Μητσοτακισμός: 3 χρόνια με αναστολή στον οδηγό της Ντόρας που σκότωσε τον Ιάσωνα – Από 1η Μαΐου αν η γνώμη μας δεν αρέσει στο Καθεστώς, φυλακή χωρίς αναστολή!

 Μετά από συνεχείς αναβολές ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του 23χρονου τότε Ιάσονα, που προκλήθηκε σε τροχαίο έξω από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2021 όταν το βουλευτικό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο Κοινοβούλιο και παρέσυρε τη μοτοσυκλέτα του.

Και μετά τις τόσες αναβολές, η υπόθεση του αστυνομικού της Ντόρας Μπακογιάννη, που σκότωσε τον Ιάσωνα έξω απο την βουλή, ολοκληρώθηκε λίγο πριν την 1η Μαΐου

με το παλιό νομικό κώδικα, καθώς με το νέο ποινικό κώδικα, θα υπάρχει υποχρεωτική φυλάκιση ακόμα και σε πλημμεληματικές ποινές από 2 έτη και πάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αρνήθηκε στον αστυνομικό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου καθώς όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τον ΚΟΚ αλλά τηρούσε την ίδια πρακτική συστηματικά και σε προγενέστερο χρόνο της αξιόποινης πράξης…

Αναρωτιέται κανείς, αν είχε αναγνωριστεί και ο πρότερος σύννομος βίος θα έβγαινε αθώος;

Στο άκουσμα της έκφρασης «λύεται η συνεδρίασις» από την πρόεδρο της έδρας, η μητέρα του παιδιού ξέσπασε. «Αυτό ήταν; Ούτε το δίπλωμα δεν χάνει. Πώς να σταματήσουν να γίνονται τροχαία στην Ελλάδα», φώναξε και χειροκρότησε ειρωνικά.

“Πρόκειται για προκλητικά εγκληματική οδηγική συμπεριφορά του κατηγορούμενου που οδήγησε στο θάνατο του γιου μου και της οικογένειας μου” κατέθεσε ο πατέρας του Ιάσονα Λαλαούνη στο δικαστήριο και συμπλήρωσε λέγοντας: “Οδηγούσε τρία χρόνια μηχανή και ήταν πολύ προσεκτικός γιατί έτσι τον έμαθα εγώ που οδηγώ 40 χρόνια. Ήμασταν μαζί το προηγούμενο βράδυ. Χαριτολογώντας μου είχε πει σταματά να δουλεύεις εγώ είμαι εδώ και την άλλη μέρα…”. 

Αυτή είναι η “τυφλή δικαιοσύνη” στην Ελλάδα, άλλωστε ο υπουργός δικαιοσύνης έδωσε σαφες μήνυμα προς όσους αντιστέκονται στο καθεστώς Μητσοτάκη: «Με το κράτος δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Θα τον ισοπεδώσει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...