Υπουργείο Άμυνας: Η αεράμυνα κατέστρεψε δύο ακόμη ουκρανικά UAV πάνω από την περιοχή Belgorod

 ΜΟΣΧΑ, 6 Μαΐου - RIA Novosti. 

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν δύο ακόμη ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Από τις 20.10 έως τις 22.00 ώρα Μόσχας στις 6 Μαΐου, οι προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας UAV τύπου αεροσκάφους εναντίον στόχων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατεστάλησαν. 

Ένας Αμερικανός στρατιώτης συνελήφθη στο Βλαδιβοστόκ,Η Ρωσία ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την κράτηση ενός Αμερικανού στρατιώτη

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 6 Μαΐου – RIA Novosti. 

Η Ρωσία ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την κράτηση ενός Αμερικανού στρατιώτη στο Βλαδιβοστόκ με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σίνθια Σμιθ. "

«Στις 2 Μαΐου 2024, οι ρωσικές αρχές στο Βλαδιβοστόκ συνέλαβαν έναν Αμερικανό στρατιώτη με την κατηγορία της εγκληματικής συμπεριφοράς 

Η Ρωσία ενημέρωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κράτηση σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις. 

Η Ρωσία ξεκινά την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς

 ΜΟΣΧΑ, 6 Μαΐου – RIA Novosti. 

Η Μόσχα, ανταποκρινόμενη στα εχθρικά βήματα της Ουάσιγκτον, εντείνει την ανάπτυξη και ξεκινά την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. " 

«Σε απάντηση στις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ρωσία εντείνει την ανάπτυξη και την έναρξη παραγωγής παρόμοιων πυραυλικών συστημάτων.

 Όταν λαμβάνουμε πιθανές αποφάσεις για την ανάπτυξη τέτοιων όπλων, αφήνουμε τη γεωγραφία της ανάπτυξής τους στη διακριτική μας ευχέρεια», τόνισε το τμήμα.

RT: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζουν μια μαζική επίθεση στη Ρωσία το πρωί της 7ης Μαΐου χρησιμοποιώντας 50 drones

 ΜΟΣΧΑ, 6 Μαΐου – RIA Novosti.

Τα ουκρανικά στρατεύματα ενδέχεται να προετοιμάζουν μια μαζική επίθεση σε ρωσικό έδαφος το πρωί της 7ης Μαΐου, μετέδωσε το κανάλι RT, επικαλούμενο πηγή. 

" «Όπως έμαθε το RT, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζουν μια μαζική επίθεση στο ρωσικό έδαφος από τις έξι το πρωί της 7ης Μαΐου. 

Σύμφωνα με την πηγή, αναμένεται επίθεση από περισσότερα από 50 drones και δεκάδες πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς». αναφέρει δημοσίευμα στο κανάλι Telegram.

Al Jazeera: «Εγκληματική πράξη» η απόφαση του Ισραήλ να μας κλείσει

 Περίπου 140 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου στη Γάζα

Tο Al Jazeera καταδικάζει την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να κλείσει τις δραστηριότητές του δικτύου στο Ισραήλ και τη χαρακτηρίζει ως «εγκληματική πράξη», προειδοποιώντας ότι η καταστολή του ελεύθερου Τύπου από τη χώρα είναι αντίθετη προς το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο.

«Το Al Jazeera Media Network καταδικάζει έντονα και καταγγέλλει αυτήν την εγκληματική πράξη που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το βασικό δικαίωμα πρόσβασης σε πληροφορίες.

Τέλος εποχής για Credit Suisse με την αποχώρηση του τελευταίου CEO

 Ο τελευταίος διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, Ulrich Körner, πρόκειται να αποχωρήσει από την UBS τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η ελβετική τράπεζα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ένα κρίσιμο βήμα στο πλαίσιο της απορρόφησης της Credit Suisse.

Τα στελέχη της UBS εργάζονται για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των νομικών οντοτήτων μέχρι τα τέλη Μαΐου.


Αυστηρή προειδοποίηση από Ρωσία: Η μεταφορά F-16 στην Ουκρανία ισούται με ανάπτυξη πυρηνικών - Θα απαντήσουμε αναλόγως

 «Ανεξάρτητα από το ποια τροποποίηση θα προμηθεύονται αυτά τα αεροσκάφη, θα τα θεωρούμε ως φορείς πυρηνικών όπλων», διευκρινίζει το ΥΠΕΞ

ο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι ο ρωσικός στρατός αντιλαμβάνεται την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία ως οιονεί ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Επομένως, η χρήση μαχητικών F-16 στο έδαφος της Ουκρανίας θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως de facto εσκεμμένη πρόκληση εκ μέρους του ΝΑΤΟ.

Ρωσία: Απόβαση στο Νίγηρα με στρατιωτικούς συμβούλους, εξοπλισμό και ... συστήματα αεράμυνας

 Νέοι Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι και στρατιωτικός εξοπλισμός κατέφτασαν στον Νίγηρα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της δυτικοαφρικανικής χώρας.

Μια πρώτη ομάδα περίπου 100 Ρώσων συμβούλων είχε φτάσει στον Νίγηρα στις 10 Απριλίου μαζί με συστήματα αεράμυνας.
Δύο στρατιωτικοί μεταφορείς έφτασαν το Σάββατο, σύμφωνα με την Tele Sahel, η οποία γνωστοποίησε ότι η Ρωσία έστειλε τώρα τρία φορτηγά αεροπλάνα με στρατιωτικό υλικό και εκπαιδευτές τον περασμένο μήνα μετά από συνομιλίες μεταξύ του επικεφαλής του κράτους Abdourahamane Tiani και του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.

Ρωγμή στο ΝΑΤΟ - Ο Macron στηρίζει Putin μετά τη συνάντησή με τον Xi Jinping

 Βόμβα έριξε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος σε μια πρωτοφανή αλλαγή στάσης διεμήνυσε πως δεν επιθυμεί αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία και κατ΄επέκτασιν ανατροπή του προέδρου Putin.

Μάλιστα, η σχετική μεταστροφή φέρει ειδικό βάρος, καθώς όχι μόνο έγινε δημόσια αλλά και πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Γάλλου προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi, στενό σύμμαχο του Putin.

Gold Switzerland: Το δολάριο είναι ένα παγάκι που λιώνει - Τεράστια τρύπα χρέους 34 τρισ. στην πλώρη της οικονομίας των ΗΠΑ

 Καημένη Αμερική, καημένε Jerome Powell.

Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αλλά επιμένει να φορά το γνωστό ψεύτικο χαμόγελο.
Και όμως, οι αγορές εξακολουθούν να περιμένουν τον Powell να κάνει τη σωστή επιλογή σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική.
Oι ειδικοί και οι θιασώτες του «τσίρκου» της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Fed διερωτώνται πότε θα έρθουν οι υπεσχημένες επιτοκιακές μειώσεις, ώστε να σωθούν οι… Διαιρεμένες Πολιτείες της Αμερικής και το διψασμένο για δολάρια -εξαρτώμενο από το χρέος- αφήγημα ανάπτυξης της κυβέρνησης Biden

Γάζα: Το Ισραήλ συνεχίζει την επιχείρηση στη Ράφα ενώ στέλνει αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις

 Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που παρά τις πληροφορίες πως η Χαμάς συμφώνησε για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ αντιδράει, κάνοντας λόγο για «τέχνασμα». Μάλιστα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης στην πόλη Ράφα, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στη Χαμάς να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους και να επιτευχθούν άλλοι πολεμικοί στόχοι της χώρας. Ταυτόχρονα, αν και η τελευταία πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς υπολείπεται των απαιτήσεων του Ισραήλ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για να συναντηθεί με διαπραγματευτές και να προσπαθήσει να επιτύχει μια αποδεκτή συμφωνία.

Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Aπάνθρωπες οι εντολές του Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους να μετακινηθούν από τη Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από τη Ράφα είναι απάνθρωπες και κινδυνεύουν να τους εκθέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο και δυσπραγία, δήλωσε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προειδοποιώντας πως τέτοιες ενέργειες μπορεί μερικές φορές να ισοδυναμούν με έγκλημα πολέμου.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα (6/5) αεροπορικά πλήγματα στη Ράφα και είπε στους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τμήματα της πόλης,

Ο Ερντογάν κάλεσε το Ισραήλ να δεχτεί την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα μετά τη θετική απάντηση της Χαμάς

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Ισραήλ να δεχτεί την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα μετά τη θετική απάντηση της Χαμάς. Είπε επίσης ότι η Χαμάς αποδέχτηκε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός έπειτα από παρότρυνσης της Τουρκίας.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η Χαμάς ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την κατάπαυση του πυρός έπειτα από δική μας παρότρυνση. Τώρα το ίδιο βήμα πρέπει να κάνει και το Ισραήλ. Καλώ όλους τους δυτικούς παράγοντες να ασκήσουν πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει την επιχείρηση στη Ράφα, ενώ θα στείλει αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους

 Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την αποδοχή του σχεδίου για εκεχειρία στη Γάζα από την Χαμάς προχώρησε σε δηλώσεις, λέγοντας ότι το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης στην πόλη Ράφα της νότιας Γάζας, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στη Χαμάς να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους και να επιτευχθούν άλλοι πολεμικοί στόχοι της χώρας.

Ταυτόχρονα, αν και η τελευταία πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς υπολείπεται των απαιτήσεων του Ισραήλ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για να συναντηθεί με διαπραγματευτές και να προσπαθήσει να επιτύχει μια αποδεκτή συμφωνία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Νετανιάχου.