ΗΠΑ: «Μία μπάλα από φλόγα, καπνό και συντρίμμια» ισοπέδωσε κατοικίες στο Πιτσμπουργκ

 Από την έκρηξη τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του

Έναν νεκρό και αρκετούς αγνοούμενους προκάλεσε έκρηξη που συντάραξε συγκρότημα κατοικιών στο Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για «μια βίαιη μπάλα από φλόγες, καπνό και συντρίμμια» που αναδύθηκε στον ουρανό το πρωί του Σαββάτου.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν ανθρώπους παγιδευμένους κάτω από συντρίμμια και δύο σπίτια τυλιγμένα στις φλόγες.

Οι Ρώσοι απέκρουσαν ουκρανική πυραυλική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας

 Η γέφυρα της Κριμαίας, συνδέει τη χερσόνησο με την ηπειρωτική Ρωσία και θεωρείται «κλειδί» για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απέκρουσε ουκρανική πυραυλική επίθεση που είχε στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η επίθεση έγινε με αντιαεροπορικό πύραυλο S-200.

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι η κίνηση έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές αθώων αμάχων, ενώ ξεκαθάρισε πως θα προβεί σε αντίποινα.

Η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε δύο HIMARS και κατέρριψαν 16 ουκρανικά UAV

 Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν δύο πυραύλους του αμερικανικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος πολλαπλών εκτοξεύσεων HIMARS και κατέρριψαν 16 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ι.Κονασένκοφ.

«Η αεράμυνα αναχαίτισε δύο ρουκέτες HIMARS. Επιπλέον, κατέρριψαν 16 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Κουπιάνσκ στην περιοχή του Χάρκοβο, Λισιτσάνσκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ,

Το Κίεβο θέλει να βάλει «πόδι» στην Κριμαία: Μαζική επιδρομή με drones – «Έχουμε έτοιμους 900 πεζοναύτες» (upd) Καταρρίφθηκαν όλα από την ρωσική αεράμυνα

 Την χερσόνησο της Κριμαίας δείχνει να θέτει ως στόχο το ουκρανικό επιτελείο καθώς οι αντεπιθέσεις στα ανατολικά τελματώνουν ενώ πλέον είναι ανοιχτός ο φόβος για την εκκίνηση νέας ρωσικής επίθεσης που θα έχει ως στόχο το Χάρκοβο.

Έτσι προσπαθεί να αναπροσαρμόσει την στρατηγική της και αναζητά λύσεις κατά της Κριμαίας που θα επιτρέψει στην ουκρανική ηγεσία να δείχνει προς την Δύση ότι μπορεί να πλήττει ακόμα τα ρωσικά συμφέροντα και έτι να μην σταματήσει η ροή πολεμικού υλικού και χρημάτων.

Κορυφώθηκαν χθες οι Περσείδες: Η «βροχή» με τα «πεφταστέρια» φώτισε τον ουρανό – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες (φώτο)

 Τον ουρανό σε πολλές περιοχές του κόσμου φώτισαν χθες το βράδυ οι Περσείδες, η πιο θεαματική ετήσια «βροχή» από «πεφταστέρια».

Το μοναδικό θέαμα κατέγραψαν με τον φακό τους πολλοί φωτογράφοι ανά τον πλανήτη. Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από ΗΠΑ, Ισραήλ και άλλες χώρες.

Το φαινόμενο συνέβη φέτος μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τη Νέα Σελήνη, και το ελάχιστα φωτισμένο φεγγάρι ευνοούσε ιδιαίτερα τη θέαση των Περσείδων.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν με υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kinzal α/α σύστημα Patriot που είχε μεταφερθεί από τους Γερμανούς στο Κίεβο!

 Oι Ρώσοι κατέστρεψαν α/α σύστημα Patriot, που παρέδωσαν οι Γερμανοί στους Ουκρανούς και είχε τοποθετηθεί στο Κίεβο, με υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kinzal.

Συγκεκριμένα, ρωσικά μαχητικά Mig-31 εκτόξευσαν συνολικά 4 υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Kinzal κατά του αεροδρομίου Ζουλιάνι του Κιέβου όπου και είχε εγκατασταθεί το α/α σύστημα και κατά άλλων δύο στόχων.

Τουλάχιστον 89 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στη Χαβάη

 Τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές που έπληξαν το νησί του Μάουι, στη Χαβάη, ένας βαρύς απολογισμός που έχει προκαλέσει βροχή επικρίσεων για το πώς οι αρχές χειρίστηκαν μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην πρόσφατη ιστορία του αμερικανικού αρχιπελάγους.

Οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 89 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζον Γκριν, προειδοποιώντας ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Bild: Η Rheinmetall σκοπεύει να παραδώσει στην Ουκρανία προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Luna

 Η γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να παραδώσει στην Ουκρανία μη επανδρωμένα αεροσκάφη Luna νέας γενιάς, σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Η Ουκρανία επιδιώκει απεγνωσμένα να ενισχύσει το οπλοστάσιό της με drones, πυρομαχικά και άρματα μάχης, καθώς έχει εξαπολύσει αντεπίθεση για να εκδιώξει τους ρώσους εισβολείς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το «πακέτο των drones» αποτελείται από έναν επίγειο σταθμό ελέγχου με αδιευκρίνιστο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πλατφόρμα εκτόξευσης και στρατιωτικά φορτηγά.

Τυφώνας Χανούν: Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν στη ρωσική Άπω Ανατολή

 Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν στην περιφέρεια Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής, λόγω του τυφώνα Χανούν, ο οποίος αφότου έπληξε προ ημερών την Ιαπωνία κατευθύνθηκε εξασθενημένος προς την κορεατική χερσόνησο.

Σύμφωνα με απολογισμό του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (EMERCOM), 4.368 σπίτια, 7 πολυκατοικίες και 5.654 οικόπεδα πλημμύρισαν, ενώ 28 οικισμοί παραμένουν αποκλεισμένοι.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν υποστεί οι πόλεις Ουσουρίσκ και Σπασκ-Ντάλνι, καθώς και η περιοχή Οκτιάμπρσκι, στην περιφέρεια Πριμόριε – της οποίας διοικητικό κέντρο είναι το Βλαδιβοστόκ.

Μετρούν 80 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές στη Χαβάη – Σκηνές «αποκάλυψης» αντικρίζουν τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης

 Βαρύς είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της καταστροφής στο νησί Μάουι της Χαβάης καθώς ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς ανεβαίνει. Οι 80 νεκροί είναι μεγάλος αριθμός αλλά από τους ειδικούς θεωρείται προσωρινός καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι 1.000 περίπου άτομα αγνοούνται.

Δοκιμάζονται από ακραία καιρικά φαινόμενα Μαρόκο, Κίνα, Μιανμάρ

 Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στο Μαρόκο. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Μαρακές με το θερμόμετρο στους 47 βαθμούς Κελσίου και τον ουρανό σε χρώμα βαθύ πορτοκαλί από την άμμο της ερήμου που μετέφεραν  άνεμοι έντασης πάνω από 85 χιλιόμετρα την ώρα. Στην πόλη Μεδίνα ένας άνδρας σκοτώθηκε από πτώση δέντρου.


Πανικόβλητοι εκατοντάδες άνθρωποι κυνηγημένοι από την αμμοθύελλα τρέχουν να σωθούν σε παραλία  της πόλης Αγαδίρ δίπλα στον Ατλαντικό όπου η θερμοκρασία σημείωσε ρεκόρ φθάνοντας για πρώτη φορά τους 50,4 βαθμούς Κελσίου. Την αμμοθύελλα διαδέχεται η καταιγίδα.

Ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής στέλνει μήνυμα από το Φιδονήσι στους Ρώσους πως η Κριμαία θα απελευθερωθεί

 Ουκρανοί συνοριοφύλακες τοποθέτησαν νέα συνοριακή πινακίδα στο Φιδονήσι, αποτίοντας φόρο τιμής στους συναδέλφους τους που έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης όταν δέχθηκαν επίθεση από ρωσικό πολεμικό πλοίο κατά τις πρώτες ώρες της εισβολής των δυνάμεων της Μόσχας.

«Η επόμενη συνοριακή πινακίδα θα τοποθετηθεί στην ουκρανική Κριμαία μετά την απελευθέρωσή της από τα ρωσικά στρατεύματα», διαμηνύει ένστολος στο συνοριακό φυλάκιο με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, σε βίντεο που κοινοποίησε χθες Σάββατο ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής Σερχίι Νταινέκο στο Facebook.