Γιατί σας κοίμιζε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κ. Τσιόδρα;


..Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου
Αιφνιδιάστηκα είναι αλήθεια όταν χθες, παρακολουθώντας την καθημερινή ενημέρωση από την κρατική τηλεόραση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, είδα τον συμπαθή κ. Τσιόδρα να κομπιάζει φανερά συγκινημένος.
Διαχειρίζεται το δύσκολο κομμάτι, αυτό της ενημέρωσης αλλά και της μάχης απέναντι στον αόρατο εχθρό, όπως συνηθίζουν πλέον οι ηγέτες να χαρακτηρίζουν (ό,τι θέλουν το βλέπουν πάντως ) τον κορωνοϊό.

«Παρτούζες με το μέτρο» - Απίστευτη δήλωση της υπ. Υγείας του Βελγίου

«Παρακαλούνται οι κ.κ. και κυρίες πολίτες του Βελγίου να απέχουν από μη απαραίτητες σεξουαλικές δραστηριότητες άνω των 3 ατόμων», δήλωσε η υπουργός Υγείας του Βελγίου Maggie de Block. Στην αγγλική μετάφραση το «μη απαραίτητες σεξουαλικές δραστηριότητες» είναι «non essential secual axctivites».
Προκύπτει προφανώς το ερώτημα, τι ακριβώς έχει στο μυαλό της η υπουργός Υγείας του Βελγίου και τι συνηθίζουν οι πολίτες της χώρας, Φλαμανδοί ή Βαλλόνοι, διότι αυτό το «απαραίτητες σεξουαλικές δραστηριότητες άνω των τριών ατόμων» χρειάζεται κάποια επεξήγηση...

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ιταλία - 793 νεκροί σε μια μέρα

Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στην γειτονική Ιταλία η οποία μετρά συνολικά 4.825 θανάτους από τον κορωνοϊό.
Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού είναι 53.578. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.825, ενώ  6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 47.021 και είχαν χάσει τη ζωή τους, συνολικά, 4.032 άνθρωποι.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 793 ασθενείς, καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα και 923 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Σιγκαπούρη: 23 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19

Η Σιγκαπούρη ανέφερε σήμερα 23 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19 αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των περιστατικών σε 455.
Πηγή: ΑΠΕ


Βιετνάμ: Στα 107 τα κρούσματα κορωνοϊού

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον COVID-19 στο Βιετνάμ αυξήθηκε στα 106, από 57 που είχαν καταγραφεί πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Το Βιετνάμ θα απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους ξένους από σήμερα Κυριακή, πλην ειδικών περιπτώσεων, καθώς προσπαθεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Όσοι θα εισέρχονται στη χώρα για «διπλωματικούς και ειδικούς σκοπούς» θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά από την έγκριση των υπουργείων, της αστυνομίας,

Σαουδική Αραβία: 119 νέα κρούσματα - Στα 511 αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός

Η Σαουδική Αραβία ανέφερε σήμερα μία σημαντική αύξηση στα περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ενίσχυσαν τη ρευστότητα της οικονομίας τους, καθώς η αεροπορική εταιρία Emirates κινήθηκε για την αναστολή των επιβατικών πτήσεων της.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Αμπντελαλί δήλωσε ότι το βασίλειο ανέφερε 119 νέα περιστατικά μόλυνσης, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των περιστατικών στα 511.

Κορωνοϊός: Στους 19 οι νεκροί στον Καναδά - Πρώτος θάνατος στη Β. Μακεδονία

Ο αριθμός των θανάτων από τον COVID-19 αυξήθηκε στους 19 από 13 μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης. Τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 1,385.
Παράλληλα, σήμερα Κυριακή αναφέρθηκε ο πρώτος θάνατος στη Βόρεια Μακεδονία από τον COVID-19, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 115.

Όταν ο Κικίλιας διορίζει τους κολλητούς του

Στην Αναμπουμπούλα  χαίρεται ο λύκος διαβάζοντας το μπλοκ της περιοχής Τριφυλίας, (βλέπε πιο κάτω λινκ).

Ο κολλητός και συγγενής του Αντώνη Σαμαρά και κολλητάρι του Βασίλη Κικίλια και του Βασίλη Κοντοζαμάνη
ο πρώην Δήμαρχος ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ο οποίος έφαγε τα μούτρα του στις δημοτικές εκλογές και τον οποίον κατηγορεί καθημερινά ο νέος Δήμαρχος κ. Λεβεντάκης ότι εκρεμούν πολλά πορίσματα για ατασθαλίες του Δήμου Τριφυλίας.

Κώστας Σλούκας: Θετικός στον κορωνοϊό ο μπασκετμπολίστας

Ο Κώστας Σλούκας, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα του Σαββάτου είναι μεταξύ των μελών της Φενερμπαχτσέ, που προσεβλήθησαν από τον Covid-19.
O διεθνής γκαρντ αναχώρησε οδικώς από την Κωνσταντινούπολη για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι του.
Μάλιστα ο ίδιος ανέβασε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας: «επιτέλους "ελεύθερος" από την καραντίνα».....

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο επί πέντε χρόνια (1995-2000) πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λορένθο Σανθ, δεν κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη του με τον κορωνοϊό, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.
Ο Σανθ, που με αυτόν στο προεδρικό θώκο η «βασίλισσα» πανηγύρισε δύο τίτλους στο Champions League (1998, 2000) κι ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (1997) αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια προβλήματα υγείας και ανήκε στις ευπαθείς ομάδες.....

Όταν οι σημερινοί αρμόδιοι αγνοούσαν τα πάντα για τον κορωνοϊό

Στις 22 Ιανουαρίου του 2020 και ενώ η επιδημία κορωνοϊού είχε ενσκήψει στην Κίνα ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 οι άνθρωποι που σήμερα έχουν αναλάβει την θωράκιση της χώρας από την πανδημία ήταν απολύτως απληροφόρητοι και ανυποψίαστοι ως προς το εύρος, την μεταδοτικότητα, τη θνητότητα των περιστατικών που προκαλεί ο Covid-19.
Συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ανώτατης επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας  λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «iatronet .gr» υποστήριζε και μάλιστα με επιστημονική επιχειρηματολογία

Ο κορωνοϊός οδηγεί σε διάλυση της Ε.Ε. κι επιστροφή στα εθνικά νομίσματα;

Το ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πατά καλά εδώ και αρκετά χρόνια το γνωρίζαμε. Το γεγονός πως απέτυχε στο βασικό ιδρυτικό σκοπό που ήταν να αποτρέψει μια γερμανική επικυριαρχία στη γηραιά ήπειρο αφού συνέβη το ακριβώς αντίθετο, το γνωρίζαμε.

Όπως επιπλέον γνωρίζαμε την αλληλεγγύη που δεν έδειξαν στη χώρα μας, τη Μεγάλη Βρετανία που άνοιξε την πόρτα της εξόδου και το διαχωρισμό βορρά και νότου. Είδαμε ακόμη την έλλειψη συμπαράστασης στην Κύπρο αλλά και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Επιδημιολόγος του Γέηλ δηλώνει: «Έξι μήνες το ελάχιστο σε καραντίνα»

Για τη νέα πραγματικότητα που έφερε ξαφνικά, ένα πρωί, στη ζωή μας, ο νέος κορονοϊός μιλά στο ethnos.gr ο Ρόμπερτ Χάιμερ, καθηγητής Επιδημιολογίας της Σχολή Υγείας του Πανεπιστημίου του Γέηλ (Yale School of Public Health). Στη συνέντευξη που παραχώρησε καυτηρίασε την καθυστέρηση των ΗΠΑ να λάβουν μέτρα – έχουν φτάσει τα 24.000 κρούσματα και πάνω από 300 θανάτους – έκανε λόγο για διστακτικότητα στη λήψη δραστικών μέτρων στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να βγούμε από την κοινωνική απόσταση.

Θεσσαλονίκη: Ιερείς ανέβηκαν σε βουνό και λειτούργησαν


Δύο ιερείς από το Σοχό Θεσσαλονίκης, δεν πτοήθηκαν από τα μέτρα για την απαγόρευση των Λειτουργειών, λόγω ειδικών συνθηκών για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού. Πήραν έναν Σταυρό, δύο σημαίες, ένα μεγάφωνο και ανέβηκαν στο βουνό για να λειτουργήσουν και μαζί με τρία ακόμα άτομα, ανέβηκαν στο βουνο για να λειτουργήσουν...