126 χρόνια Πύργος του Άιφελ: Το σήμα κατατεθέν της Γαλλίας, που δίχασε το Παρίσι του 1889

Σαν σήμερα εγκαινιάστηκε ο Πύργος του Άιφελ, για την ανέγερση του οποίου 300 εργάτες δούλευαν πυρετωδώς για κάτι περισσότερο από
Δύο χρόνια, δύο μήνες και 5 ημέρες χρειάστηκαν για να ανεγερθεί το σήμα κατατεθέν της Γαλλίας, ακριβώς 126 χρόνια πριν.

Ιδιοκτήτης φούρνων: «Άνοιξα τα στριπτιτζάδικα για την αγάπη μιας Ρουμάνας χορεύτριας»

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκδικάζεται μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες, κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με βασικούς κατηγορούμενους δυο αδέλφια, ιδιοκτήτες γνωστής αλυσίδας αρτοποιείων.

Michelin: Πώς μια εταιρεία ελαστικών έγινε παγκόσμια αυθεντία στα εστιατόρια

Θα έχετε ακούσει για τα αστέρια Michelin.
Δεν φαίνεται λογικό, οι πιο ταλαντούχοι σεφ του κόσμου και τα καλύτερα εστιατόρια να ανησυχούν τόσο για την έγκριση (και τα αστέρια) της εταιρείας. Και όμως είναι.
Πάμε πίσω στο πρώτο τεύχος της Michelin το 1900. Εκείνη την εποχή στη Γαλλία, υπήρχαν μόνο 3.000 αυτοκίνητα στους δρόμους όλης της Γαλλίας.

Αργύρης Σφοντούρης Το θύμα της τραγωδίας του Διστόμου που συγκλόνισε τους Γερμανούς Βίντεο Die Anstalt - Griechenland (31.03.2015)

Σε σατιρική εκπομπή του ZDF o Αργύρης Σφοντούρης κατέρριψε όλα τα επιχειρήματα του Βερολίνου για τις πολεμικές αποζημιώσεις - «Κάποτε την υπόθεση γνώριζαν 100-200 Γερμανοί, τώρα πολλοί περισσότεροι» δηλώνει ο 75χρονος επιζήσας
Λίγες λέξεις και μια εικόνα χρειάστηκαν προκειμένου η γερμανική κοινή γνώμη να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το αναπτυξιακό θαύμα του Ραχόι και οι «τρομοκράτες» της Βενεζουέλας

Γνωστό, αγαπημένο θέμα των ισπανικών συστημικών ΜΜΕ είναι η ταύτιση του Podemos και της ηγεσίας του με τους «τσαβιστές» της Βενεζουέλας, τους οποίους έχουν πλέον συνηθίσει να εξομοιώνουν λίγο - πολύ με «τρομοκράτες». 

EUObserver: Η Ολλανδία έχει προκαλέσει στην Ελλάδα απώλειες εσόδων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ

Δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη EUObserver, με τίτλο «Η Ολλανδία έχει προκαλέσει στην Ελλάδα απώλειες φορολογικών εσόδων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ», αναφέρει ότι εξαιτίας της ολλανδικής φορολογικής νομοθεσίας, η καναδική εταιρεία εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα,

Νικολόπουλος: «Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτή την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα γιατί πράγματι διαπραγματεύεται»

Ιστορικής σημασίας, χαρακτήρισε την αποψινή συνεδρίαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος που μίλησε επειδή απουσιάζει στο εξωτερικό ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος. Ο κ. Νικολόπουλος επέκρινε για τη ρητορική τους τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Κατά των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ στη Ρωσία, λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία, τάσσεται ευθέως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Tass, την οποία παραχώρησε ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα στις 8 Απριλίου.

Συνελήφθη ο διευθυντής της «Ιντερπόλ Τίρανα» Αρτάν Μπαϊρακτάρι


Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν, αργά το βράδυ της Δευτέρας, τον διευθυντή της «Ιντερπόλ Τίρανα» Αρτάν Μπαϊρακτάρι και τη Λορέτα Άλλα, ανώτερη υπάλληλο της ίδιας υπηρεσίας.

Τι απάντησαν τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης στο αίτημα Τσίπρα για στήριξη ΒΙΝΤΕΟ

«Ναι μεν αλλά...», απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στο αίτημα του πρωθυπουργού για στήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης.
«Θα είμαστε μαζί σας για να δώσουμε από κοινού μάχες σε ορισμένα θέματα, όπως η μεγάλη υπόθεση του χρέους που χρειάζεται αναδιάρθρωση»,

Δημοσκοπική ενίσχυση Τσίπρα - Καμμένου, στα «Τάρταρα» ο Σαμαράς

Νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτυπώνει ότι ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες (αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση)
Ενισχυμένοι εμφανίζονται οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Ιανουαρίου.

Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: Η λίστα Λαγκάρντ έχει 2062 Παπασταύρου (Video)

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής το δημοσίευμα του ξένου τύπου, με το οποίο έμαθε η ελληνική κυβέρνηση ότι δημόσιοι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν λόγω των πιέσεων που δέχονταν ώστε να μην ελέγξουν ονόματα, όσων εμπλέκονταν στη λίστα Λαγκάρντ και ήταν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Δ. Μάρδας, Γ. Σακελλαρίδης: Πάμε για συμφωνία με τους δανειστές, άμεσα το Eurogroup (Video)

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις και το Eurogroup θα γίνει σύντομα, ακόμα και μέσα στην Μ. Εβδομάδα» εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης και διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις.