Μικρό αυτοκίνητο έριξε φορτηγό στον γκρεμό! Βίντεο.είκόνες.

Ένα απίστευτο δυστύχημα σημειώθηκε σε μία από τις γέφυρες του περιφερειακού αυτοκινητοδρόμου της Λιουμπλιάνα, στη Σλοβενία.
Ο οδηγός ενός παλιού Opel Corsa έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε μία αριστερή στροφή, αυτό περιστράφηκε και προσέκρουσε σε βυτιοφόρο που κινούνταν στη δεξιά λωρίδα.

Το φορτηγό χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες, ωστόσο το βάρος του φορτίου παρέσυρε το όχημα. Το βυτιοφόρο έπεσε στον γκρεμό ύψους 40 μέτρων, με τον οδηγό να χάνει τη ζωή του.

Επίθεση Κόκκαλη στον Μαρινάκη "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ"

Τα τελευταία 24ωρα έχει φουντώσει εκ νέου ο πόλεμος ανάμεσα στον πρώην και τον νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι εδώ και αρκετό καιρό ψυχροπολεμικές. Εντούτοις διαταράχθηκαν ακόμη περισσότερο, μετά την απόφαση του πρώην ισχυρού άνδρα της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ να ζητήσει το μέρος του προπονητικού κέντρου της ομάδας στου Ρέντη, που ανήκει στην Ιντρακάτ (η συγκεκριμένη εταιρεία είναι συμφερόντων του) προκειμένου να το πουλήσει.

Επιστρέφει η μεγάλη των πραξικοπηματιών σχολή

Η αποκάλυψη ότι έξι από τους φερόμενους ως πρωτεργάτες του πραξικοπήματος στη Βολιβία εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ ξυπνά ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής, τη δράση της διαβόητης Σχολής της Νότιας Αμερικής.Oι περισσότεροι στη Βολιβία θυμούνται τον Μάνφρεντ Ρέγιες Βίγια ως τον δήμαρχο της πόλης Κοτσαμπάμπα, ο οποίος πυροδότησε τον «πόλεμο του νερού» – την εξέγερση που ακολούθησε την ιδιωτικοποίηση του δικτύου ύδρευσης από την αμερικανική εταιρεία Bechtel.

Το ξέπλυμα ενός ακροδεξιού πραξικοπήματος

Πηγή: Lucas Koerner & Ricardo Vaz – FAIR.org
Μετάφραση/Επιμέλεια: Ανδρέας Κοσιάρης
Η Βολιβία έχει μια νέα ηγέτη-μαριονέτα, υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ, και τα δυτικά ΜΜΕ δυσκολεύονται να κρύψουν τον θαυμασμό τους.

Η Jeanine Áñez αυτοανακηρύχθηκε «προσωρινή πρόεδρος» ενώπιον μίας σχεδόν άδειας Γερουσίας στις 12 Νοεμβρίου, και φόρεσε την προεδρική κορδέλα με τη βοήθεια ένστολων στρατιωτών. Παρά την απουσία απαρτίας στο Κοινοβούλιο, που κάνει την κίνηση εμφανώς αντισυνταγματική, η Áñez αναγνωρίστηκε αμέσως από τις κυβερνήσεις Τραμπ και Τζόνσον.

Είναι δεκάδες οι διαδηλωτές που έχουν τυφλωθεί από τις πλαστικές σφαίρες των μπάτσων του Μακρόν.

Κοιτάξτε τη φωτογραφία. Δεν είναι στη Χιλή. Δεν είναι στη Βολιβία. Είναι στο Παρίσι. Είναι στην Ευρώπη. Τα αίματα δεν τρέχουν γενικώς. Είναι το μάτι της διαδηλώτριας που αιμορραγεί. Ένα βίντεο δείχνει το πρόσωπο της γυναίκας στα αίματα, ενώ σε φωτογραφίες διεθνών πρακτορείων φαίνονται αστυνομικοί να χτυπούν διαδηλωτές. Είναι δεκάδες οι διαδηλωτές που έχουν τυφλωθεί από τις πλαστικές σφαίρες των μπάτσων του Μακρόν.

Χθες, ξανά βία και βαρβαρότητα εναντίον των «Κίτρινων Γιλέκων» που διαδήλωσαν με αφορμή τον ένα χρόνο από τη γέννηση του κινήματός τους.

Απαγόρευση καπνίσματος: Τι κρύβεται πίσω από τον καπνό;

Δεν ενδιαφέρει η απαγόρευση του καπνίσματος καθεαυτή, εκείνο που ενδιαφέρει είναι η αλλαγή του "δημόσιου ήθους", η "αυτορρύθμιση της κοινωνίας" γράφει στο κύριο άρθρο της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Καθημερινή". Το θέμα της υγείας συνεπώς είναι πρόφαση, ο στόχος είναι ευρύτερος. Το ίδιο ισχύει και με την αστυνομοκρατία. Τα Εξάρχεια και οι "μπαχαλάκηδες" είναι το πρόσχημα.

Αλλά πώς η κοινωνία θα αυτορρυθμιστεί; Η απάντηση προπαγανδίζεται ανενδοίαστα: Όχι δεν πρόκειται να υπάρξει διάλογος των κοινωνικών δρώντων, αλλά "κάρφωμα" -τώρα λέγεται

Δολοφονία εν ψυχρώ...

Βολιβία. Η αστυνομία χτυπάει εν ψυχρώ τους οπαδούς του Έβο Μοράλες που διαδηλώνουν ζητώντας την επιστροφή του. Πέντε νεκροί.

Δείτε την βαρβαρότητα: Η γυναίκα κάθεται ειρηνικά στην άκρη του δρόμου, προσπαθώντας να προστατευθεί από τα χημικά μ' ένα μαντήλι, δίπλα της ένας αστυνομικός, αίφνης άλλος αστυνομικός ρίχνει απρόκλητα το δακρυγόνο πάνω στη γυναίκα. Η κίνησή του είναι δολοφονική. Δείτε τη μανία, το μίσος, την αγριότητα. Παντού το ίδιο. Στη Χιλή βιάζουν, βασανίζουν, σκοτώνουν. Στο Παρίσι τυφλώνουν. Στην Αθήνα τρομοκρατούν, ξυλοκοπούν, βιάζουν εικονικά.