Η «σπορά νεφών», την οποία δημιουργούν μικρά αεροσκάφη στον ουρανό, ευθύνονται για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι!

 Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αυτή η τεχνική, το πρόγραμμα πρόκλησης τεχνητής βροχής χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1990. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που επιμένουν να παρουσιάζουν το φαινόμενο αποκλειστικά ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής…

Μετεωρολόγοι ανέφεραν σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως το Bloomberg ότι το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας αεροσκάφος του Εθνικού Κέντρου Μετεωρολογίας το Ντουμπάι πραγματοποίησε τεχνητή σπορά νεφών η οποία προκάλεσε τα ακραία φαινόμενα είτε τα ενίσχυσε.

Δείτε ποιον δικηγόρο είχε καταγγείλει η συγγραφέας Αρετή Παληού πως την βίαζε σε ηλικία 14 ετών!

 Ψάξαμε να βρούμε στο διαδίκτυο ποιος είναι ο γνωστός δικηγόρος που καταδικάστηκε σε 45 χρόνια κάθειρξη για βιασμό ανηλίκων, του οποίου το όνομα δεν το δημοσιεύουν. Βρήκαμε την καταγγελία της Αρετή Πάληου αλλα και ένα ρεπορτάζ του Μακελειό απο το 2021 που αναφέρεται στην υπόθεση:

Η 22χρονη Αρετή Παληού είναι μία από τις κοπέλες που βρήκε και αυτή τη δύναμη να καταγγείλει με το όνομά της και το πρόσωπό της

Μητσοτακισμός: 3 χρόνια με αναστολή στον οδηγό της Ντόρας που σκότωσε τον Ιάσωνα – Από 1η Μαΐου αν η γνώμη μας δεν αρέσει στο Καθεστώς, φυλακή χωρίς αναστολή!

 Μετά από συνεχείς αναβολές ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του 23χρονου τότε Ιάσονα, που προκλήθηκε σε τροχαίο έξω από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2021 όταν το βουλευτικό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο Κοινοβούλιο και παρέσυρε τη μοτοσυκλέτα του.

Και μετά τις τόσες αναβολές, η υπόθεση του αστυνομικού της Ντόρας Μπακογιάννη, που σκότωσε τον Ιάσωνα έξω απο την βουλή, ολοκληρώθηκε λίγο πριν την 1η Μαΐου

Β.Πούτιν: «Οι πολίτες μας στο Ντονέτσκ, στην Ζαπορίζια και στην Χερσώνα είναι ήρωες – Σύντομα θα είναι ελεύθεροι»

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με δηλώσεις του για πρώτη φορά απευθύνθηκε στους ρωσόφωνους κατοίκους, στο Ντονέτσκ, στην Ζαπορίζια και στην Χερσώνα, τους χαρακτήρισε ήρωες για όσα υπομένουν από τους Ουκρανούς και του ζήτησε να κάνουν υπομονή γιατί θα τους απελευθερώσει σύντομα!

Πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε προσωπικά στους ρωσόφωνους κατοίκους και τους έδωσε μία τόσο μεγάλη υπόσχεση.

Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 305 μέτρων – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

 Τραγωδία σημειώθηκε στην Αλάσκα, όταν ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του και ένας άλλος τραυματίστηκε μετά από πτώση περίπου 305 μέτρων ενώ βρίσκονταν σε μια τεχνική διαδρομή στο όρος Τζόνσον, στο εθνικό πάρκο και την προστατευόμενη περιοχή Ντενάλι.

Σύμφωνα με τη Guardian, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και έγινε αντιληπτό από άλλη ομάδα ορειβατών, που κατέβηκε στο σημείο όπου είχαν πέσει οι ορειβάτες.

Μπαχμούτ: Εντυπωσιακό βίντεο απο επιχείρηση ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων – Με τη συνοδεία ειδικών δυνάμεων SAR

 Εντυπωσιακό βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο «Χ» καταγράφει τη δράση μίας επίλεκτης μονάδας Έρευνας & Διάσωσης της ρωσικής Αεροπορίας, σε κοινή αποστολή με επιθετικά ελικόπτερα Kamov Ka-52 Alligator και Mil Mi-28 Havoc. 

Στελέχη της ομάδας περιέγραψαν την αποστολή τους στην κάμερα του Russia Today, υποδεικνύοντας μία σημαντική αλλαγή στο δόγμα της διεξαγωγής επιχειρήσεων για τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα.

Αυτή είναι η σπουδαιότερη εφεύρεση των Ιαπώνων – Πουλά 100 δισ. κομμάτια τον χρόνο

 Στις 5 Ιανουαρίου του 2007 πέθανε, σε ηλικία 96 ετών, ο Momofuku Ando.

Είναι ο άνθρωπος που  εφηύρε τα στιγμιαία noodles, ένα εύκολο γεύμα που πουλά πάνω από 100 δισ. μερίδες τον χρόνο. 

Η δημιουργία του έφτασε μέχρι το διάστημα και ψηφίστηκε ως η σημαντικότερη ιαπωνική εφεύρεση του 20ου αιώνα, καταφέρνοντας να ξεπεράσει ακόμα και το Walkman της Sony.

Η αλήθεια είναι στα πρώτα 40 χρόνια της ζωής του, ο Ando δυσκολεύτηκε να βρει την επιτυχία, ή έστω την ισορροπία.

Ο Έλον Μασκ ισοπεδώνει τους «κλιματιστές» με χιούμορ για το ποιοι είναι πραγματικά

 Ο Έλον Μασκ με μία χιουμοριστική ανάρτηση στο Χ ισοπέδωσε τους κλιματιστές (σ.σ. έτσι χαρακτηρίζονται οι υπέρμαχοι της θεωρίας της αλλαγής του κλίματος).

Οι κλιματιστές υποστηρίζουν ότι οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται σε ανθρώπινες δραστηριότητες με επιπτώσεις στο κλίμα, όπως η τροποποίηση της σύνθεσης της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα την αύξηση την θερμοκρασίας και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τον Ρώσο πρεσβευτή κάλεσε για εξηγήσεις ο Ιταλός ΥΠΕΞ μετά την εξαγορά της θυγατρικής της Ariston

 Τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ιταλία κάλεσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση, η θυγατρική του ομίλου Ariston Group στην Μόσχα να περάσει υπό την “προσωρινή διαχείριση του ομίλου Gazprom”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο αναλυτικά, σε ανάρτησή του στο Χ,

Ρωσία: Η Μόσχα θα επιδιώξει να παρακάμψει τις όποιες κυρώσεις της ΕΕ επί των επιχειρήσεών της υγροποιημένου φυσικού αερίου

 Η Ρωσία θα αναζητήσει τρόπους για να παρακάμψει τις παράνομες κυρώσεις –όπως τις χαρακτηρίζει–που επιβάλλει η ΕΕ επί των επιχειρήσεών της του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο προσθέτοντας ότι τυχόν μέτρα θα έχουν αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Το επόμενο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να προτείνει περιορισμούς στο ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο για πρώτη φορά, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης μεταφόρτωσης στην ΕΕ και μέτρα εναντίον τριών ρωσικών έργων LNG, όπως είπαν την Πέμπτη τρεις πηγές της ΕΕ.

Ρωσία: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία

 Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες επί του παρόντος ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία εξαιτίας της επίσημης άρνησης του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα, όπως δήλωσε σήμερα (27/4) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα το 2022 χαρακτηρίζοντας επισήμως “αδύνατη” κάθε προοπτική συνομιλιών του Κιέβου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με “έναν άλλο πρόεδρο της Ρωσίας”, όπως τον χαρακτήρισε.

Αυστραλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας σε όλη τη χώρα – «Επιδημία» τη χαρακτήρισε ο Α. Αλμπανέζι

 «Επιδημία» χαρακτήρισε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι τη βία εναντίον των γυναικών στη χώρα του, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στο Σίδνεϊ και άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας με αίτημα αυστηρότερους νόμους για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Αφορμή για τις κινητοποιήσεις αποτέλεσε ένα κύμα βίας εναντίον των γυναικών, με την αυστραλιανή κυβέρνηση να αναφέρει ότι μία γυναίκα δολοφονείται κάθε τέσσερις ημέρες φέτος.


Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα κατέρριψε ουκρανικά drones – Δύο τραυματίες από τη ρωσική επίθεση

 Η Ρωσία εξαπέλυσε τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο «μαζική επίθεση» εναντίον ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός και οι τοπικές αρχές.

«Στη διάρκεια της νύκτας οι Ρώσοι κατακτητές εξαπέλυσαν νέα μαζική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ διάφορων τύπων», επεσήμανε ο στρατός.

Συνολικά εκτοξεύθηκαν 34 πύραυλοι εκ των οποίων οι 21 καταρρίφθηκαν, διευκρίνισε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

ΗΠΑ: Οι φοιτητές συνεχίζουν τις διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη Γάζα – Φοιτητικές καταλήψεις και στη Γαλλία

 Οι φοιτητές στις ΗΠΑ συνεχίζουν τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, καθώς προχώρησαν σε συνελεύσεις και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις τους και ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. 

Αρκετές σχολές καταδίκασαν τους προέδρους πανεπιστημίων που ζητούσαν τις προηγούμενες ημέρες την εμπλοκή της αστυνομίας για την απομάκρυνση των φοιτητών.

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους φοιτητές που συμμετέχουν στην κατάληψη της πανεπιστημιούπολης στη σχολή της Νέας Υόρκης. Το πανεπιστήμιο ανέστειλε τη διορία που είχε δώσει στους φοιτητές για να εκκενώσουν την σχολή.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για τη Μασσαλία – Για πρώτη φορά μεταφέρεται δια θαλάσσης

 Η τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού, «Ολυμπιάς» μαζί με 25 ιστιοπλοϊκά σκάφη συνόδευσαν το ιστιοφόρο Belem έξω από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Μικρολίμανο όπου και σάλπαρε για τη Μασσαλία. Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ολυμπιακή φλόγα, θα μεταφερθεί δια θαλάσσης στη Γαλλία, με το πανέμορφο ιστιοφόρο, σύμβολο της ναυτικής ιστορίας της χώρας. 

Αυτά είναι τα 3 ζώδια που τσακώνονται πανεύκολα – Πώς να αποφύγετε τον καυγά στο πασχαλινό τραπέζι

 Κάποια ζώδια είναι πιο επιρρεπή στους καυγάδες και τους τσακωμούς και καλό είναι να το γνωρίζετε προκείμενου  να μην «ανάψουν τα αίματα» στο πασχαλινό τραπέζι.

Σύμφωνα με το YourTango, υπάρχουν κάποια ζώδια που είναι πιο πιθανό να έρθουν σε αντιπαράθεση και «φουντώνουν» πιο εύκολα.

Το ζώδιο σας μπορεί να καθορίσει την τάση σας να διαφωνείτε για όλα και με όλους, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, τι γίνεται όμως αν εσείς είστε φιλήσυχοι αλλά στο οικογενειακό τραπέζι έχετε κάποιον καλεσμένο από αυτά τα 3 ζώδια;

Δεν είναι φάρσα: Γερμανικό φάρμακο που στην Ελλάδα πωλείται για 46,21 ευρώ στην Ρωσία πωλείται για… 20 ευρώ!

 Δεν είναι φάρσα αλλά πραγματικότητα καθώς γερμανικό φάρμακο που στην Ελλάδα πωλείται για 46,21 ευρώ στην Ρωσία πωλείται για… 20 ευρώ!

Δηλαδή η σύμμαχος Γερμανία το πουλάει σε υπερδιπλάσια τιμή από ότι το δίνει στην «εχθρική» Ρωσία!

Δεν πρόκειται για κανένα γενόσημο, αλλά για το ίδιο ακριβώς εισαγόμενο φάρμακο γερμανικής εταιρείας, με την ίδια συσκευασία, το ίδιο όνομα, την ίδια περιεκτικότητα δραστικής ουσίας (που φαίνεται στα ρωσικά στην φωτογραφία που ανάρτησε ο Θανάσης Αυγερινός), το οποίο στη Ρωσία δείχνει μάλιστα να παράγεται στις ΗΠΑ!

Σ.Κασσελάκης: «Εάν δεν έχουμε κράτος δικαίου δεν πάμε πουθενά – Πάλι food pass και market pass;»

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε στη γενική συνέλευση των νησιωτικών επιμελητηρίων και τόνισε ότι “εάν δεν έχουμε κοινωνικό κράτος πρώτα και μετά κράτος δικαίου και ανοιχτές ρυθμισμένες αγορές, δεν πάμε πουθενά”.

“Ο αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν αυτός που έφερε το μεταφορικό ισοδύναμο στην χώρα μας, στα νησιά μας, να σας τονίσω ότι έχουν υπάρξει τεράστιες καθυστερήσεις στην απόδοση του ισοδύναμου και θεωρώ ότι είναι λυπηρό το ότι τώρα προεκλογικά έχει αρχίσει να αποδίδεται μέρος του ισοδύναμου με καθυστερήσεις 2,5 ετών”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διάρρηξη και κλοπή στην Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ μέρα-μεσημέρι! – Φόβοι για αρπαγή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών

 Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024) και υπάρχουν έντονοι φόβοι για κλοπή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών.

Υπάρχει και επιπλέον φόβος σε ό,τι αφορά την ίδια την διαδικασία των ευρωεκλογών, καθώς η αφαίρεση τέτοιων δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για νοθεία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές κατήγγειλε την διάρρηξη που έγινε στα γραφεία στην Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Πρώτα διέλυσαν το ΕΣΥ και τώρα το παραδίδουν στον ιδιωτικό τομέα: Ψηφίζεται το ν/σ για τους ιδιώτες γιατρούς

 Πρώτα διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΕΣΥ και τώρα το παραδίδει στον ιδιωτικό τομέα αφού κατατίθεται προς ψήφιση το ν/σ για τους ιδιώτες γιατρούς.

Ένα ΕΣΥ το οποίο όλοι οι Έλληνες πολίτες «χρυσοπλήρωσαν» επί δεκαετίες και θα συνεχίσουν να το κάνουν για να μην έχουν αυτό που δικαιούνται, δηλαδή δωρεάν δημόσια υγεία.

 Η τροπολογία που παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να διενεργούν χειρουργικές πράξεις σε δημόσια νοσοκομεία κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής (26/4).

45 χρόνια κάθειρξη σε γνωστό δικηγόρο για βιασμό ανηλίκων αλλά δεν δίνουν το όνομά του στην δημοσιότητα! – Γιατί;

 Σε 45 χρόνια κάθειρξη για βιασμό ανηλίκων καταδικάστηκε γνωστός δικηγόρος, του οποίου όμως το όνομα δεν το δημοσιεύουν!

 Γιατί δεν το δημοσιεύουν; Αφού έχει καταδικαστεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις το όνομα δημοσιεύεται για να αποκαλυφθεί εάν υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Για ποιο λόγο δεν έχει δημοσιευτεί το όνομα του όπως γίνεται σε όλες τις άλλες περιπτώσεις; Υπάρχει κάποια αιτία για αυτήν την μεροληπτική προστασία;