Σαν Ντιέγκο: Θαλάσσια λιοντάρια έδιωξαν λουόμενους από παραλία (video)

 Ένα νέο βίντεο με θαλάσσια λιοντάρια να κυνηγούν ανθρώπους στην παραλία La Jolla Cove του Σαν Ντιέγκο γίνεται viral.

Στο βίντεο φαίνονται δύο θαλάσσια λιοντάρια να απομακρύνουν με τον τρόπο τους τους λουόμενους πριν βουτήξουν και πάλι πίσω στον ωκεανό, μακριά από τους ανθρώπους.

Οι ναυαγοσώστες βρίσκονταν σε ετοιμότητα στο νερό, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα τραυματιστεί και ότι τα θαλάσσια λιοντάρια θα μπορούσαν να επιστρέψουν με ασφάλεια στο “σπίτι” τους.

Γουατεμάλα: Αυξάνεται η εκρηκτική δραστηριότητα στο ηφαίστειο Φουέγο

 Στο ηφαίστειο Φουέγο, περίπου 35 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, καταγράφεται αύξηση της εκρηκτικής δραστηριότητας, ενημέρωσε χθες Κυριακή το Εθνικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας (INSIVUMEH) του κράτους της κεντρικής Αμερικής. Τα όργανα μέτρησης ανιχνεύουν από δύο ως πέντε ηφαιστειακές εκρήξεις την ώρα και καθιζήσεις μέτριας και μεγάλης ισχύος, ανέφερε το Ινστιτούτο.

Η Ανναλένα Μπέρμποκ κάνει την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία

 Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ επισκέπτεται σήμερα το Τόκιο, ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στην Ασία με την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία, που επισκιάζεται από το σοκ της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Η κυρία Μπέρμποκ, η οποία θα συναντηθεί με τον ιάπωνα ομόλογό της Γιοσιμάσα Χαγιάσι, επισκέπτεται το αρχιπέλαγος τρία εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στη Νάρα (δυτικά).

Απίστευτη χιονοστιβάδα στο Κιργιστάν – Τουρίστας καταπλακώθηκε ενώ την κινηματογραφούσε (video)

 Απίστευτη χιονοστιβάδα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Κιργιστάν, όπου εννέα Βρετανοί και ένας Αμερικανός επέζησαν από θαύμα.

Ένας άνδρας, που συμμετείχε σε μια ξενάγηση στο πέρασμα Dzhuuku, απαθανάτισε το φαινόμενο μέχρι τη στιγμή που ένα στρώμα πάγου κάλυψε και τον ίδιο. Η θέση του, πίσω από τους βράχους, κοντά σε ένα καταφύγιο, τον έσωσε από βέβαιο θάνατο.

Ο Πούτιν κλείνει τη στρόφιγγα φυσικού αερίου – Η Ευρώπη ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο

 Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία αναστέλλεται από σήμερα και για δέκα ημέρες προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης στον αγωγό Nord Stream 1, ο οποίος διαπερνά τη Βαλτική Θάλασσα και θεωρείται ο σημαντικότερος για τη ροή του καυσίμου προς τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.