Ο Ντογιάκος είχε προαναγγείλει τη μέθοδο εξόντωσης του Documento (Video)

 O Ισίδωρος Ντογιάκος όταν ήταν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τις μεθόδους για εξόντωση των Μέσων Ενημέρωσης που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το Documento και τον εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη.

 Ο θεματοφύλακας της Δικαιοσύνης, ομολογούσε ότι υπάρχει διάθεση να χρησιμοποιηθούν οι θεσμοί του κράτους, όχι για να χτυπηθεί η διαφθορά αλλά για να απειληθούν και να τιμωρηθούν οι δημοσιογράφοι που αποκαλύπτουν την αλήθεια.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης του Documento

 Tο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου (European Centre for Press and Media Freedom) καταδικάζει την επιβολή προστίμου στο Documento την οποία θεωρεί «βαθιά ανησυχητική». 

Ταυτόχρονα προωθεί με λινκ το ρεπορτάζ του Documento για τους οικονομικούς «δολοφόνους» στα ρετιρέ της ΑΑΔΕ.

«Το ECMPF εκφράζει απογοήτευση και καταδικάζει απερίφραστα την εξέλιξη που αναφέρει σήμερα το @documentonews.

Διεθνής Τύπος: «Φιμώνουν» συνδικαλιστές στη Γαλλία – Σε δημοσιονομικό αδιέξοδο η Γερμανία

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Η στρατηγική τους είναι να μας κάνουν να σωπάσουμε». Περισσότεροι από 1.000 συνδικαλιστές της συνομοσπονδίας CGT αντιμετωπίζουν πειθαρχικές ή ποινικές διαδικασίες.

 Μια καταπίεση άνευ προηγουμένου, σχολιάζει η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Ειδικό Τεύχος: Η Libé των ζώων». Η εφημερίδα αφιερώνει τη σημερινή της έκδοση στα ζώα. 

Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο

«Εκδίκηση στην ατζέντα του Τραμπ».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για έξι ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα σε περιοχές του Χαρκόβου μιλούν οι τοπικές αρχές

 Στην πόλη Χαρκίβ γνωστή και ως Χάρκοβο από την ρωσική ονομασία της, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν  κατά της αρχές 6 φορές σε δύο περιοχές με αποτέλεσμα, τουλάχιστον τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

  «Οι δυνάμεις κατοχής έπληξαν τη Χαρκίβ έξι φορές», ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Ολέγκ Σινεγκούμποφ, κάνοντας λόγο για έναν τραυματία στον οποίο προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου.

Χτυπήθηκαν οι περιοχές Χολοντνοχίρσκι και Σεβτσενκίβσκι, διευκρίνισε, υποστηρίζοντας πως κατά τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για

Δίωξη για φοροδιαφυγή στον γιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

 Ποινική δίωξη για δεύτερη φορά  σε βάρος του γιου του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ ασκήθηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή την Πέμπτη (8/12).

Η νέα δίωξη αναμένεται να αποτελέσει όπλο στα χέρια των Ρεμπουμπλικανών ενώ δεν απομένει πλέον ούτε ένας χρόνος ώσπου να διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, 53 ετών, «ενεχόταν σε απάτη» που του επέτρεψε να μην καταβάλει 1,4 εκατ. δολάρια σε φόρους που τού αναλογούσαν για τη φορολογητέα ύλη της περιόδου 2016-2019, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

ΗΠΑ: Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Washington Post

 «Μην διαβάζετε περιεχόμενο της Post!»: η συνδικαλιστική ένωση των εργαζομένων της Washington Post κάλεσε σήμερα Πέμπτη τους αναγνώστες της υψηλού κύρους αμερικανικής εφημερίδας να μποϊκοτάρουν την παραγωγή της, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς το προσωπικό που απεργεί.

Το συνδικάτο Washington Post Guild ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι θα απεργήσουν για μία ημέρα, καταγγέλλοντας την έλλειψη βούλησης εκ μέρους της διεύθυνσης να «διαπραγματευτεί με καλή πίστη» και ενώ αφήνει να πλανάται ο φόβος νέων απολύσεων.

Hellenic Train: Αρχίζουν ξανά τα δρομολόγια του Οδοντωτού για Διακοπτό-Καλάβρυτα

 Επανέρχονται από σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, κανονικά τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου, στη γραμμή Διακοπτό- Καλάβρυτα- Διακοπτό, κατόπιν αποκατάστασης της γραμμής από το Διαχειριστή Υποδομής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train εκτελούνται τα δρομολόγια:

1330 (Διακοπτό- Καλάβρυτα), ώρα αναχώρησης 09:52
1331 (Καλάβρυτα- Διακοπτό), ώρα αναχώρησης 11:04

Κίνηση: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό - Κλειστό το ρεύμα προς Πειραιά

 Αυξημένη είναι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (8/12) η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στις Λεωφόρους Κηφισού και Κηφισίας.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένο λεωφορείο στο σημείο της ράμπας εξόδου προς Πειραιά στον Κηφισό έχει δημιουργήσει ουρές χιλιομέτρων, δοκιμάζοντας την υπομονή των οδηγών.

Παράλληλα, κυκλοφοριακή συμφόρηση παρουσιάζεται στην έξοδο της Κατεχάκη, στα δύο ρεύματα των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Μεσογείων, στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και στην Ηλιουπόλεως στο ύψος της Δάφνης.

Θεσσαλονίκη: Στα λευκά ντύθηκε ο Χορτιάτης

 Χιόνι έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά της Θεσσαλονίκης.

Ο Χορτιάτης “ξύπνησε” ντυμένος στα λευκά, με τις στέγες των σπιτιών να έχουν γίνει άσπρες.

Στους δρόμους, σε ετοιμότητα βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα, καθώς και οι εργαζόμενοι στον δήμο.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κρατικό Νίκαιας – Ενημερώθηκε για την κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε χθες

 Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενο απο τον Τομεάρχη Αθλητισμού, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Μπάρκα και την Αντιστράτηγο ε.α της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη βρέθηκε το βράδυ στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας προκειμένου να συμπαρασταθεί στο νεαρό αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια συμποκών στον αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν και έλαβαν ενημέρωση από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού. 

Το κλιμάκιο συνόδευαν συνδικαλιστές αστυνομικοί.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε μετά από επίθεση με φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη – 424 προσαγωγές

 Σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νικαίας νοσηλεύεται ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Ο αστυνομικός δέχτηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το νοσοκομείο χθες δεν εφημέρευε όμως εκτάκτως άνοιξε το