Δημοψήφισμα 2015: Αυτή είναι η πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στη ελληνική κυβέρνηση

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πλήρης πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου ο ελληνικός λαός να είναι πλήρως ενημερωμένος για το περιεχόμενο των προτάσεων για τις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με βάση την πρόταση

LIVE Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

..

Η ελληνική κρίση πιέζει μετοχές, ομόλογα – Πτωτικά άνοιξε η Wall Street

Οι ευρωπαϊκές αγορές ταρακουνήθηκαν από την κατάρρευση των συνομιλιών της Αθήνας με τους διεθνείς δανειστές και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα αλλά οι πρωινές ισχυρές πωλήσεις μετοχών και των ομολόγων των χωρών της ευρωπεριφέρειας είχαν υποχωρήσει το απόγευμα. Πτωτικά άνοιξε η Wall Street.

ΣΥΡΙΖΑ: Ρεσιτάλ λάσπης και εκβιασμών η ομιλία του Α. Σαμαρά

Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «παντοτινό φίλο των δανειστών» και την ομιλία του «ρεσιτάλ λάσπης και εκβιασμών».

Χουντής: «Ωμή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας» από τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ

Για ωμή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, κάνει λόγο, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος ζήτησε

Δημοψήφισμα 2015 : Τι σημαίνει το ΝΑΙ, τι σημαίνει το ΟΧΙ για τις συντάξεις

Τι θα αντιμετωπίσουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι την επόμενη του δημοψηφίσματος, ανάλογα με την έκβασή του

Επώδυνα μέτρα, που περιλαμβάνουν «κρυφές» ή «φανερές» περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση επιδομάτων (ΕΚΑΣ), αλλά και αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, πρόκειται να αντιμετωπίσουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, την επόμενη του δημοψηφίσματος, είτε επιλεχθεί το «Ναι», είτε επιλεχθεί το «Όχι», στην πρόταση των θεσμών.

Σημαντική αποκάλυψη για τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από το διάγγελμα Ολάντ

Το 2012 "δεν ήταν θωρακισμένο" το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Η συγκυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά, απειλούσε τότε τον ελληνικό λαό, ότι σε περίπτωση καταψήφισής τους, στις επικείμενες τότε εκλογές θα σήμαινε άτακτη χρεοκοπία, το περιβόητο τότε default και άναρχη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Εξαιρούνται οι συντάξεις από τους περιορισμούς στις συναλλαγές

Εξαιρουνται τελικά οι συντάξεις από τα capital controls όπως προκύπτει από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης. Οι διοικήσεις των τραπεζών θα ενημερώσουν το κοινό για τον τροπο καταβολής των συντάξεων και τα υποκαταστήματα που θα λειτουργούν για τον σκοπό αυτό.

Κάποιος να θυμίσει στον Ντοναλτ Τούσκ, ότι το χρέος της Πολωνίας, έχει αναδιαρθωθεί ΕΠΤΑ φορές!!

Μετά το σκληρό άρθρο του της περασμένης εβδομάδας στην ιστοσελίδα του Wolrd Economic Forum, με τίτλο «Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», ο Τζέφρι Σακς, νυν διευθυντής του Earth Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια

Κόκκινος "πυρετός" και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Μετά την ολοκόκκινη εικόνα των ασιατικών χρηματιστηρίων, ίδια εικόνα και σε όλα τα ευρωπαικά που άνοιξαν πριν από λίγοενώ ααυξάνονται και τα spreads - ειδικά του ευρωπαικού νότου -

Σε αχαρτογράφητα νερά οι διεθνείς αγορές – Πτωτική εικόνα στα futures λόγω Ελλάδος

Σε εγρήγορση, έντονο προβληματισμό και... ξενύχτι για να παρακολουθήσουν λεπτό προς λεπτό τις πρώτες αντιδράσεις των αγορών στην Ασία εξαναγκάζονται οι επενδυτές μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την πρωτόγνωρη είδηση περί κλειστών τραπεζών και ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων που θα ισχύσει όλη την επόμενη εβδομάδα.

Σοκ στη Deutsche Bank: Αναμένει τον δείκτη DAX να ανοίξει με -4%! - Tι "βλέπουν" οι αναλυτές

Η πρώτη αντίδραση από την αγορά συναλλάγματος, με τις πιέσεις στο ευρώ που έστειλαν το ευρωπαϊκό νόμισμα κάτω κι από το 1,10 έναντι του δολαρίου, αλλά και οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία των αγορών δεν επιτρέπουν εφησυχασμό,

H Eλλάδα παρασύρει το ευρώ: Πτώση έως και 2,5% για το ευρώ έναντι του γιεν

Με πτώση έως και 2,5% για το ευρώ έναντι του γιεν ξεκίνησαν οι συναλλαγές.