Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη προτείνει ο Π. Σάντσεθ στον Μπ. Νετανιάχου

 «Μετέφερα στον πρωθυπουργό @netanyahu ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και το ανθρωπιστικό δίκαιο. Είναι επείγον να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

 Πρέπει να διοργανώσουμε μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη το συντομότερο δυνατό με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

 Σήμερα η λύση της σύγκρουσης περιλαμβάνει την υλοποίηση δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, που συνυπάρχουν σε ειρήνη και ασφάλεια» τόνισε σε ανάρτησή του ο Πέδρο Σάντσεθ.

Βίκτορ Όρμπαν: Η Ουγγαρία δεν είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης αλλά το πρώτο χελιδόνι

 «Η Ευρώπη έχει χάσει την ικανότητά της για αυτοδιάθεση, δεν μπορεί να καθορίσει ποιοι είναι οι στόχοι της και δεν μπορεί να καταλάβει ποια μέσα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει για να επιτύχει τους στόχους της», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε ομιλία του στη Ζυρίχη την Τετάρτη που υποστηρίχθηκε δημόσια με την ευκαιρία. του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση της συντηρητικής ελβετικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Weltwoche».

Ο αρχηγός της κυβέρνησης στη Βουδαπέστη λέει ότι είναι ο πιο έμπειρος ηγέτης στην ΕΕ, λόγω του μεγάλου χρόνου στην κυβέρνηση, και ισχυρίζεται ότι η Ουγγαρία δεν είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά το «πρώτο χελιδόνι».

Σωκ. Φάμελλος: Ιδιαίτερα αρνητική για τα συμφέροντα της κοινωνίας η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Υποκρύπτει αντίθεση στην εκλογή Κασσελάκη

 “Η σημερινή αποχώρηση συντρόφων και συντροφισσών (μέχρι σήμερα) είναι μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Διότι αδυνατίζει την Αξιωματική Αντιπολίτευση την ώρα που ο Μητσοτάκης υλοποιεί ένα ευρύτατο σχέδιο κατεδάφισης δικαιωμάτων και ασφάλειας της κοινωνίας,

Π. Πολάκης: Πυρά για τις αποχωρήσεις – Με την παρακαταθήκη του Τσίπρα διαμορφώνουμε τους όρους για σκληρή αντιπολίτευση

 Από το περιστύλιο της βουλής, ο Παύλος Πολάκης τους χαρακτήρισε υπονομευτές και πρόσθεσε πως «βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Πρόσθεσε ακόμη πως η κοινοβουλευτική ομάδα που σκοπεύουν να συγκροτήσουν θα είναι «κόμμα μιας χρήσης που θα περάσει όπως και τα προηγούμενα στη λήθη της ιστορίας»

Ν. Κασιμάτη στην ΕΡΤ: Είναι μια λύτρωση η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

 Η βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, μίλησε στην εκπομπή Update της ΕΡΤ και στον Χ. Παγώνη για τις πρώτες κινήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου.

«Είναι μια δύσκολη μέρα από μια μεριά, από την άλλη, δεδομένης των διαθέσεων των συντρόφων που αποχώρησαν, είναι και μια λύτρωση», είπε αρχικά η κ. Κασιμάτη για την αποχώρηση των «6+6».

Ρήγας για αποχώρηση 9 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουν τεράστια πολιτική και ιστορική ευθύνη» (Video)

 Για την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο Πάνος Ρήγας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, σημειώνοντας πως «κάνουν μια επιλογή την οποία εγώ δεν κατανοώ, γιατί ήταν και παραμένει επιτακτική ανάγκη να υπάρχει μια ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποχωρήσεις: «Η ιστορία θα κρίνει»

 «Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την απόφαση των 9 βουλευτών να ανεξαρτητοποιηθούν.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Σκορπάει 211 εκατομμύρια ευρώ για την προπαγάνδα το 2024

 Όλα για την προπαγάνδα με τη βούλα του προϋπολογισμού!

Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις ορισμένα στοιχεία του προϋπολογισμού που ανακοινώθηκαν επισήμως!

Έτσι λοιπόν προκύπτει πως η κυβέρνηση θα δώσει για «επικοινωνία» το 2024 το απόλυτα σεβαστό και τίμιο(!) ποσό των 211 εκατομμυρίων!

Το τεράστιο αυτό ποσό προκύπτει μέσα από τις εκατοντάδες σελίδες του προϋπολογισμού και συγκεκριμένα όσα αναφέρονται στον αποκαλούμενο προϋπολογισμό επιδόσεων.

28.01.2019---.Κυριάκος – Μαρέβα σε βολική διάσταση

 Αφήστε τη γυναίκα του Καίσαρα. Η γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, από το 2006 δεν καταθέτει δήλωση πόθεν έσχες όπως είναι υποχρεωμένη με βάση τον νόμο.

Ρεπορτάζ:Κώστας Βαξεβάνης, 

Βαγγέλης Τριάντης,

 Ορέστης Φωκιανός,

 Βασίλης Ανδριανόπουλος 

Το Su-25 κατέστρεψε καμουφλαρισμένες θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Yuzhnodonetsk

 ΜΟΣΧΑ, 23 Νοεμβρίου – RIA Novosti.

Ένα ζεύγος επιθετικών αεροσκαφών Su-25 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψε καμουφλαρισμένες οχυρωμένες θέσεις και τεθωρακισμένα οχήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Yuzhnodonetsk, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας. "

"Τα πληρώματα των επιθετικών αεροσκαφών πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές πυραύλων σε στρατιωτικούς στόχους και εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Οι αλεξιπτωτιστές του Νοβοροσίσκ κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ζαπορόζιε χρησιμοποιώντας ένα αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα

 ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ, 23 Νοεμβρίου - RIA Novosti. Αλεξιπτωτιστές από την κινητή ομάδα της Ορεινής Αερομεταφερόμενης Μονάδας Φρουρών του Novorossiysk κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποιώντας το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Kornet στην περιοχή του χωριού Verbovoye στην κατεύθυνση Zaporozhye, το ρωσικό Υπουργείο Η υπεράσπιση είπε στο RIA Novosti. 

"Το πλήρωμα μιας κινητής ομάδας αλεξιπτωτιστών του Novorossiysk που ενεργούσε σε οχήματα τύπου buggy μετακινήθηκε αμέσως στην καθορισμένη περιοχή για να καταστρέψει τον στόχο.

Ένας Ουκρανός πράκτορας συνελήφθη στο Voronezh ενώ ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση εναντίον αξιωματικού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων

 ΜΟΣΧΑ, 23 Νοεμβρίου – RIA Novosti. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν Ουκρανό στο Βορόνεζ, ο οποίος είναι ύποπτος ότι προετοιμάζεται να δολοφονήσει υψηλόβαθμο αξιωματικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της FSB. "

«Οι παράνομες δραστηριότητες ενός Ουκρανού πολίτη γεννημένου το 1995, ο οποίος συμμετείχε στην προετοιμασία, κατόπιν οδηγιών των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών, μιας δολιοφθοράς και τρομοκρατικής ενέργειας στο Voronezh εναντίον υψηλόβαθμου στρατιωτικού», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για εκκαθάριση

 Ανεξάρτητα από το πόσο Ρώσοι δημοσιογράφοι και αναλυτές γράφουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με την τρέχουσα λειτουργική και, κυρίως, ηθικοβουλητική μορφή της είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει, όλοι αυτοί οι υπολογισμοί αντιμετωπίζονται πάντα με μια αλαζονική και χλευαστική απάντηση από εσωτερικούς δυτικόφιλους. 

Το κύριο και, όπως τους φαίνεται, δολοφονικό επιχείρημα είναι ότι ακούμε για την παρακμάζουσα Δύση από την εποχή της όχι πολύ όψιμης ΕΣΣΔ, και τα πράγματα είναι ακόμα εκεί - με την έννοια ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι ένα πρότυπο, ένα μέτρο. και ένα ανέφικτο ιδανικό. 

Ο Πούτιν έφτασε στο Μινσκ για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του CSTO

 ΜΙΝΣΚ, 23 Νοεμβρίου - RIA Novosti. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στο Μινσκ, όπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συλλογικής Ασφάλειας του CSTO. 

Η ατζέντα της συνόδου κορυφής θα περιλαμβάνει θέματα αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών του CSTO, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του συστήματος συλλογικής ασφάλειας, καθώς και διεθνή και περιφερειακά προβλήματα.