Ο Πούτιν έφτασε στο Μινσκ για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του CSTO

 ΜΙΝΣΚ, 23 Νοεμβρίου - RIA Novosti. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στο Μινσκ, όπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συλλογικής Ασφάλειας του CSTO. 

Η ατζέντα της συνόδου κορυφής θα περιλαμβάνει θέματα αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών του CSTO, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του συστήματος συλλογικής ασφάλειας, καθώς και διεθνή και περιφερειακά προβλήματα. 


Ο Ρώσος Πρόεδρος συζήτησε επίσης ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον ομόλογό του από το Τατζίκ Emomali Rahmon, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μόσχα.

Την παραμονή του ταξιδιού του στο Μινσκ, ο Πούτιν έθεσε το θέμα της συγκρότησης ενός ενιαίου συστήματος αεράμυνας των χωρών του CSTO σε συνάντηση με την κυβέρνηση. Δήλωσε την ετοιμότητα της Μόσχας να συνεχίσει και να ολοκληρώσει αυτό το έργο. 

Ο Πρόεδρος είπε ότι δύο τμήματα ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-300 έχουν ήδη παραδοθεί στο Τατζικιστάν - δηλαδή οκτώ εκτοξευτές.

Ο Πούτιν δεν έχει χωριστές διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών του CSTO στο Μινσκ, αλλά η επικοινωνία στο περιθώριο της συνόδου κορυφής θα είναι υποχρεωτική, δήλωσε στο RIA Novosti ο Ρώσος Προεδρικός Γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Ο Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) περιλαμβάνει έξι κράτη: την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Ρωσία και το Τατζικιστάν. Το Συμβούλιο Συλλογικής Ασφάλειας είναι το ανώτατο όργανο του CSTO.

Την Πέμπτη, όλοι οι ηγέτες των χωρών-μελών του συνδέσμου αναμένεται να συμμετάσχουν στη συνάντησή του, εκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν. 

Το Κρεμλίνο εξέφρασε προηγουμένως τη λύπη του για την άρνησή του να έρθει στη συνάντηση στο Μινσκ. Ωστόσο, η Μόσχα αναμένει ότι το Ερεβάν θα συνεχίσει να εργάζεται στο πλαίσιο του CSTO, είπε ο Πεσκόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...