Ένας Ουκρανός πράκτορας συνελήφθη στο Voronezh ενώ ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση εναντίον αξιωματικού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων

 ΜΟΣΧΑ, 23 Νοεμβρίου – RIA Novosti. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν Ουκρανό στο Βορόνεζ, ο οποίος είναι ύποπτος ότι προετοιμάζεται να δολοφονήσει υψηλόβαθμο αξιωματικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της FSB. "

«Οι παράνομες δραστηριότητες ενός Ουκρανού πολίτη γεννημένου το 1995, ο οποίος συμμετείχε στην προετοιμασία, κατόπιν οδηγιών των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών, μιας δολιοφθοράς και τρομοκρατικής ενέργειας στο Voronezh εναντίον υψηλόβαθμου στρατιωτικού», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με το τμήμα, τον Σεπτέμβριο του 2022, στην περιοχή του Χάρκοβο, ο άνδρας προσλήφθηκε από υπαλλήλους της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, μετά την οποία ολοκλήρωσε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πήγε στη Ρωσία. 



Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι χειριστές του του ανέθεσαν το καθήκον να ανακαλύψει τη διεύθυνση κατοικίας ενός Ρώσου στρατιωτικού και να τον σκοτώσει «φυτεύοντας και πυροδοτώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό».

Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βάρους άνω του ενός κιλού TNT με επιβλαβή στοιχεία, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, ένας μηχανισμός ενεργοποίησης IED μέσω ραδιοφωνικού καναλιού, καθώς και ένα πλαστό ρωσικό διαβατήριο, χρησιμοποιώντας το οποίο επρόκειτο να φύγει από τη χώρα μετά τη διάπραξη ενός εγκλήματος , κατασχέθηκαν από τον συλληφθεί.

Κράτηση από αξιωματικούς της FSB ενός κατοίκου της περιοχής Tyumen που κατηγορείται για προδοσία

Για λόγους μυστικότητας, ο ύποπτος χρησιμοποίησε ποδήλατο και φόρμες από μια από τις υπηρεσίες παράδοσης φαγητού. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της FSB, ο άνδρας συνελήφθη, «δίνει εξομολογητική μαρτυρία για συνεργασία με τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας». 

Το ανακριτικό τμήμα του τμήματος FSB για την περιοχή Voronezh άνοιξε υπόθεση βάσει του άρθρου για παράνομη κατοχή εκρηκτικών ως μέρος οργανωμένης ομάδας (μέρος τέταρτο του άρθρου 222.1 του Ποινικού Κώδικα). Το τμήμα πρόσθεσε ότι πρόκειται να επαναχαρακτηρίσει την υπόθεση ως «προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης» (άρθρα 30 και 205 του Ποινικού Κώδικα).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...