Έντεκα πόλεις κρεμασμένες στα βράχια... Ανάμεσα τους μια ελληνική! (photo)

Ακόμα και πάνω σε γκρίζα βράχια, η ανθρώπινη φαντασία μπορεί να δημιουργήσει ειδυλλιακά τοπία, χτίζοντας πόλεις, που μερικές φορές είναι σαν να κρέμονται πάνω στο κενό. Οι συγκεκριμένες πόλεις, με τη σπάνια αρχιτεκτονική, δημιουργούν ιδιαίτερα συναισθήματα, εξαιτίας της ιστορικής αρχιτεκτονικής τους και της φυσικής γεωλογίας τους.

Ζαγόρι: Τα πέτρινα γεφύρια, «ντυμένα» στα λευκά

Όταν η φύση «ζωγραφίζει», τότε το αποτέλεσμα μαγεύει.

Ιδίως όταν ο «καμβάς» της είναι οι ανθρώπινες παρεμβάσεις των μαστόρων από την Ήπειρο.

Κι έτσι όταν το Ζαγόρι φόρεσε τα... λευκά του χιονιά, εμείς απολαυάνουμε τις φωτογραφίες από τα πανέμορφα γεφύρια του Λαζαρλιδη ή Κοντοδήμου, καθώς και από το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα.

Φόροι και χαράτσια οδήγησαν στην απόφαση αποχώρησης των Μινωικών από την Αδριατική

Μπορεί οι επικεφαλής των Μινωικών Γραμμών να επικαλέστηκαν μια σειρά από λόγους, με κυριότερους τη σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης και η αύξηση των τιμών των καυσίμων, που οδήγησαν στην απόφαση αποχώρησης των Μινωικών Γραμμών έπειτα από δεκαετίες, ωστόσο η πραγματικότητα δείχνει να είναι κάπως διαφορετική.

Τίλερσον: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο άρσης των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

O επερχόμενος υπουργός Εξωτερικών στις ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης επί του παρόντος των σημερινών αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Σε ακρόασή του, ωστόσο, στην αμερικανική Γερουσία, ο Τίλερσον αρνήθηκε να δεσμευθεί

Κομισιόν: Βοήθεια 481,9 εκατ. ευρώ έχει λάβει η Ελλάδα για την προσφυγική κρίση

Ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 481,9 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης έχει λάβει η χώρα μας από τις αρχές του 2015, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Να σημειωθεί πως το συνολικό ποσό που έχει δεσμευθεί για τη χώρα μας από το 2014 μέχρι και το 2020 φτάνει τα 1,059 δισ. ευρώ.

Κυπριακό: Αντάλλαξαν χάρτες πριν από λίγο Αναστασιάδης- Ακιντζί

Αντάλλαξαν χάρτες πριν λίγο Αναστασιάδης- Ακιντζί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη διάσκεψη της Γενεύης βρίσκονται σε εξέλιξη και σε κρίσιμο σημείο.

Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τους φόρους και χωρίς την έγκριση των δανειστών

Την επιτακτική ανάγκη μείωσης της φορολογίας εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σημειώνοντας πως είναι η ενδεδειγμένη λύση ώστε να σταλεί στην επιχειρηματική κοινότητα πως αξίζει να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα.

Βαν Όβερτβελντ (ΥΠΟΙΚ Βελγίου): Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει το ελληνικό πρόγραμμα με ή χωρίς το ΔΝΤ

H Ευρωζώνη θα συνεχίσει το ελληνικό πρόγραμμα, με ή χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών στο Reuters.
O Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ σημείωσε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ θα ήταν προτιμότερη, αλλά ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα προχωρήσουν και χωρίς αυτή.

Στο έλεος της κακοκαιρίας και οι ΗΠΑ

Σφοδρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις έπληξαν τμήματα της Καλιφόρνιας, της Νεβάδας και του Όρεγκον νωρίς σήμερα με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, να μην πραγματοποιηθούν μαθήματα σε πολλά σχολεία και να σημειωθούν εκτεταμένες πλημμύρες από τα κανάλια που υπερχείλισαν.

"Άριστη" η μετεγχειρητική πορεία του Ιταλού πρωθυπουργού Τζεντιλόνι

Η μετεγχειρητική πορεία του πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι "είναι άριστη", αναφέρει ιατρικό ανακοινωθέν της καθολικής πολυκλινικής Αγκοστίνο Τζεμέλι το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το απόγευμα.

Τραμπ: Βιάζεται για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εφ' όλης της ύλης, που έδωσε στον ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη, πως δεν έχει καμιά πρόθεση να περιμένει να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν διαπραγματεύσεις με το Μεξικό πριν αρχίσει την ανέγερση ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Τραμπ: Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ποτέ ο Θεός!

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου, υποστήριξε σήμερα ότι θα γίνει «ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης τον οποίο δημιούργησε ποτέ ο Θεός», στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη Τύπου εδώ κι αρκετούς μήνες.

Ποια Ελληνίδα ηθοποιός έφτιαξε Instagram για να στηρίξει Τσίπρα Δείτε το βίντεο

Καλεσμένη στο πλατό του «Όλα Ξεκόλλα» βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης η Δήμητρα Ματσούκα και μίλησε στον Θέμο Αναστασιάδη και την Δούκισσα Νομικού.
Η ηθοποιός με αφορμή την θεατρική παράσταση «Ωραία μου κυρία» στην οποία πρωταγωνιστεί βρέθηκε στην εκπομπή, και μίλησε μεταξύ άλλων και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Μαντόνα στον Ομπάμα: Αντίο Πρόεδρε, δεν θα υπάρξει άλλος σαν εσένα!

Σε λίγες μέρες ο Μπαράκ Ομπάμα αποχαιρετά τον Λευκό Οίκο και αρκετοί είναι οι διάσημοι της αμερικανικής σόουμπιζ που σπεύδουν να τον αποχαιρετήσουν.
Ανάμεσα τους είναι και η Madonna, η οποία έστειλε το δικό της «αντίο» μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Ο Τρότσκι εξορίζεται από τον Στάλιν στην Άλμα-Άτα

Στις 11 Ιανουαρίου 1928, ο Λέων Τρότσκι, ένας από τους ηγέτες της επανάστασης των Μπολσεβίκων, εξορίζεται από τον Ιωσήφ Στάλιν στην Άλμα-Άτα στο Καζακστάν. Ο Τρότσκι έζησε εκεί επί ένα χρόνο, πριν εκδιωχθεί δια παντός από τη Σοβιετική Ένωση.
Γεννημένος στην Ουκρανία από ρωσοεβραίους γονείς το 1879, ο Τρότσκι ήδη από την εφηβική ηλικία ασπάζεται τον Μαρξισμό. Αργότερα, εγκαταλείπει το πανεπιστήμιο της Οδησσού προκειμένου να βοηθήσει στην

Η αόρατη αυτοκρατορία των offshore

Μια αθέατη αυτοκρατορία, αχανής και οικονομικά πανίσχυρη, απλώνεται παντού γύρω μας. Επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, την πολιτική, ελέγχει κυβερνήσεις και σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος έντεχνα κρυμμένος μέσα στον κόσμο μας και σχεδόν αόρατος από τα μάτια των πολλών. Είναι ο κόσμος των υπεράκτιων ή εξωχώριων (offshore) κέντρων, που βρίσκεται παντού γύρω μας.

Γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία κάνουν ότι απαγορεύεται σε ένα βίντεο και γίνονται viral

Το να είσαι γυναίκα στη Σαουδική Αραβία σημαίνει ότι δεν μπορείς να οδηγήσεις, πρέπει να ακολουθείς έναν πολύ συγκεκριμένο κώδικα ντυσίματος, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψεις ή ακόμη και να λάβεις ιατρική περίθαλψη χωρίς την επίβλεψη ενός άντρα. Κι αυτές είναι λίγες μόνο από τις χιλιάδες απαγορεύσεις.

Χορός μαύρου χρήματος στην υπόθεση Novartis

Bαριές σκιές σε συγκεκριμένες πολιτικές περιόδους αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα ρίχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έως τώρα έρευνα για την υπόθεση Novartis – μια υπόθεση, στην οποία φαίνεται πως κινήθηκε, μέσα σε μια οκταετία, μαύρο χρήμα της τάξης των 4,5 δις ευρώ.
Η έρευνα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και σε επίσημη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές και το FBI, με δικαστικές πηγές να θεωρούν εξαιρετικά σημαντικά τα στοιχεία που έχουν δώσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Νίκος Καββαδίας

Ο λογοτέχνης Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1910 στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας. Ο πατέρας του, Χαρίλαος, είχε τη ρωσική υπηκοότητα και διατηρούσε επιχείρηση εισαγωγών - εξαγωγών. Η μητέρα του, Δωροθέα, ήταν κεφαλλονίτικης καταγωγής.

Πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα

Μικρή άνοδο θα σημειώσει σήμερα, Τετάρτη - σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - η θερμοκρασία, κυρίως στα νότια της χώρας, θα συνεχιστούν ωστόσο οι οι χιονοπτώσεις, πυκνές μάλιστα κατά τόπους, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στις υπόλοιπη χώρα, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Θοδωρής Δρακάκης: Η νέα του ζωή στην Τήνο

Για την καθημερινότητά του στο νησί της Τήνου, αλλά για την περιπέτειας υγείας που πέρασε, μίλησε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 ο δημοσιογράφος Θοδωρής Δρακάκης.

«Άμα έχεις ζήσει στα τηλεοπτικά πλατό, το μόνο που έμενε ήταν να ζω έτσι. Και το ευχαριστιέμαι πάρα πολύ. Ξυπνάω στις 5.30 το πρωί, κάνω τη βόλτα μου, μετά θα πιούμε με τον φίλο μου τις ρακές μας, τον καφέ μας!», δήλωσε ο Θοδωρής Δρακάκης.

Οριστικό: Αύριο ανακοινώνεται η συνεργασία του Χατζηνικολάου με τον ΑΝΤ1

Αύριο ανακοινώνεται επίσημα από τον ΑΝΤ1  η έναρξη της συνεργασίας με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο κ. Χατζηνικολάου θα παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού και στο επόμενο διάστημα την εκπομπή του "Ενικός".

Μπουτάρης: Ανέκδοτο της χρονιάς οι αλατιέρες - Αν φταίω θα παραιτηθώ (Video)

Στις… παγωμένες αλατιέρες του δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε με το γνωστό του ύφος ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης. «Το ανέκδοτο της χρονιάς θα είναι οι αλατιέρες του Μπουτάρη» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «η κακοκαιρία μας πρόλαβε και δεν ρίξουμε αλάτια στους δρόμους με αποτέλεσμα μέχρι τις 20:30-21:00 να έχουμε ένα απίστευτο

Απεγκλωβίστηκαν οι τριακόσιοι επιβάτες του τρένου στο Δομοκό

Επί τρεις ώρες έμειναν αποκλεισμένοι περίπου 300 επιβάτες τρένου στην περιοχή των Θερμών, αφού η μηχανή της αμαξοστοιχίας όπου επέβαιναν υπέστη βραχυκύκλωμα.
Μετά από μεγάλες προσπάθειες, δεύτερη μηχανή κατόρθωσε να φτάσει στο σημείο και το τρένο ξανάρχισε το ταξίδι του.

Πάνω από 200 άτομα εγκλωβισμένα σε τρένο στον Δομοκό

Εγκλωβισμένοι σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα βρίσκονται περίπου 200 επιβάτες, μετά από βλάβη που σημειώθηκε.
Το τρένο έχει ακινητοποιηθεί σε περιοχή κοντά στον Δομοκό λόγω βραχυκυκλώματος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.πηγη

Χρήστου: Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το σκάνδαλο Novartis είναι αντίστοιχο με αυτό της Siemens

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το σκάνδαλο Novartis είναι αντίστοιχο με αυτό της Siemens», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διαφθοράς, Κωνσταντίνος Χρήστου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
«Η διοίκηση εργάζεται στην κατεύθυνση που έδωσε χτες ο πρωθυπουργός, συντονίζοντας τα ελεγκτικά όργανα και συγκεντρώνοντας την πληροφορία για να ενισχύσει το έργο της Δικαιοσύνης.

Ο Παπαγεωργόπουλος απαντάει για το Καϊμακτσαλάν

Η είδηση ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος απολάμβανε σκι και… γουρουνόπουλα στο Καϊκματσαλάν, ήταν το θέμα της ημέρας. Σήμερα όμως ο καταδικασθείς (σε πρώτο βαθμό) σε ισόβια για υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2015 λόγω προβλημάτων στην καρδιά, πρώην δήμαρχος

Στο αυτόφωρο Τζένος και Κουρτάκης – Θα ζητήσουν τριήμερη προθεσμία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης που αποδίδει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στους υπευθύνους του ομίλου «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών,

Ο… καρδιοπαθής, Παπαγεωργόπουλος, πήγε για σκι στο Καϊμακτσαλάν

«Και οι καρδιοπαθείς μπορούν να κάνουν σκι», θα μπορούσε να ήταν η λεζάντα στη φωτογραφία που θ’ απαθανάτιζε τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο να κάνει σκι στο Καϊκματσαλάν. Ναι, ο καταδικασθείς (σε πρώτο βαθμό) σε ισόβια για υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ, ο οποίος

Οι αναφορές Τζένου και Κουρτάκη στον γιο του Πάνου Καμμένου (ηχητικό)

Από το αυτόφωρο Μονομελές θα δικαστούν ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης και ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας, Παναγιώτης Τζένος, μετά την ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση που τους άσκησε ο εισαγγελέας. Η δίωξη ασκήθηκε κατόπιν της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος.

Καμμένος εναντίον «Παραπολιτικών»: Βάφτισαν το παιδί μου τρομοκράτη

Παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ώστε να ξεκαθαρίσει τον λόγο που προχώρησε σε μήνυση εναντίον του εκδότη και του διευθυντή σύνταξης των Παραπολιτικών, πραγματοποίησε ο Πάνος Καμμένος.
Εξηγώντας στον Γιώργο Παπαδάκη τι συνέβη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως «η σύλληψη δεν αφορά δημοσίευμα αλλά αναφορά στο πρόσωπο επί δύο μέρες στο ραδιόφωνο του κ. Κουρτάκη και του κ. Τζένου, οι οποίοι ενέπλεκαν τον ανήλικο γιο μου, ότι είναι αναρχικός, ότι συχνάζει στα Εξάρχεια

Θαλάσσιοι δρόμοι της ελληνικής προσφυγιάς στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (β’ μέρος – Nότιο Αιγαίο)

Επανερχόμαστε με περισσότερα στοιχεία και επέκταση του γεωγραφικού πεδίου της έρευνάς μας, στο θέμα του προσφυγικού ρεύματος των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τότε που από τα νησιά, κάτω από απαγορεύσεις και κινδύνους, για να γλιτώσουν από την πείνα και τις διώξεις, αλλά και όσοι μπορούσαν να πολεμήσουν για να ενταχθούν στο συμμαχικό στρατό, περνούσαν στα παράλια της Τουρκίας.

Σικάγο: Ο Μπαράκ Ομπάμα αποχαιρετά την πολιτική ζωή από το Σικάγο FOTO-BINTEO

Λίγους δρόμους πιο μακριά από το συνεδριακό κέντρο ΜακΚόρμικ, στο Grand Park, ένα τεράστιο δημόσιο πάρκο, ο Ομπάμα είχε εκφωνήσει τον πρώτο του λόγο μετά τη νίκη του στις 5 Νοεμβρίου 2008
Έπειτα από δύο θητείες στον Λευκό Οίκο ο 55χρονος Μπαράκ Ομπάμα θα εκφωνήσει σήμερα από το Σικάγο την αποχαιρετιστήρια ομιλία του.President Obama will deliver his farewell address to the American people, where he will thank his supporters, celebrate the ways we have changed this country for the better these past eight years, and offer his vision on where we all go from here.

Μετά τον χιονιά, καταιγίδα αποκαλύψεων

Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις με πολιτικό απόηχο θα προκαλέσει στη χώρα μας το πόρισμα των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis, καταγράφοντας καρέ-καρέ τις αθέμιτες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας με δωροδοκίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για την άνοδο των πωλήσεών της στα φάρμακα.

Δεκάδες μάρτυρες φέρονται να έχουν προσκομίσει έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό,