταση 2,5 ωρών από την Αθήνα και κόστος μετακίνησης €32,94 ανά άτομο, διατηρούν ένα πιο χαμηλό προφίλ -κάτι που ισχύει και για τις τιμές στα ξενοδοχεία του.

Ανακοινώθηκαν οι τελευταίες επιδοτήσεις ρεύματος Δεκεμβρίου – Παραμένουν τα 2,5 λεπτά/KWh

 Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση παραμένει η ίδια με το Νοέμβριο στα 25 ευρώ /MWh - Τι ισχύει για αγρότες και νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, σήμερα, Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. 

Η επιδότηση παραμένει σταθερή στα 2,5 λεπτά/KWh σε σχέση με το Νοέμβριο και θα είναι η τελευταία φορά που επιχορηγεί τους λογαριασμούς καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2024. επανέρχεται η ελεύθερη τιμολόγηση.

Reuters: Συμφωνία στον ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

 Η Σαουδική Αραβία θα μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και η Ρωσία κατά 500.000 βαρέλια

Oι χώρες του ΟΠΕΚ+ κατέληξαν σε μια κοινή θέση σχετικά με τη μείωση της παραγωγής αργού, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Σαουδική Αραβία θα μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και η Ρωσία κατά 0,5 εκατομμύριο βαρέλια. Θα υπάρξουν μειώσεις της παραγωγής και από άλλες χώρες. 

ΟΤΕ: Η ΓΣ αποφάσισε την ακύρωση 8,24 εκατ. ιδίων μετοχών

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη ΟΤΕ Α.Ε., μέσω τηλεδιάσκεψης, με συμμετοχή μετόχων που εκπροσωπούσαν το 82,29% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου (μετά την αφαίρεση των ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες δεν υπολογίζονται για τον σχηματισμό απαρτίας).

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία η Συνέλευση ενέκρινε κατά πλειοψηφία. Ειδικότερα η Γενική Συνέλευση ενέκρινε:

ΔΕΗ: Αγορά 127.869 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 10,6 ευρώ ανά μετοχή

 Το ποσοστό της εταιρείας διαμορφώνεται στο 4,45%

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23.11.2023 μέχρι και 29.11.2023, αγόρασε μέσω συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών συνολικά 127.869 Ίδιες Μετοχές

Κατόπιν των ανωτέρω αγορών η ΔΕΗ κατέχει συνολικά 17.014.185 μετοχές εκδόσεώς της, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,4540% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της.

Motor Oil: Αγορά 938 ιδίων μετοχών με 24,8 ευρώ ανά μετοχή

 Η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 23.351 ευρώ και το ποσοστό διαμορφώνεται στο 2,2%

Η Motor Oil Α.Ε. ανακοινώνει ότι στις 29 Νοεμβρίου 2023 προέβη σε αγορά 938 μετοχών της Εταιρείας συνολικής αξίας Ευρώ 23.351,44  (μέση τιμή κτήσης: Ευρώ 24,895 ανά μετοχή).

Ο συνολικός αριθμός ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία ανέρχεται σε 2.435.260 που αντιστοιχεί σε ποσοστό 2,20% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η μέση τιμή κτήσης των ιδίων μετοχών ανέρχεται σε Ευρώ 18,019 ανά μετοχή.

Eurostat: Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη – Αύξηση στο 6,9% τα τρόφιμα

 Τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Νοέμβριο με 6,9%, έναντι 7,4% τον Οκτώβριο - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία των τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πτωτικά κινήθηκε ο πληθωρισμός για την Ελλάδα τον Νοέμβριο όπως και για την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, στο 3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο ενώ στο 2,4% για την Ευρωζώνη.

Βουλγαρία: Υιοθετεί τα πυρηνικά ως κρίσιμο στοιχείο για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών

 Η κυβέρνηση ήδη έχει προχωρήσει στην κατασκευή των μονάδων 7 και 8 στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι

Η Βουλγαρία εντάχθηκε επίσημα στην σημαντική διακήρυξη, που θέτει ως στόχο τον τριπλασιασμό του παγκόσμιου μεριδίου της πυρηνικής ενέργειας και δεσμεύεται να υιοθετήσει τα πυρηνικά ως κρίσιμο στοιχείο για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών, όπως μεταδίδει το novinite.

Οργή Elon Musk για τις διαφημίσεις - «Δεν θα με εκβιάσουν με χρήματα... δεν με ενδιαφέρει αν με μισούν»

Οι εμπρηστικές αναρτήσεις του Musk στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, οδήγησαν μεγάλους διαφημιστές, όπως η Disney, η Apple, και πολλοί άλλοι, να αναστείλουν τις καμπάνιες

Οργισμένος κατά των διαφημιζόμενων στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης Elon Musk, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής DealBook 2023 στη Νέα Υόρκη, χλευάζοντας αυτούς που εγκατέλειψαν την πλατφόρμα λόγω των αντισημιτικών αναρτήσεων.

«Αν κάποιος προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφημίσεις ή με χρήματα... ένα έχω να πω: άντε γ****!. Είναι ξεκάθαρο;», ανέφερε ο Musk.

Λίγο πριν την αυτοκτονία, προετοιμάζουν το έδαφος για ανακωχή στην Ουκρανία - Ο Putin απαξιώνει την Γερμανία, γελάει ο κόσμος

 Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Οι Γερμανοί υποστηρίζουν την Ουκρανία γιατί η χώρα τους δεν έχει κυριαρχία – Ο κόσμος γελάει - Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι ΗΠΑ έβαλαν τους Ουκρανούς στο δρόμο της αυτοκτονίας

Λίγο πριν την ολική κατάρρευση της Ουκρανίας, και ενώ ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει οπλικά συστήματα για να πολεμήσει και δεν έχει σχέδιο για νέα αντεπίθεση το 2024… ουκρανοί πολιτικοί και δυτικοί αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος για ανακωχή…

Ο Λαφαζάνης παίρνει το αίμα του πίσω;

  Η ζωή είναι εκδικητική. Η Γερμανία θα βιώσει τώρα όσα επέβαλε στην Ελλάδα», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild o πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πολιτική του «εκδίκηση» κατά της Γερμανίας επιφύλασσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέσα από τις στήλες της γερμανικής εφημερίδας Bild με θέμα τους κλυδωνισμούς που σημειώνονται στη γερμανική οικονομία τα τελευταία χρόνια. 

Χαρακτηριστικά είναι τα «νούμερα» της ασθμαίνουσας ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας μέσα στην πανδημία που έδωσε τη σκυτάλη της

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο ισχυρός και αμφιλεγόμενος διπλωμάτης Χένρι Κίσινγκερ

 Ο Χένρι Άλφρεντ Κίσινγκερ, Γερμανο-Αμερικανός πολιτικός, διπλωμάτης, ακαδημαϊκός, καθηγητής πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων και συγγραφέας, πέθανε σε ηλικία 100 ετών.

Μια από τις πιο ισχυρές και πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της διεθνούς διπλωματίας, είχε υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, από το 1973 έως το 1977 υπό τους προέδρους Ρίτσαρντ Νίξον (1973-1974) και Τζέραλντ Φορντ (1974-1977).

 Επίσης, από το 1969 έως το 1975, υπηρέτησε και ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών στη προεδρία Νίξον και στην προεδρία του προεδρία Φορντ.