Ευθεία απειλή Β.Πούτιν στις ΗΠΑ: “Έδωσα διαταγή για 24ωρη περιπολία MiG-31 με Kh-47M2 Kinzhal” – Στόχος τα αεροπλανοφόρα στην Αν. Μεσόγειο….

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, προχώρησε σε παρέμβαση “έκπληξη” προειδοποιώντας τις ΗΠΑ να μην επεκτείνουν τον πόλεμο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια να προστατέψει το Ιράν και τη Συρία.

Ο Β.Πούτιν αποκάλυψε πως έδωσε διαταγή για 24ωρη περιπολία αεροσκαφών MiG-31 που φέρουν τον “game changer” μη ανασχέσιμο πύραυλο των 10 Mach Kh-47M2 Kinzhal.

Σημειώνεται ότι πρωταρχικός στόχος των Kinzhal είναι τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Oσμή” Γιομ Κιπούρ- Κοινό τελεσίγραφο Ιορδανίας-Αιγύπτου: “Το Ισραήλ να διακόψει την επίθεση στη Γάζα- Βρισκόμαστε μπροστά σε γενικευμένο πόλεμο”

 Τελείωσε η σύνοδος κορυφής Αιγύπτου Ιορδανίας για την “ισραηλινή επίθεση στη Γάζα” όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δύο χώρες.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β ζητούν με κοινή ανακοίνωση από το Ισραήλ να διακόψει άμεσα κάθε στρατιωτική ενέργεια.

Η ανακοίνωση είναι άκρως εχθρική για το Ισραήλ καθώς μιλά για πολιορκία, εκτοπισμό και συλλογική τιμωρία της Γάζας.

Η ανακοίνωση φαίνεται πως έχει και τη μορφή τελεσίγραφου. Ίσως οι δύο χώρες έχουν ενημερωθεί για εμπλοκή Χεζμπολάχ και κατ’ επέκταση Ιράν. 

Μουστόγιαννης: Τα ηχητικά της "ομολογίας"- Πως εξαπατούσε θύματα του με ανύπαρκτα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης

 Ηχητικά-ντοκουμέντα με τον υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία απατών σε βάρος πολιτών και μάλιστα υποψηφίων του συνδυασμού του αποκαλύπτει το eReportaz.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Σε συνέχεια της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας την οποία ξεκίνησε η “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”  και βάσει όσων συνομολογούσε επίσημα ο κ. Μουστόγιαννης αποκαλύπτεται το μέγεθος της απάτης. Στα ηχητικά τα οποία ακολουθούν ακούγεται ο…

Οι «ιερές» μπίζνες της ορντινάντσας του Ιερωνύμου!

 Πώς οι άνθρωποι του Αρχιεπισκόπου ανοίγουν την κερκόπορτα σε αμερικανικά συμφέροντα

  • – Η ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνουν σε συγκεκριμένες οικογένειες και funds
  • – Υπόγειες συμφωνίες για να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια
  • Τι μπορεί να συνδέει την Αρχιεπισκοπή, την JPMorgan, τον υιό του τέως βασιλιά, Παύλο, τον Ελληνοαμερικανό Μιχάλη Καρλούτσο, σοβαρούς αλλά και αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες και μεγάλες κατασκευαστικές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού;

  • Ιορδανία: “Casus belli” κάθε προσπάθεια του Ισραήλ να διώξει Παλαιστίνιους από τη Δυτική Όχθη

     Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi, δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του θα θεωρήσει «κήρυξη πολέμου» κάθε προσπάθεια του Ισραήλ να «διώξει Παλαιστίνιους από τη Δυτική Όχθη», έναν αναγκαστικό εκτοπισμό που επίσης απορρίπτει η Αίγυπτος.

    Για εμάς, στην Ιορδανία, οποιαδήποτε προσπάθεια εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη Δυτική Όχθη θα εκληφθεί ως κήρυξη πολέμου», δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας στο Συμβούλιο των Αντιπροσώπων του Χασεμιτικού βασιλείου.

    Η καταιγίδα Μπαμπέτ πλήττει τη Σκωτία με κατολισθήσεις και ρεκόρ βροχής – Πόλη εκκενώθηκε

     Μια ολόκληρη πόλη εκκενώθηκε λόγω των φόβων για πλημμύρες, καθώς η καταιγίδα Μπαμπέτ πλήττει τη Σκωτία με κατολισθήσεις και ρεκόρ βροχής.

    Οι κάτοικοι του Μπρέτσιν στο Άνγκους έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από μια σπάνια κόκκινη προειδοποίηση για τον καιρό, που υποδηλώνει «κίνδυνο για τη ζωή». 

    Περίπου 10.000 σπίτια στη Σκωτία έμεινα χωρίς ρεύμα λόγω της καταιγίδας, σύμφωνα με τα δίκτυα ηλεκτρισμού της Σκωτίας. Η κόκκινη προειδοποίηση για βροχή θα διαρκέσει έως το μεσημέρι της Παρασκευής, εξαιτίας της «εξαιρετικά δυνατή και επίμονης βροχής”.

    Daily Mail: Η Χαμάς χρησιμοποίησε όπλα από τη Βόρεια Κορέα στην επίθεση στο Ισραήλ – Πρώτα είχαν πουληθεί στο Ιράν

     Όπλα από τη Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησαν οι μαχητές της Χαμάς στη φονική επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει σε δημοσίευμα η Daily Mail.

    Οι μαχητές της Χαμάς έφεραν εκτοξευτήρες ρουκετών F-7, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τεθωρακισμένα οχήματα.

    Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τη Χαμάς και έχουν συλλέξει οι δυνάμεις του Ισραήλ στο πεδίο της μάχης ήταν από την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσαν στο Associated Press αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και ειδικοί στα όπλα της Βόρειας Κορέας.

    Πρόεδρος Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για Μπενζεμά: Οι ποδοσφαιριστές είναι πολίτες και είναι φυσικό να εκφράσουν απόψεις για ορισμένα θέματα

     Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι «ένας από τους κορυφαίους Γάλλους παίκτες», δήλωσε την Πέμπτη (19/10) ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FFF), Φιλίπ Ντιαλό, την ώρα που ο πρώην διεθνής κατηγορείται από τον υπουργό Εσωτερικών για «σχέσεις με τη μουσουλμανική αδελφότητα.»

    «Σχετικά με το θέμα του Καρίμ Μπενζεμά, ειλικρινά δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτή τη διαμάχη, δεν γνωρίζω τα γεγονότα», δήλωσε ο επικεφαλής της FFF, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Ιούνιο, αφού πρώτα διετέλεσε προσωρινός πρόεδρος μετά την παραίτηση του Νοέλ Λε Γκρα στα τέλη Φεβρουαρίου.

    Αίγυπτος και Ιορδανία απειλούν με πόλεμο το Ισραήλ: Για προσάρτηση της Γάζας & εκτοπισμό 2,3 εκατ. Παλαιστινίων στο Σινά μιλούν Ισραηλινοί Αξιωματούχοι

     Με επανάληψη του πολέμου του Γιομ Κιπούρ απειλούν Αίγυπτος και Ιορδανία το Ισραήλ αν προχωρήσει σε εθνοκάθαρση της Λωρίδας της Γάζας και προσπάθεια μετεγκατάστασης των 2,3 εκατ Παλαιστινίων προς την Χερσόνησο του Σινά.

    Νωρίτερα, τόσο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Danny Ayalon όσο και ο νυν υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, μίλησαν για προσάρτηση τμημάτων της Γάζας και μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων στο Σινά.

    Γάζα: Η Αίγυπτος ξεκίνησε την επισκευή δρόμων για διευκόλυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας – Προβληματισμός για την ασφάλεια των αποστολών

     Στο πέρασμα της Ράφα, μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας, οι Αιγύπτιοι προσπαθούν σήμερα να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκαλέσει οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν στον παλαιστινιακό θύλακα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, έπειτα από τη σχετική συμφωνία Ουάσινγκτον – Καΐρου, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Εδώ και ημέρες «150 φορτηγά περιμένουν στη Ράφα», δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες, γεμάτα με τη βοήθεια από την Αίγυπτο και τον υπόλοιπο

    Ρωσία: Συνελήφθη Ρωσοαμερικανίδα δημοσιογράφος του Radio Free Europe στην Καζάν

     Η Ρωσοαμερικανίδα δημοσιογράφος Αλσού Κουρμάσεβα τέθηκε υπό κράτηση στη ρωσική πόλη Καζάν, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το μέσο ενημέρωσης για το οποίο εργάζεται, το Radio Free Europe/Radio Liberty, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το οποίο χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Κογκρέσο.

    Η κυρία Κουρμάσεβα αντιμετωπίζει δίωξη διότι δεν δήλωσε στις αρχές πως είναι «πράκτορας του εξωτερικού» και διατρέχει κίνδυνο να της επιβληθεί ποινή ως και πενταετούς φυλάκισης, σύμφωνα με το RFE/RL.

    Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Οι πέντε στόχοι του Πούτιν στη Μέση Ανατολή

     Παγιδευμένος στη σύγκρουση με την Ουκρανία, στην οποία δεν βλέπει μια έκβαση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκει, στην αναμέτρηση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, έναν απροσδόκητο μοχλό -αλλά επικίνδυνο – για να κινήσει τις γεωπολιτικές γραμμές της περιοχής.

    Μια επισκόπηση των πέντε μεγάλων θεμάτων που διακυβεύονται για τον αρχηγό του ρωσικού κράτους, εκ των οποίων ορισμένα εξετάστηκαν χωρίς αμφιβολία στις συνομιλίες του σήμερα με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο του συνεδρίου των Νέων Δρόμων του Μεταξιού στο Πεκίνο.

    Γαλλία: Στο εδώλιο η Ιζαμπέλ Ατζανί για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

     Η σταρ του γαλλικού κινηματογράφου Ιζαμπέλ Ατζανί δικάζεται σήμερα στο Παρίσι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με την κατηγορία ότι εμφάνισε μια δωρεά ως δάνειο και δήλωνε ψευδώς ότι η μόνιμη κατοικία της ήταν στην Πορτογαλία, κάτι που η ίδια διαψεύδει κατηγορηματικά.

    Οι συνήγοροί της αναμένεται ότι θα ζητήσουν την αναβολή της δίκης επειδή η ηθοποιός δεν κατάφερε να επιστρέψει από τις ΗΠΑ λόγω μιας «σοβαρής ασθένειας», η οποία έχει επιβεβαιωθεί από έναν γιατρό της Νέας Υόρκης.


    ΗΠΑ: Απέτυχε για δεύτερη φορά να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής ο Τζιμ Τζόρνταν

     

    Ο βουλευτής Τζιμ Τζόρνταν, ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, απέτυχε για δεύτερη φορά να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάτι που βυθίζει σε ακόμη μεγαλύτερο τέλμα το Σώμα αυτό.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε νωρίτερα στο Ισραήλ ότι θα του παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον πόλεμο με τη Χαμάς. Όμως η Βουλή, χωρίς επικεφαλής εδώ και 16 ημέρες, έχει παραλύσει και δεν μπορεί να εγκρίνει κανέναν νόμο ούτε να ψηφίσει μέτρα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Δημοκρατικού προέδρου.

    Κίνα: Περισσότερη συνεργασία με την Αίγυπτο θέλει ο Σι Τζινπίνγκ για τη σταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής

    Στο Πεκίνο ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη για περισσότερη συνεργασία με την Αίγυπτο σε διάφορους τομείς με σκοπό την να φέρει περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια στη Μ. Ανατολή.

    Σύμφωνα με επίσημο κινεζικό μέσο ενημέρωσης οι δήλωση αυτή έγινε σήμερα στη διάρκεια της συνάντησης με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Μουστάφα αλ-Μαντμπούλι.

    «Η Κίνα και η Αίγυπτος είναι καλοί φίλοι οι οποίοι συμμερίζονται τους ίδιους στόχους και έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και είναι επίσης καλοί εταίροι που εργάζονται μαζί για την ανάπτυξη και την κοινή ευημερία», δήλωσε ο Σι.

    Ρωσία-Β. Κορέα: Οι σχέσεις των δύο χωρών έφτασαν σε ένα «ποιοτικά νέο και στρατηγικό» επίπεδο δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ

     Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας έχουν φτάσει σε ένα «ποιοτικά νέο και στρατηγικό» επίπεδο, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το France Presse.

    Ο βετεράνος Ρώσος διπλωμάτης έφτασε το βράδυ της Τετάρτης για μια διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, η οποία ακολουθεί τη σύνοδο κορυφής τον περασμένο μήνα στη ρωσική Άπω Ανατολή μεταξύ του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του Βλαντιμίρ Πούτιν.