«Ηνίοχος 2017»: Ελλάδα, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ιταλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ανδραβίδα

Ξεκινά τη Δευτέρα η πολυεθνική αεροπορική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2017» κατά τη διάρκεια της οποίας θα διεξαχθούν σύνθετες αεροπορικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών.

Μαξίμου για Ράικου: Να κατονομάσει εκείνους που την εμπόδισαν, όπως ισχυρίζεται

«Η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά» σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικοί κύκλοι και υπογραμμίζουν: «Το λιγότερο που αναμένουμε είναι να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει

Πιτέλα: Να μην υπογραφεί η «Διακήρυξη της Ρώμης», αν απουσιάζει η κοινωνική ατζέντα

«Η κοινωνική ατζέντα και ο αντίστοιχος πυλώνας θα πρέπει να είναι μία από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις της διακήρυξης της Ρώμης. Χωρίς αυτό το σημείο, πρότεινα στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, να μην το υπογράψει», τονίζει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Euractiv ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, λόγω έργων, από την Κυριακή 26 Μαρτίου έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ των κόμβων Ακράτας και Καλαβρύτων, στην περιοχή της Αχαΐας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα θα εκτρέπεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου στην παλαιά εθνική οδό.

Ερντογάν προς Ευρωπαίους: Θα σας λέω ναζί, όσο με λέτε δικτάτορα

Προειδοποίηση προς την Ευρώπη ότι θα συνεχίσει να αποκαλεί τους ηγέτες της ως «ναζί», όσο οι Ευρωπαίοι επιμένουν να τον αποκαλούν δικτάτορα, έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ήταν το βασικό θέμα στη συνάντηση Πούτιν – Λεπέν

Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και των ισλαμιστών φονταμενταλιστών ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν και στο οποίο έδωσαν έμφαση, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, η Μαρίν Λεπέν, κατά την συνάντηση τους στο Κρεμλίνο, η οποία ήταν η «πρώτη» όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ. Ωστόσο δεν ήσαν τα μόνα καθώς οι δύο πολιτικοί

«Μέτωπο Νίκης»: Το νέο πολιτικό κόμμα της Ραχήλ Μακρή (vid)

«Μέτωπο Νίκης» θα ονομάζεται ο νέος πολιτικός φορέας που δημιουργεί η Ραχήλ Μακρή.
Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι αύριο, κατά την διάρκεια επίσκεψής της στην Κρήτη, όπου θα βρεθεί με αφορμή τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, θα ανακηρύξει το νέο πολιτικό φορέα στο Μελιδόνι.

Τσεντιλόνι στηρίζει Τσίπρα - Πρέπει να προστατεύσουμε το κοινωνικό κεκτημένο

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε το κοινωνικό κεκτημένο, όπως πολύ σωστά είπε ο Αλέξης Τσίπρας», ανέφερε, στις δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Σύνοδο της Ρώμης, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τσεντιλόνι.

Γιούνκερ σε Τσίπρα: Εφαρμόζεται στην Ελλάδα το κοινωνικό κεκτημένο - Έχετε δεσμευθεί για μεταρρυθμίσεις

Εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος το κοινωνικό κεκτημένο της ΕΕ, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας στην επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τα εργασιακά, με την ευκαιρία της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής.
Με… συνοπτικές διαδικασίες ο Γιούνκερ επιχειρεί να κλείσει το θέμα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων πως:

Καστελλόριζο :Το πιο μικρό ελληνικό που αγάπησα .

ης Δήμητρας Στασινοπούλου

Να σ᾿ αγναντεύω, θάλασσα, να μη χορταίνω
ἀπ᾿το βουνὸ ψηλὰ
στρωτὴ και καταγάλανη και μέσα να πλουταίνω
ἀπ᾿τα μαλάματά σου τα πολλά.
Να ταξιδεύουν στον αγέρα τα νησάκια, οι κάβοι,
τ᾿ακρόγιαλα, σα μεταξένιοι αχνοὶ
και με τους γλάρους συνοδιὰ κάποτ᾿ένα καράβι.
«Στὸ φῶς ποὺ καίει» Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ

«Στροφή» Πολωνίας: Μετά τις απειλές, τελικά θα υπογράψει τη διακήρυξη της Ρώμης

  • Προτεραιότητα της Ευρώπης είναι η ενότητα, τόνισε η πρωθυπουργός της Πολωνίας
  • Αποδεκτή από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διακήρυξη
Η τελική διακήρυξη που θα υπογράψουν οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο στη Ρώμη είναι «αποδεκτή» από όλους, τόνισε η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο.

Ο Σόιμπλε επικρίνει Γκάμπριελ για τη στήριξή του στην Ελλάδα

  • Ενοχλημένος ο γερμανός υπουργός από τον Γκάμπριελ
  • «Το μήνυμα του Γκάμπριελ δεν βοηθάει την Ελλάδα»
  • Επαναφέρει ζήτημα Grexit
  • Έμμεση στήριξη σε Ντάισελμπλουμ
Σε… γνώριμο ρόλο επέστρεψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναφέροντας για μία ακόμα φορά το ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη,

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα διακίνησης «Captagon» – Ο ρόλος «κλειδί» Τούρκου

  • Για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών συνελήφθησαν τέσσερα άτομα
  • Η κατάθεση του 33χρονου Αλβανού, στον οποίο αποδίδεται από τις Αρχές πρωταγωνιστικός ρόλος
  • Ένα νέο όνομα Τούρκου στο μικροσκόπιο των Αρχών
  • Ο ρόλος του συνταξιούχου αξιωματικού στο κύκλωμα
  • .

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης μετά τον σεξιστικό οχετό

Ήταν τόσο απροκάλυπτα χυδαία τα σχόλια του «πρωτοπαλίκαρου» της ΟΝΝΕΔ, Εμμανουήλ Κούλα για τη Σία Αναγνωστοπούλου και τις δηλώσεις τις εναντίον του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχετικά με όσα είπε για τις χώρες του Νότου, που ανάγκασαν ακόμη και την ΟΝΝΕΔ να τον παραπέμψει στο πειθαρχικό και να καταδικάσει τις δηλώσεις του.
«Οι θέσεις που εξέφρασε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σαφώς και δεν εκφράζουν το σύνολο της Οργάνωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Νέων της ΝΔ

Το «όραμα» του Άδωνη: Μισθοί με 500 ευρώ και απολύσεις (video)

Δουλειές με χαμηλούς μισθούς για όλους τους άνεργους της χώρας είναι το «όραμα» του Άδωνη Γεωργιάδη και το «τυράκι» που προσέφερε σήμερα προσπαθώντας να κερδίσει ψηφοφόρους για την Ν.Δ.
Βέβαια, τα 500 ευρώ, σύμφωνα με τον Άδωνη, στη συνέχεια θα αυξηθούν με «μαγικό» τρόπο όταν η Ν.Δ. βρίσκεται στην εξουσία της χώρα.
«Όταν ο Κ. Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός, σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η ελληνική οικονομία θα γυρίσει με μεγάλη ταχύτητα.

Παραδόθηκε ο «πανόπτης» στο ΕΣΡ – Το σχόλιο του Ν. Παππά στο twitter

  • Στη νέα πλατφόρμα θα καταγράφεται το πρόγραμμα δώδεκα τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας
  • H web πλατφόρμα κοστίζει 59.000 ευρώ
  •  Το προηγούμενο σύστημα κόστισε 1εκ€ και δεν λειτούργησε ποτέ
Στα «χέρια» του ΕΣΡ παραδόθηκε, μετά από σχετικό διαγωνισμό, ο «πανόπτης». Με τη νέα υπηρεσία, οι ερευνητές του «πανόπτη» θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν το πρόγραμμα ευρείας γκάμας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Κι όμως η Σκάρλετ Γιόχανσον έμαθε για το σχόλιο Τσακαλώτου και απάντησε (video)

Η Σκάρλετ Γιόχανσον έμαθε για τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για εκείνη στη Βουλή. Πώς αντέδρασε η σέξι ηθοποιός; Παραχώρησε συνέντευξη στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο από τον οποίο ενημερώθηκε ότι ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε εκείνη. «Κι εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον.

Λάβρος εναντίον της ΕΕ ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε των Φιλιππίνων

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε επιτέθηκε με δριμύτητα σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγορώντας την για υποκρισία επειδή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ένα ψήφισμά του ζήτησε να δείξει αυτοσυγκράτηση και να ξανασκεφθεί τον "πόλεμο" που έχει κηρύξει στους εμπόρους ναρκωτικών.

Απομακρύνθηκε το Παναγία Τήνου από το λιμάνι του Πειραιά- video.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ναυαγιαίρεση και η απομάκρυνση από το λιμάνι του Πειραιά του πλοίου «Παναγία Τήνου».
 Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες στις 21 Μαρτίου το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά ρυμουλκούμενο από το Ρυμουλκό Παντοκράτωρ για το τελευταίο του ταξίδι του σε διαλυτήριο της Τουρκίας όπου κατέπλευσε κατά τις μεσημβρινές ώρες στις 23 Μαρτίου.

Παραίτηση «βόμβα» της Ελένης Ράικου

Παραίτηση «βόμβα» υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, καταγγέλλοντας ενορχηστρωμένη επίθεση σε βάρος της από συγκεκριμένα συμφέροντα που συνδέονται με το σκάνδαλο της Novartis, τα οποία επιχειρούν τη στοχοποίησή της.

Στην παραίτηση που υπέβαλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η κα Ράικου τονίζει ότι δεν θα μετατραπεί σε «Ιφιγένεια» συμφερόντων στον χώρο του φαρμάκου αλλά

Ανταρσία Ρεπουμπλικανών κατά του Τραμπ

Ακόμα ένα ηχηρό ράπισμα στη νέα πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η χώρα του, δέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά το δικαστικό "όχι" για το μεταναστευτικό του διάταγμα. Αυτή τη φορά οι αντιδράσεις ήρθαν από... εντός των τειχών του, δηλαδή από Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι διαφωνούν με την ακύρωση του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας, το γνωστό και ως "Obamacare", που εγκαθίδρυσε πριν από 7 χρόνια ακριβώς ο προκάτοχος του.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των μαθητικών παρελάσεων

  • Μαθητικές παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας 
  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας 
Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της καθιερωμένης μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στην λεωφόρο Β.Αμαλίας, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώπιον εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.

Η Άγκυρα ανακάλυψε ότι ακόμα λείπουν έξι τουρκικά μαχητικά F-16 με τους πιλότους τους

Ένα ακόμα γεγονός αποδεικνύει ότι οι τουρκικές ΕΔ είναι υπό διάλυση καθώς όπως αποκαλύπτεται ακόμα λείπουν 6 τουρκικά F-16 από τις τάξεις της ΤΗΚ μαζί με τους πιλότους τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου σύμφωνα με τα τουρκικά MME Μάλιστα ο τίτλος είναι χαρακτηριστικός «έκλεψαν έξι F-16»
Στην αρχή το τουρκικό ΓΕΑ είχε πιστέψει ότι τα μαχητικά μαζί με τους πιλότους είχαν