Τέλος εποχής για Credit Suisse με την αποχώρηση του τελευταίου CEO

 Ο τελευταίος διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, Ulrich Körner, πρόκειται να αποχωρήσει από την UBS τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η ελβετική τράπεζα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ένα κρίσιμο βήμα στο πλαίσιο της απορρόφησης της Credit Suisse.

Τα στελέχη της UBS εργάζονται για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των νομικών οντοτήτων μέχρι τα τέλη Μαΐου.


Ο Körner , ο οποίος ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος το 2022 όταν αποφασίστηκε η διάσωση της Credit Suisse από την UBS και παρέμεινε μετά τη διάσωση, ήλπιζε να αποχωρήσει νωρίτερα, αλλά είχε πειστεί να παραμείνει μέχρι και την νομική συγχώνευση, αφού στη συνέχεια δεν θα υπάρχει διοικητικό συμβούλιο στην Credi Suisse.

Η αποχώρηση της Körner σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία της 168χρονης τράπεζας , η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση της εκβιομηχάνισης της Ελβετίας και των σιδηροδρόμων της.

Το τελευταίο μέρος της ολοκλήρωσης θα είναι η συγχώνευση των συστημάτων πληροφορικής το 2026.


Μόλις ολοκληρωθεί η νομική συγχώνευση, η UBS σχεδιάζει να ενισχύσει το πρόγραμμα περικοπών θέσεων εργασίας, καθώς η τράπεζα στοχεύει να έχει συνολικό εργατικό δυναμικό 85.000.

Με βάση τον αριθμό εργαζομένων του συνδυασμένου ομίλου των 120.000 πέρυσι, ο συνολικός αριθμός των περικοπών θέσεων εργασίας θα ήταν 35.000 (απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις).

Ο Körner, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στις Price Waterhouse και McKinsey, εντάχθηκε στην Credit Suisse το 1998, φτάνοντας ως επικεφαλής της Ελβετίας.

Το 2009 μεταπήδησε στην UBS, όπου δύο χρόνια αργότερα βρισκόταν στο κατώφλι να διοριστεί προσωρινός διευθύνων σύμβουλος αφού ο Oswald Grübel αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από ένα σκάνδαλο 2,3 δισ. δολαρίων.

Αλλά ο Ermotti ανέλαβε τη δουλειά αντ’ αυτού και ο Körner επέστρεψε στην Credit Suisse το 2021 ως επικεφαλής της επιχείρησης διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα αντικατέστησε τον Thomas Gottstein ως διευθύνοντα σύμβουλο, καθώς η τράπεζα σκόνταψε προς την τελική κατάρρευσή της εννέα μήνες αργότερα.

Ο Körner είναι ένα από τα τελευταία στελέχη της Credit Suisse που παραμένουν στην UBS, έχοντας δει τον οικονομικό διευθυντή Dixit Joshi, τον επικεφαλής διαχείρισης περιουσίας Francesco de Ferrari και τη διευθύνουσα σύμβουλο Francesca McDonagh να αποχωρούν τον περασμένο χρόνο.

Η UBS πρόκειται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου την Τρίτη 7 Μαΐου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...