Διάρρηξη και κλοπή στην Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ μέρα-μεσημέρι! – Φόβοι για αρπαγή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών

 Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024) και υπάρχουν έντονοι φόβοι για κλοπή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών.

Υπάρχει και επιπλέον φόβος σε ό,τι αφορά την ίδια την διαδικασία των ευρωεκλογών, καθώς η αφαίρεση τέτοιων δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για νοθεία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές κατήγγειλε την διάρρηξη που έγινε στα γραφεία στην Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε, το χρονικό διάστημα από την 13:40 ώρα έως 14:10 απουσίασε από τα κεντρικά για υπηρεσιακούς λόγους και κατά την επιστροφή του ενημερώθηκε από υπάλληλο ότι έχει γίνει διάρρηξη στο γραφείο του από άγνωστο δράστη σπάζοντας την κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας.

Από το εσωτερικό του γραφείου δεν γνωρίζει αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Ανάφερε ότι επίσης ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του εν λόγω γραφείου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα τα οποία φοβάται μην έχουν αντιγραφεί η έχουν αλλοιωθεί.

Στο σημείο στάλθηκαν ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας για εξερεύνηση του χώρου και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως την ίδια ημέρα κατατέθηκε στις Αρχές το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών για την αποστολή email στους απόδημους από την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...